Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Královská aféra (2012) 

Film je nadprůměrný snad jen hereckými výkony. Z hlediska historického má jistě co říci, ovšem zpracování je pojato spíše akademicky a bez emocí, takže jako celek se jedná o film, který v hlavě moc dlouho nevydrží.

plakát

Království (2007) 

Film kterej si sám se sebou neví rady. Seriózní politické drama, kriminální thriller nebo akční film? Ani jedno a přitom všechno.

plakát

Království nebeské (2005) 

Tenhle film je tak ambiciózní, že se na něj nedá dívat. Kdysi jsem zhlídnul kinoverzi, včera režisérský sestřih. Kinoverze byla zmatená a nedávala příliš smysl, nudná a vubec celkově zapomenutíhodná. Tříhodinová verze už víceméně smysl dává, ale to je jediný zlepšení. Nudná je stejně (těch padesát minut navíc filmu co se tempa vyprávění týká nijak neublížilo, ale ani nepomohlo) a všechny další nedostatky zůstaly. Což se dalo čekat. Orlando Bloom je tak "strašně charismatickej" že by ho v bránění Jeruzaléma nenásledoval ani smrad z ponožek. Nevim co Scotta vedlo k tomu dát hlavní roli tomuhle dřevu, přehrávaj ho všichni, včetně chcíplejch koní, zatímco do vedlejších rolí obsadil herce víceméně schopné. Korunu tomu nasazuje obsazením Edwarda Nortona do role, kde má na ksichtě neustále kus železa (ale když ho sundá tak je to "štramák...") a i přes to podává suveréně nejlepší hereckej výkon ze všech. Další z průserů tohohle filmu je to, jak smrtelně vážně se bere a jak směšně přitom působí: dřevo Blum důležitě: "Už jsou tady" ňákej pitomec poblíž ještě důležitějc: "Ne, je to jen jeden muž" dřevo Blum nejdůležitějc: "Ne, už jsou tady". Ach jo. Směšný? Ano. Smutný? Taky. Takže průser? Jak sviňa.

plakát

Království prstenu (2004) (TV film) 

Předlouhá fantasy, na kterej je vidět, že rozpočet byl mizivej. Což je u takovýho filmu docela problém. Např. drak byl gumovej až hanba. Ale film by byl bídnej, i kdyby měl adekvátní rozpočet. Kristiana Lokenová vypadá k světu, takže jestli se na něco dalo dívat, tak na ni. Což je hodně malej důvod koukat na tříhodinovej film.

plakát

Král rybář (1991) 

Z tohohle filmu mám vždycky stejnej pocit. Trochu rozháranej, ale přitom konzistentní. Zvláštní kombinace. Terry Gilliam možná vytvořil lepší film, než sám čekal. Famózní herecký výkony, hlavně Robin Williams dokazuje, že ho je v přiblblých komediích škoda. Dojem kazí jen dost odfláknutej dabing.

plakát

Král Škorpión (2002) 

Svižně a zábavně natočená blbina. Ideální oddechovka

plakát

Král Škorpión: Vzestup Říše (2008) 

Blbý tak, až je to k smíchu. Ještě větší srandu bych z toho měl, kdyby to bylo aspoň o dvacet minut kratší. Takhle ve třetí třetině filmu nebaví už ani to, jak je to nepovedený. Režisérovi se film rozpadl pod rukama. Docela povedená hudba, teda na takovou kravinu.

plakát

Král videoher (2006) 

No humor kterýmu se dá zasmát ve filmu určitě je, ale trapností a debilit je tam taky dost. Film vznikl v produkci Adama Sandlera, takže je asi každýmu jasný, o jakej druh filmu se jedná. Ale budiž, celkem neškodná oddechovka. V epizodních rolích se objeví Rob Schneider a David Spade (Sandlerovi kamarádi), což jsou mí dost neoblíbení herci, ale kupodivu patřej k tomu nejzábavnějšímu z celýho filmu (hlavně Spade). Na tři hvězdičky se film vydrápal jen tak tak.

plakát

Král zabijáků (1998) 

Slabota. Akční scény mě nebavily. Občas zaujal jen pokus o humor, ale ani to není žádná sláva. Jet Li je prachbídnej herec a film provází hnusná hudba.

plakát

Krampus: Táhni k čertu (2015) 

Prvních asi třicet minut je to podprůměrná vánoční komedie o neomalených příbuzných, to se pozvolna překlopí v podprůměrnej vánoční horor, aby se z toho nakonec stala přeslazená vánoční idilka! Fuj!