Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Tenhle nízkorozpočtový snímeček jsem pořád odkládal a ani nevím proč. A asi jsem udělal chybu! Po zhlédnutí jsem pochopil jeho vysoké hodnocení a dokonce se u mě stal nejoblíbenejším filmem. Nechápu jak se při tak malém rozpočtu může udělat tak dechberoucí snímek, který mě už od jedné minuty vztáhne do děje a nepustí. Ano, posledních 20 minut jsem už nevěděl která bije, ale ono to ani nemá dávat velký smysl. Tenhle film měl vyvolat otázky na které nebude odpověď a měl vyvolat takové pocity, které u vás zůstanou ještě dlouho po zhlédnutí. Tohle všechno splnil a mě nezbývá nic jiného než mu dát plné hodnocení. 100%.

Avatar

Avatar (2009)

Jediný film, který mě donutil zajít do kina víc než 1krát ( celkem 4 krát ve 3D) a taky první a poslední film u kterého mě 3D plnohodnotně uspokojilo. Pro mě asi nejlepší film za rok 2009, který mě vztáhl do svého děje okamžitě. Když si vzpomenu, jak se mi na Avatara vůbec nechtělo jít kvůli chabému traileru, tak bych si nejraději nafackoval. Ano, je to přelomový snímek , který zůstane v paměti nejenom kvůli rekordním tržbám, ale i tím ,že i když příběh je průměrný, kde není nic originálního, tak to většině nevadí a to jediné mínus odpustí. Pro mě největší 3D kino zážitek, kdy jsem i po čvrtém zhlédnutí měl co dělat abych se nerozbrečel. Jedno z nejlepších guilty pleasure! 100%.

TRON: Legacy 3D

TRON: Legacy 3D (2010)

Tak u tohohle filmu si budu do smrti vyčítat, že jsem na něm nebyl v kině, protože zaručeně to musel být ohromný zážitek. I tak doma na DVD mě úplně ohromil a zařadil se do mých top, protože propojení audio-vizuálu je neskutečný, že jsem v některých momentech vůbec nedýchal. Originál filmu jsem neviděl a ani nechci, jen doufám, že bude pokračování se stejnou kvalitou abych si to mohl naplno užít v kině! 100%.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Prostě síla! Někomu by vadilo těch 162 minut, ale já bych klidně přidal další 2 hodiny. Hltal jsem to hned od začátku a v křesle jsem byl přikovaný až do poslední minuty. Nevím čím to je, ale tyhle filmy jsou moje krevní skupina, takže kdyby to byla i sebevětší ptákovina, nevadilo by mi to. Jinak film u kterého hodně lituji, že jsem nešel do kina. Škoda, že Alan Moore nevytvořil další komiks ve stejném duchu! U mě naprostá dokonalost. 100%.

Transformers: Pomsta poražených

Transformers: Pomsta poražených (2009)

Celou trilogii hodnotím stejně, ale přeci jen Transformers: Revenge of the Fallen je pro mě nejlepší díl. Akční jízda od začátku dokonce, kde jsem si naplno užil dokonalé triky, zvuk a hudbu. Určitě, je to blbost, ale já někdy přímo vyhledávám blbosti abych zabil čas a užil si film bez větších přemýšlení. Tyhle filmy vyhledávám i kdyby mi někdo tvrdil, že je to pytlovina, stejně se na to podívám a moje hodnocení neklesne. Mám jiný vkus a nevadí mi to, aspoň si umím užívat filmy, které ani nechtějí být brané vážně, ale z nadsázkou, což autorům a Bayovi nejvíc žeru. 100%.

Star Trek

Star Trek (2009)

Neskutečné, úžasné, bomba! A to vůbec nejsem nějak poznamenaný původním Star Trekem, kdy jsem neviděl ani jeden díl či film. Pro mě určitě jedna z nejlepších Sci-Fi co jsem za svůj život viděl a místo v mé topce má oprávněně zasloužený! Už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Abramsovi věřím, takže doufám, že mě nezklame ( i když on mě zatím nikdy nezklamal). Za mě je to plné hodnocení a s každým zhlédnutím se dojem z filmu prohlubuje. 100%!

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Dokonalý film, kde jeho kvalita by nebyla kvalitou, kdyby ho režíroval jiný režisér a hráli jiní herci. Na konci filmu mě až šokovala pointa, že tohle se může stát řadě lidí, kteří jenom žijí svojí prací. Jednoduše řečeno sem čuměl jak na nové vrata a divil jsem se jak mi mohl takový skvost unikat takovou dobu. Fincher je jeden z nejlepších režisérů a těším se na jeho nejnovější filmy. 100%!

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Nevadí, že film pochází z roku 1998, protože tohle téma je v současnosti snad více diskutovatelným než kdy jindy. Tudíž, když se podíváte na film dneska, ze své kvality vůbec nepolevilo. Edward Norton ve své podle mě nejlepší roli (+ Klub rváčů). Atmosféra strhující, která vyvrcholí nečekaným závěrem, který mi vyrazil dech a nechal mě několik pár minut s otevřenou pusou. Klobouk dolů. 100%.

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Nádherný film o hrozných věcech. Poprvé sem viděl spojení dospělého prostředí z 2.světové války a dětské fantazie. K tomu všemu nám do toho hraje strhující hudba, která graduje u thrillerových a hororových scénách, které střídají nádhernou pohádkovou fantasy Guiellerma del Tora. Nemůžu si pomoct, ale musím opakovat jaká je to nádhera. Ke konci sem ani nedutal a marně sem se snažil zadržet slzy. Kdo neviděl, nepochopí. 100%.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Anime v dobrodružném filmu nebo dobrodružný film v anime ? Je mi to jedno! Nikdy jsem si nemyslel, že mi anime tolik učaruje a to jen díky tomuhle filmu, který je tak krásný, že to nejde ani slovy popsat. Kdybych měl srovnat ostatní filmy Hayao Miyazaki tak tenhle je na vrcholu, ale ty ostatní nejsou o nic horší, jenom Princezna Mononoke mi přirostla k srdci. V mé topce určitě nemůže chybět za krásnou anime, hudbu, poselství a originální příběh! 100%.