Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (395)

plakát

Dark Matter (2015) (seriál) 

Dlouho se mi nestalo, že bych seriál vzdal po pilotu, ale u Dark Matter to jinak nešlo. Miluju sci-fi a na tento seriál jsem se opravdu těšil. Bohužel ale nic tak neoriginálního a špatně zahraného jsem dlouho neviděl. Vlastně mi pilot nedal žádný důvod, proč bych se měl koukat dál (a to včetně závěrečného "zvratu", který seriáloví fanoušci odhalí už v polovině.) Možná bych tomu dal ještě šanci, ale aktuálně mám rozkoukáno více mnohem zábavnějších seriálů, takže... sbohem Dark Matter. Od SyFy rozhodně byla lepší ukončená minisérie Ascension - proč raději nepokračovali v ní a plodí další a další průměrnosti?

plakát

Ant-Man (2015) 

Subjektivně jedna z nejlepších Marvelovek, na kterou jsem se paradoxně vůbec netěšil. Víc než superhrdinský film, funguje Ant-Man jako komedie, která se mi přesně trefovala do vkusu. Ještě více než Strážci galaxie, které do této doby drželi první místo v komických superhrdinech. Králem komických scén byl samozřejmě Michael Peňa, ale výborné akční scény s obrovskou dávkou nadsázky mu směle konkurovaly. Pokud někdo od superhrdinských filmů čeká obří destrukce měst a další megalomanské prvky (které všichni od Avengers vyžadují), tak bude zklamaný. Ale právě největší pozitivum Ant-Mana je, že si na nic nehraje. I když je tu stokrát ohraná zápletka ve stylu "outsider zachraňuje svět i svůj zpackaný rodinný život", vůbec vám to v palbě hlášek a milé akce nebude vadit. Paul Rudd nebude druhým Chrisem Prattem, který svým charismatem ovládá mužskou i ženskou část publika, ale rozhodně bych ho nekritizoval za nějaký špatný výkon. Vedle excelentního Michaela Douglese je totiž těžké nějak vyniknout, Douglas i v 70 dokáže svým charisma ukrást scény jen pro sebe. Evangeline Lilly byla také dobrá, těším se na její Wasp. Poslední poznámku věnuji fanouškům Marvel Universe, kteří si prostě tento film, stejně jako já, užijí díky mnoha drobným i větším narážkám ještě o chlup více než "běžné" publikum.

plakát

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011) 

Opravdu psycho-depka, i když pro mě pořád vyhrává Requiem pro sen. Musíme si promluvit o Kevinovi ale musí být noční můra pro každého rodiče, když si představíte, že vám tohle narodí... pro nás svobodné a bezdětné zase funguje spíš jako antikoncepce! Teď ale vážně... Skvělé jsou herecké výkony Tildy Swinton a Ezry Millera (i jeho mladší verze), tíživá atmosféra funguje v podstatě od začátku do konce. Trochu mi nevyhovoval chaotický způsob vyprávění, kdy vlastně od první chvíle víte, jak to skončí (i díky "skvělému" oficiálnímu textu českého distributora!) a také jak tu někdo zmiňuje přílišné tlačení na pilu a snahu působit co nejdepresivněji.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Jednička teda u mě značně vede. Asi to bylo dané tou originalitou. První film byl něčím nevídaným, plyšový vulgární drogově závislý medvídek v týmu s Markem Wahlbergem se všemi těmi odkazy na známé filmy apod. Druhý film jde přesně v těch samých šlépějích, přidává sympatickou Amandu Seyfried (= v tomto fimu ženská verze Wahlberga, aby bylo od začátku jasné, že jsou si souzení) a snaží se vzít humor ještě víc "za hranici". Po nadšených reakcích na internetu jsem ale čekal, že se budu smát od začátku do konce, bohužel jsem se smál míň než u jedničky. A u těch "vážných" pasážích jsem se tedy vyloženě nudil, na komedii je stopáž dost dlouhá. Méďa měl podle mě zůstat povedené originální jedničky a nesnažit se nakapsovat na tom samém v novém přebalu.

plakát

Nepovedenej kšeft (2015) 

Flugschlagen!!! Strašná kravina, která si na nic nehraje a obsahuje všechny druhy poklesleho druhořadého humoru, včetně uklouznutí s pádem na visici penis. Skvělý Dave Franco i Vince Vaughn.

plakát

Frank z džungle (2010) (seriál) 

Naprostý blázen, u jehož dobrodružství opravdu žasnu. Udivuje mě několik věcí 1) kolik se toho při natáčení nepodaří a nikomu to nevadí, 2) že se skutečně ničeho nebojí a vždy si ví rady a za 3) že ho ještě jeho kameraman/doprovod nezabil. Více než dokument o přírodě mi to přijde jako povedená zábavná show o jenom šílenci v crocsách...

plakát

Nejhledanější muž (2014) 

Jak již bylo mnohokrát v komentářích vyřčeno, tento film je takový pomyslný pomník a nejdůstojnější rozloučení Philip Seymour Hoffmana, jaké si dokážeme pro herce představit. Jinak se o tomto filmu velice špatně píše, ale pokud se přede mnou řekne "špionážní drama", představil bych si film jako tento, ne nějaké akční pseudo špiony visící na lanách mezi lasery a získávající na USBčko superstajné infromace. A Most Wanted Man vám dává najevo, že jakmile jen dlouze mrknete, přijdete o nějakou důležitou informaci. Po všech komentářích o konci jsem skutečně celou dobu napnutě čekal, jak tento spletený příběh dopadne. A byl jsem zklamán, cítil jsem se podveden a zároveň jsem byl ohromen. Jeden z těch filmových zážitků, které nemůžete další dva dny dostat z hlavy.

plakát

The F Word (2013) 

Romantické filmy jsou pro mě téměř zapovězenou škatulkou filmařství, do které se pouštím jen na opravdu dobré doporučení nebo z nějakého romantického zoufalství v mém vlastním neromantickém životě. U The F Word se spojilo obojí a pokud bych se náhodou chtěl začít koukat na romantické komedie, měly by vypadat nějak takto. Skvělá režie se spoustou nápadů, scénář nepracující jen s těmi nejbanálnějšími romantickými klišé (až na konce, tam se to nějak zvrtlo) a opravdu sympatická ústřední dvojice. Radcliffe mě již podruhé přesvědčil, že není jen dětská star s brejličkama, jizvičkou a hůlkou, ale že se dá považovat za skutečného herce. Pobavil jsem se!

plakát

Protivný sprostý holky 2 (2011) (TV film) 

Vůbec nevím, proč jsem na to koukal a proč jsem to dokoukal. Jedničku jsem neviděl, ale tohle mi přišlo jako ideální tupá zábava na naprosté odreagování a vypnutí i těch nejposlednějších mozkových buněk. Každopádně je to televizní sračka bez jakýchkoliv uměleckých ambic, ale vůbec mi to nevadilo. Alespoň Diego Boneta vyčníval nad ten šílený podprůměr "herců".

plakát

Kvílení (2010) 

Docela jsem se na tento film těšil, ale přiznám se, že jsem ho nezvládl dokoukat. Líbilo se mi na filmu v podstatě vše: herecké výkony, umělecké zpracování básní i dobová atmosféra. Ale celé mi to do sebe vůbec nezapadalo, film působil klipovitě a nejsilnější sdělení pocházely ze samotného literárního Ginsbergova díla, nikoliv z filmu. Přínosnější by pro mě bylo spíše přečíst si Howl, než koukat na tento film. Paradoxně se mi tedy mnohem více líbil hůře hodnocený a přijímaný film Kill Your Darlings, než tento halucinogenní snímek, který se ztratil ve své artovosti a propletenosti.