Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (37)

plakát

Off the Map (2001) (koncert) 

Energie, výborný setlist (čítající hlavně pecky z dvou nejúspěšnějšísch desek kapely - BSSM a Californication), zajimavá image (především číro zpěváka Anthonyho) na jedné straně. Slepenec více koncertů (ne úplně vhodné střídání záběrů během jednoho songu, kdy vidíte bubeníka pokaždé v jiném oblečení) a plochý zvuk na straně druhé. Škoda, tohle DVD mělo velký potenciál, ale ten zůstal využit tak nějak na půl cesty. Proto slušné 4*.

plakát

Red Hot Chili Peppers: Funky Monks (1991) 

Slušný dokument o přelomové desce téhle funk rockové partičky z počátku 90.let. Snímek je natočen černobíle a překvapije se to k němu vyloženě hodí. Je krásné vidět, jak se nahrávali takové šlágry jako Suck my Kiss, Breaking the Girl nebo i Soul to Squeeze. Ale člověka až mrazí v zádech, když ví jak to v kapele vypadalo o rok a půl později od natáčení BSSM...

plakát

Americká krása (1999) 

Jednoduše vynikající...nemám co bych filmu vytknul!

plakát

Aftermath (1994) 

Zajimavý krátký snímek, který ale není můj šálek kafe (stejně jako třeba nekromantik), proto se mi těžko hodnotí. Vyzdvihnul bych mrazivou atmosféru a netradiční téma snímku. Navíc ta hlavní postava, takové psycho pohledy a navíc jeho úchylka..no, nemám slov.

plakát

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie (2010) 

Ačkoliv jsem velký fanoušek světa Warhammera 40,000, předevšim kvůli líbivému světu a skvělým PC hrám (hlavně Dawn of War 1), tak tenhle animák mě trošku zklamal. Akční scény jsou výborné, především pak závěrečná bitka zbylích ultramarines s démonem, kde se autoři s ničím nepárali - brutalita a krev není tomudle animáku cizí. Ovšem rozvláčné scény, kde se nic neděje tempo filmu bohužel dost sráží, což je opravdu škoda, protože bitky a dialogy zde mají hlavu a patu. Přesto doufám, že se dočkáme časem dalších dílů z tohoto universa.

plakát

Áčko (1997) (pořad) 

Občas zvlášťní diskuze na zvlášťní témata a ještě občas se zvlášťníma lidma...

plakát

Ozvěny mrtvých (1999) 

Spíše průměrnej TV film, na kterým je znát nižší rozpočet. Cěkal jsem, že se budu bát, ale opak je pravdou. Opravdu nevím, které momenty bych ve filmu vyzdvihnul. Ovšem musím vyzdvihnout výkon Kevina Bacona, který zahrál otce rodiny perfektně.

plakát

Depeche Mode: Tour of the Universe - Barcelona 20/21.11.09 (2010) (koncert) 

Zatím poslední oficálně vydaný koncert depešáků. Musím hned na úvodi říct, že ani tady DM nezklamali, ale mohlo to bejt lepší. První věc co vás možná zarazí je mírně slabší hlas Dejva v první polovině koncertu, pak už se to vrátí do starých kolejí a Dejv prokazuje, že je vynikajicí frontman. Druhá věc je setlist, skupina doplácí na to, že musí hrát povinně "Greatest Hits" jako Never let me down, Stripped, Personal Jesus nebo Enjoy The Silence. Jako jo, hity to sice jsou, ale když je slyšíte na každém konceru a oficiálně vydaném DVD, tak už je možná načase je vyměnit. Přitom na bonus DVD jsou né zrovna často hrané pecky jako Sister of Night nebo Insight, obě v podaní Martina tentokrát. Songy z posledního alba znějí živě v pohodě, viz téměř s rapovou flow Wrong nebo vesmírná Come Back. Jinak scéna, světla a efekty jsou povedené, viz svítiva koule nad pódiem, který se mi dost líbila. Závěr je asi teda takový, že je koncert z Barcelony lepší než One Night In Paris (2002) ale slabší než Touring the Angel (2006).

plakát

Old Boy (2003) 

Konečně zase dobrej asijskej film. Po (pro mě nepochopeném) prvním dílu pomyslné trilogie "Sympathy for Mr. Vengeance" je Oldboy další film od stejného režiséra a musím říct, že si u mě napravil dojem. Mix emocionálních dialogů, akce a ujetých scén (papání živé chobotnice či obří mravenec v metru), to jsou hlavní rysy filmu. Tentokrát se zde žádná dlouhá vata, která je typická pro asijskou filmografii nenachází. Taký bych vyzvdihnul kameru - perfektní je bitka ve věžáku, která vypadá skoro jak z nějaké akční 2D hry. Příběh je takový správně ujetý a konec kdekoho překvapí, mě tedy rozhodně a zažít bych ho nechtěl. Jinak silné 4*!

plakát

Má je pomsta (2002) 

Hroznej, nudnej a přehodnocenej film. Mírný pozitiva vidím pouze v "ujetých" scénách jako onanování mladých chlapců nad bolestmi sousedky. Jinak ty nekonečné scény, kde se nic neděje, tak v tom jsou Korejci a Japonci mistři..to se jim musí nechat, ovšem mě to nudí.