Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Musím nejdřív konstatovat, že nejsem velký vyznavač amerických „trháků“ oceněných spoustou „Oskárků“, ale člověk je tvor omylný. To se mi přihodilo právě u tohohle filmu. Sám název mi vyloudil na tváři ironický úsměv. Přesto jsem se k němu dostala úplnou náhodou, když ho dcera přinesla domů. To, co následovalo po shlédnutí pouhých pár minut, předčilo jakékoliv očekávání. Seděla jsem jak přibitá a s přibývajícím dějem jsem už nevnímala nic okolo. Nevím, zda byl Kevin Spacey lepší jako roztomilý „blb“ nebo jako „sexy“ borec. Oboje mělo svoje klady i zápory, ale člověk mu musel fandit pořád. O to horší byly okolnosti, ke kterým docházelo a zřejmě k nim i dojít muselo. Konec ale byl tak děsivý, že jsem se z něj vzpamatovávala hodně dlouho a myslím na to celé dva roky. Chci ovšem zmínit i ostatní postavy – Wes Bentley, podivný mladík se sousedství, který shodou okolností zavinil tragický konec, „příjemná manželka“ apod. Před tímto filmem opravdu smekám!!!!!!!!

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

K tomuhle filmu jsem se opět dostala přes svou dceru. Moc se mi do něj nechtělo a to je asi přesně ono. Miluju tyhle druhy filmů, ale tenhle byl ještě něčím jiný.Jake Gyllenhaal – podivínský kluk, žijící ve svém vlastním světě – byl v tomhle filmu prostě jednička s hvězdičkou, jinak se to nedá popsat. Chápu, že se někomu může zdát konec filmu hodně zmatený, ale my „znalci“ to oceňujeme. Další film, na který musí člověk myslet neustále!!!

Kokain

Kokain (2001)

Jasně – Johnny Depp, jsou lepší filmy!!!! To si možná říká spousta lidí, ale pro mě je ten film hodně dobrý! Za prvé mám ráda filmy, kde hlavní hrdina komentuje celý děj a za druhé mě dostal Johnny jako starší pán ve vězení, když čekal na svou dceru. Je sice fakt, že to byl celkem parchant, ale rodina byla na prvním místě a měly se s ním „holky“ dobře. A ta „větší holka“ byla horší než on sám. Tenhle film mě zkrátka taky dostal!!!!

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Možná je téma filmu docela klasika, ale jinak ….. je to akčňák až do konce, navíc napínavka, o pointě ani nemluvím. „Hafo výbornejch herců, který nezůstali svýmu jménu nic dlužni a hlavně ta muzika, v některejch pasážích skvěle předimenzovaná“. Tvůrcům a hercům tohohle filmu tleskám!!!

Talentovaný pan Ripley

Talentovaný pan Ripley (1999)

Chudáček Matt Damon, kterého by bylo člověku líto, ale jen prvních pět minut. Zřejmě se díky své práci dobře vyzná v lidech a zjistí, že toho konečně může využít. Jenže nic se nemá přehánět a pro něj hranice neexistuje. Navíc, všechno mu prochází, potrestán je jen díky svým nočním můrám. Je to zřejmě druhý významnější film Matta Damona a nelze přehlédnout jeho skvělý výkon. Takhle přesvědčivě zahrát „vlezle slizkýho parchanta“ umí v jeho věku málokdo, ale faktem je, že na to má úžasnou vizáž. Dobrý výkon ale podali i další, hlavně Jude Law, coby „zhýčkanej synek bohatýho papínka“. Dobrý film a ještě lepší Matt Damon!!!