Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (615)

genetique 

všechny recenze uživatele

To, že Berg dokáže publikum zabaviť z pohľadu komédie aj nenáročnej akčnej jednohubky som už zistil. Zatiahnuť však do niečoho podobného vážnejšiu a serióznejšiu tému, to už chce iné zručnosti. A nejde len o serióznosť k postavám, či deju, ale najmä ku konfliktu, na ktorý sa film zameriava. No a tu musím povedať, že štáb splynul s touto situáciou ako chameleón. Úplne ma odrovnala celková premyslenosť, objektivita, technická, či personálna vyspelosť a kontrola nad celým prostredím a spôsobom rozdania kariet. Vtiahnutie do deja je automatické, ešte ani neskončia úvodné titulky a už som vedel, že toto ma bude baviť. Akčné sekvencie sú brilantné, občas niečo ujde a teda musím aj podotknúť za čo zhadzujem tých pár percent. Smrad z amerikanizmu je do značnej miery eliminovaný, ale celkovo sa prekryť nedá. A pokiaľ som spomínal tragickosť a dramatickosť v deji, tá sa síce s daným konfliktom podarila, ale psychologická rovina postáv škrípala. Kto ale chce len rýdzi akčný film, tak si ju všímať nebude a má o problém menej. 85%.. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém může být každé další slovo nebo každý následující čin podnětem k hrůzostrašné válce, startuje a zároveň finišuje třeskutě nabušenou akcí. Bergova kamera ještě nedosahuje kvalit Greegrassovy vibrotechniky (nevtáhnula mě tolik do děje), nicméně slušným dojmem přispívá k autentičnosti příběhu a zvyšuje efektivitu akčních scén. Úvodní titulková scéna během tří minut vizuálně nápaditě zmapuje vztahy Ameriky a muslimského světa a pak všude kolem bzučí kulky, vybuchují bomby, lidé se míjejí nedůvěřivými pohledy, padají opatrné věty, ve kterých se napětí snad stává hmotným. Závěrečnou dvacetiminutovku otevírá silniční karambol, mající takovou razanci a údernost, že i panu Bayovi naskočila husí kůže, a následná přestřelka patří žánrově k tomu nejlepšímu vůbec. Ony dvě vyzdvihované poslední fráze filmu jen potvrzují monstrozitu obou světů, přičemž ani jeden nehodlá před tím druhým uhnout, byť jen o hobití stopu. Jamie Foxx je parádní, stejně tak mě zaujal Ashraf Barhom. K dokonalosti chybí absence několika klasických výjevů a ještě lepší vtažení do děje. 70 miliónů dolarů(rozpočet)/80 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně silné čtyři hvezdičky. Berg opravdu umí. Začíná to geniální kompozicí archivních záběrů americkoarabských vztahů kombinovanou s počítačovou grafikou. Dokonce bych se odvážil tipnout, že to jsou nejpůsobivější Main Titles letošního roku. Samoný přístup k látce je pak věcný, bez příkras a zbytečností. Herecké výkony byli všechny na vysoké úrovni. Hodně mě překvapila Jennifer Garner, překvapivě "obyčejný" Jason Bateman a ještě musím smeknout před výkonem téměř neznámého Ashrafa Barhoma. Závěrečné akční inferno patří letošní špičce a znovu zdůrazním, že mi klepající se kamera nevadí. No a má posední slova o KRÁLOVSTVÍ? Řeknu jen toto: Nakonec jsme všichni stejní. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film, který vás vtáhne do děje během první vteřiny a nepustí vás až do té poslední. Království je skvělým snímkem, který nám ukazuje, že ne každý muslim je fanatik s bombou na sobě, i když i na tohle tady dojde. Poslední půlhodina je skvělou ukázkou naprosto zvládnuté akce a poslední věta mě dostala. Nemusím váhat ani na chvíli, plný počet je zde namístě. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: No, je to spíš takových 3 a půl ***. Trochu jsem se taky nudil. Natočené, sestříhané, zahrané, zrežírované, zprodukované, osvětlené, ošacené a akční to bylo velmi dobře, ale............... podruhé už se na to nepodívám. _______ Měl jsem pravdu, tenhle komentář jsem napsal cca 2 dny po shlédnutí filmu, což už jsou asi dva roky a za tu dobu jsem opravdu film znovu neviděl, tím samozřejmě nechci potencionální diváky odrazovat, to vůbec ne ! Naopak ! Prostě mě film jen ničím nenadchnul, to je vše ........... ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Film je zakázaný v Bahrajnu a Kuvajtu kvůli nepřesnému vyobrazení bombového atentátu na Khobar Towers (1996). (Nick321)
  • Ronald Fleury (Jamie Foxx) zmínil noviny Terrell Tribute když mluvil o útocích. Terrell je náhodou také rodné město Jamie Foxxe. (Redswif)
  • V úvode filmu je povedané, že ropa bola v Saudskej Arábii náhodou objavená v roku 1933 a v roku 1938 vznikla spoločnosť ARAMCO (Saudská Arábia–Spojené štáty). V skutočnosti to však bolo naopak. ARAMCO v roku 1933 založila spoločnosť Chevron a ropa bola nájdená v roku 1938. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama