Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (90)

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Po dvou sériích a začátku třetí, musím konstatovat, že se jedná o stále se opakující mýdlovou operu. Nuda, nuda, nuda, pěkný oblek, nuda... S právem to nemá nic společného. Takový Dallas bez rodiny a v moderních kulisách.

plakát

Sovětská bouře: 2. světová válka na východě (2010) (seriál) 

Celkem pěkný dokument, viděl jsem už horší. Na Rusko nadprůměr, ovšem, člověk musí počítat s občasným patosem, to by nebylo Rusko, když by si nepřihřálo tu svou polívčičku, zejména ideologickou. Člověk by si na konci posledního dílu měl vygooglit třeba celkové sovětské vojenské ztráty, srovnat s německými ve východní kampani, pak je logicky nutno dojít k závěru, že dokumentaristé občas něco taktně zamlčeli...

plakát

Obvyklí podezřelí (1995) 

Absolutně přestřelené hodnocení. Nadprůměrný film to je zcela určitě, ale 89% to ani náhodou... V komentářích se dočtete o geniálním scénáři, příběhu... Osobně si však myslím, že jen trošku bystřejší divák rozluští "záhadu" nejpozději v půlce filmu, ne-li po dvou třech pohledech Kevina Spaceyho...

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Aktuálních 77% vůbec nechápu. Poctivě udělaný film, ale nuda... Celý film jsem přemýšlel, jak výborně udělaná divadelní inscenace tohle mohla být. Ale film??? Propadák.

plakát

Bobule (2008) 

Fajn film do autobusu... Člověk nemusí všechno slyšet, vidět... občas může oko zavřít, pár vět prohodit se sousedem.

plakát

Blikající světla (2000) 

A:"Máme nějaké hosty?" B:"Spousty. Všichni šli na hajzl."

plakát

Stážisti (2013) odpad!

Owen Wilson a Vince Vaughn musí mít asi ještě hodně nesplacených hypoték, jinak si nedovedu představit, proč by se do něčeho takového pouštěli... Pokud si vzpomenu na takové Nesvatbovi, tak je to v rámci žánru nebetyčný rozdíl. Google si asi (pozdě) uvědomil, že už i průměrný ovčan registruje, že se dneska nejedná pouze o fulltextový vyhledávač, ale o gigantický moloch, který lidem vykrádá skrytě a bez jejich vědomí soukromí, a zavelel do boje! Takový neškodný filmíček, s lidskou tváří, to je přesně to, co potřeboval. Člověk uvidí, jak je to tam vše cool, a to poslání pro lidi! Ovčánek pak zase může v klidu usednout k PC a pokračovat směle dál... Ten film se googlu tisíckrát zaplatí, zlatě investované peníze. Film samotný měl pak asi 3 vtipné okamžiky, jinak totální bída, kde by se chytl snad i Troška...

plakát

Narozen 4. července (1989) 

Jistá levicová přepolitizovanost je z toho zřejmá. A tak ve mě zůstala spíš ta pachuť z politiky, než silná vzpomínka na lidsky zajímavý osud..

plakát

Stalker (1979) 

No, je to zvláštní počin, a jsem opravdu rád, že jsem nejdříve přečetl Piknik u cesty. Myslím si, že bez té četby bych ten film nedocenil a hvězdy dal třeba dvě :).

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Novelu jsem četl, taky jsem si přečetl komentáře plné zklamání, ale já jsem naopak příjemně potěšen. Z filmu jsem měl od začátku fajn pocit, jako by režisér dobře věděl, kde končí jeho možnosti a tak se vydal cestou vlastní interpretace díla, aniž by se marně pokoušel o něco, co by ani ten nejlepší režisér s velkou pravděpodobností nesvedl. Takže já režii v podání Baze Lurmanna děkuji, že jsem nemusel v půlce filmu znechuceně odcházet z vážně natočené parodie na Velkého Gatsbyho. Naopak, bylo zajímavé sledovat jak si to představují jiní. Kladně hodnotím výborný soundtrack, kdy moderní hudbou prolíná třeba Rapsodie v modrém. Dlouho jsem přemýšlel nad tím, jestli by to někdo zahrál lépe, než Leonardo. Podle mě nezahrál. Joel Edgerton a Tobey Maguire taktéž dobří. Výtku pak musím směřovat k té přemíře počítačové grafiky. Mořská hladina udělaná v PC??? To jako vážně?? I ta jízda aut mohla být mnohem věrohodnější. Uzavřel bych to tak, že Velkého Gatsbyho člověk najde asi jednou pro vždy jen ve své knihovně. Ale jeden velice podobný příběh najdete zfilmován tady v tomhle případě.