Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbení režiséři (10)

Quentin Tarantino

Tenhle vyšinutej blázen se mi absolutně trefil do noty, počínaje filmem Reservoir Dogs, přes Jackie Brownovou, Pulp Fiction, Kill Billa, Grindhouse až po fantasmagorickou vizi druhé světové války Hanebný pancharti. Všechny jeho filmy jsou plný krve, černočerného humoru, výborného obsazení. Quentin má fantastický cit pro použití hudebního podkladu, který ještě umocňuje dojem u jeho filmů.

Martin Scorsese

Goodfellas, Casino, spojení Scorsese+De Niro zkrátka funguje.

Stanley Kubrick

Fenomén, většina jeho filmů jsou veledíla. Počínaje Full metal Jacket a Eyes wide shut konče. (V tomhle pořadí jsem jeho filmy viděl, nejedná se o chronologický příměr, jak filmy pan Kubrick natáčel).

Miloš Forman

Tak tady snad ani není nutný komentář... Z jeho filmů však vyčnívají Amadeus a Přelet nad kukaččím hnízdem, ale už v Čechách točil krásné filmy - např. Lásky jedné plavovlásky.

Ethan Coen

Bratři Coenové. Nutno něco dodávat? Na každej jejich film se těším jak malej Jarda a i když to třeba není 100% ono, vždycky je to totálně osobité a najdu si v tom svoje...

Joel Coen

Bratři Coenové. Nutno něco dodávat? Na každej jejich film se těším jak malej Jarda a i když to třeba není 100% ono, vždycky je to totálně osobité a najdu si v tom svoje...

David Fincher

Hra a Klub rváčů bezesporu patří k tomu nejlepšímu z americké kinematografie. Zodiac byl dost drsnej, no teď se těším na Benjamina Buttona :) edit: Benjamin nezklamal, naopak, Fincher potvrdil, že je génius.

Jim Jarmusch

Já na nezávislé filmy moc nejsem, ale Jarmusche fakt žeru... Třeba takový Begnini v Noci na Zemi málem odpravil moji bránici...

Christopher Nolan

Ačkoli nesdílím všeobecné nadšení z filmů Temný rytíř, Insomnie a Dokonalý trik, přidávám tohoto režiséra do TOPky na úkor Anga Lee nejen za vynikající Memento a výborný Batmanův začátek, ale především za Inception (Počátek), tenhle film se mi dostal pod kůži jako už dlouho nic.

Hajao Mijazaki

Dopředu říkám, že nejsem fanda anime, ba naopak, ale tenhle pán mě zaujal svojí bezbřehou fantazií...