Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Šílenství (1994) 

Jak jinak než pětikvaltem ohodnotit film, který mě přikoval k obrazovce v prvních deseti vteřinách DOKONALOU instrumentální rockovou vypalovačkou složenou samotným režisérem? Jak jinak ohodnotit film, jehož atmosféra je tak hustá, že se nedá ani krájet? Jak jinak ohodnotit film, který má několik přesahů? Jak jinak ohodnotit film, po jehož skončení budete mít vymydlenou palici jak po shlédnutí jakékoliv lynchoviny? Že je těch otázek hodně? Tak to počkej na závěr tohohle mistrovkého díla. Špička!

plakát

Pád Londýna (2016) 

Jsem si chtěl dát voraz u nenáročný akční blbiny, ale že bude druhej Pád až taková srágora, to jsem vážně nečekal. Režisér Najafi zřejmě nějakej talent pobral (jednozáběrová střílečka ke konci je toho důkazem), ale co naplat, když scénář, který byl napsán ČTYŘMI!!!! scénáristy je ekvivalentem toho, co máte ráno na toaleťáku po jeho použití. Vrcholem byla scéna s vrtulníky, kdy se jedna helikoptéra obětuje pro mistra prezidenta, aby ho nezasáhla raketa. "Prepare to sacrifice. Copy...." Já bouchnul smíchy, přísahám, páč něco tak ukrutně vylízanýho jsem dlouho nepozřel.

plakát

Deadpool (2016) 

Tahle sračka že má 84%? Rádoby vtipná, k posrání infantilní nuda, kterou Marvel opět geniálně vychytal cílovku, čili děti ročník 1995 bez vkusu s low-end nároky, kterým stačí, že zoufalec Reynolds fuckuje na všechny strany a je wannabe cool as mothafucka...Definitivně poslední film, který jsem od Marvelu viděl, protože jsem asi na dětinské žvatlání o hovnech už příliš starej a Marvel je sice miliardová značka, ale co se týče kvality, tak smrdí jak fekál vůz z Chroustovic. A ne, vážně nejsem suchar.. Jedna hvězda za Skreina, kterej mě jedinej bavil. PS: Starpower Reynoldse bude stát a padat s dalšími díly tohohle exkrementu, ale nikdy neutáhne žádnej jinej film, ani herecky ani komerčně. FUCK YOU MARVEL!

plakát

Everest (2015) 

Závěrečná montáž s fotografiemi + záběr na zapadající slunce a....+ !!!ÚŽASNÁ!!! Marianelliho hudba = slzy jako hrachy...Silnej a silně mrazivej zážitek a hodně lituju, že jsem ho neviděl v kině.

plakát

Dokonalá bouře (2000) 

Ach ten Hornerův soundtrack...něco úžasného.

plakát

Angst (1983) 

Jeden z těch filmů, které jasně ukazují, jak moc důležitou roli v celkovém dojmu hraje kamera. A ta Rybczynskiho je opravdu neuvěřitelná. Jinak už to zdaleka nemá ten drtivý účinek na diváka, jaký to mělo před 30 lety, ale pořád velmi znepokojivé.

plakát

Marťan (2015) 

Damon naprosto famózní a Goddardův scénář mu dává prostor k hláškování a vtipného sebeshazování. Přesto jsem čekal, že se film poveze na úplně jiné vlně. Možná až příliš nadhledu a humoru na to, abych věřil, že zůstat sám na Marsu víc jak rok musí být peklo. Příjemná jednohubka, ze které se ovšem dalo vytřískat, především co se emocí týče, mnohem víc. Nezasáhlo mě to tak jak jsem předpokládal, nicméně Ridley je zpátky ve formě a to je před druhým Prometheem sakra dobrá zpráva. PS: Wolskiho kamera je nádherná a Williamsova hudba je v určitých pasážích výtečná a strašně zajímavá.

plakát

Focus (2015) 

Scéna na stadionu je lahůdková....

plakát

Svatý (1997) 

Strašně příjemnej snímek, Kilmer zde hraje fakt dobře a všechno doprovází kouzelnej soundtrack. Závěřečná scéna podbarvená úžasným songem Out of my Mind od Duran Duran je pro mě argument toho, proč mám devadesátky tak rád.

plakát

Zulu (2013) 

Zatraceně drsná kriminálka s perfektní režií a scénářem a pro mě strašně příjemným překvapením v podobě Orlanda Blooma. Takhle šťavnatej a přesvědčivej charakter jsem už dlouho neviděl. Zarostlej, zpustlej, nasávající, kouřící, nekorektní drsňák, kterej pro hlášku nejde daleko. Připomněl mi Lea v Krvavém diamantu. Víc takovejch rolí pro něj. Pecka!