Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako...účel to splnilo na jedničku. Už od chvíle, kdy meganechutně žere klobásu je jasný, že se to bude snažit být co nejnepříjemnější. A daří se to dokonale. Pomocí voiceoveru to dosáhne vykreslení psychiky vraždícího maniaka a celý film je pouze detailní zobrazení vraždy. Tam se tvůrci ničeho neštítí a velmi vynalézavá kamera nám zážitek umocňuje používáním divných úhlů. Nic z toho by nefungovalo bez pořádně úchylného ksichtu v hlavní roli. A to je teda pervert k pohledání. Vypadá jak Theon Greyjoy a furt hnusně čumí a slintá a je takovej upocenej a shrbenej, prostě odpuzující existence. Na náladě to nepřidá, ale nebývalou intenzitou konání chorého mozku si to vaší pozornost určitě získá. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Ještě dlouho po shlédnutí HENRYHO Johna McNoughtona jsem byl přesvědčenej o tom, že je to na hodně dlouhou dobu asi to nejlepší, co jsem v rámci tohoto žánru měl možnost vidět a že to tak do budoucna asi i zůstane... Konečně se mi poštěstilo sehnat belgickou uncut verzi filmu ANGST, rakouského režiséra Geralda Kargla a mohu směle prohlásit, že to byla ta pravá trefa do černého a HENRY - PORTRAIT OF.. tímto dostal opravdu hodně velikou konkurenci... Ano, tak je tenhle téměř neznámý film ze začátku osmdesátých let dobrý. Podobně jako v případě HENRYHO, i zde se jedná o zfilmování na základě skutečných událostí, kdy krátce po svém propuštění z vězení, jistý Werner Kniesek ze Salzburku, brutálním způsobem připravil o život tři lidi, žijící poklidným životem kdesi na rakouském venkově... Naprosto originální a nepřehlédnutelná je zejména práce kameramana Zbignieva Rybczynskiho, jehož jméno mi vůbec nic neříká, ale to, jakym způsobem se mu podařilo nasnímat postavu hlavního hrdiny, je prostě paráda a musí se vidět na vlastní oči... Zrovna tak jako McNoughton, tak i pan Kargl se s divákem vůbec nemazlí a předkládá nám pekelně disturbující, syrovou a nekompromisní podívanou, kterou senzitivnějším jedincům ke shlédnutí rozhodně nedoporučuji... Všichni ostatní, pro něž jsou filmy jako HENRY - PORTRAIT OF... nebo třeba SCHRAMM J.Buttgereita neoddiskutovatelné kulty, by si rozhodně neměli STRACH nechat ujít !!! ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejvěrohodnějších vyobrazení řádění vraha na plátně vůbec. Snímek byl ve své době zakázán ve většině zemí Evropy, tudíž si na sebe nevydělal a režisér skončil v dluzích, které splácel ještě několik let poté natáčením reklam a do dnešního dne nenatočil žádný jiný celovečerák, což je kurevská škoda, protože režisérský talent z filmu přímo sálá. Film se dostal k veřejnosti během 90. let díky VHS a později na DVD a Blu-ray discích díky Cult Epics, kteří jako první vydali film s anglickými titulky. Předtím byl k dispozici jen s francouzskými. Zasvěcení od první sekundy poznají, odkud pramení umělecký styl Gaspara Noého, který film často zmiňuje v rozhovorech jako hlavní inspiraci. Dekadentní umělecký zážitek do nitra vyšinuté mysli schizofrenního vraha. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Až do dnešního dne jsem tento film nikdy neviděl, ale slyšel jsem o něm opravdu dost. Už jsi viděl tu rakouskou zvrácenost…? Je to vážně brutální pohled do duše zvráceného psychopata…Tak přesně tohle jsem často slýchával i četl na internetu, ale cestu si ke mně Angst našel až dnešní studené ráno. Absolutně mi nevadí, když se ve filmu skoro vůbec nemluví, o to víc jsem si chtěl vychutnat onu morbidní a „zlou“ podívanou, kterou mi každý sliboval. Erwin Leder byl „sympaťák“ přímo od pohledu. Ten jeho ksicht jen tak nezapomenu a do své role se skutečně parádně vžil. Hlavní postava není pohledná ani moc chytrá, ale za to si dokáže utrpení a smrt svých obětí skutečně vychutnat se vším všudy. Jen škoda (hlavně pro něj), že vše nejde podle plánu. Nicméně znechutit dokáže jistě nejednoho diváka už jen tím jak jí. A co teprve když se pustí do nebohé rodinky. Atmosféra v tu chvíli nabrala skutečně zajímavých rozměrů, divná kamera nám nabídne dost zvláštní podívanou – ovšem zajímavá je samozřejmě i samotná psychopatova zpověď ohledně své minulosti, plánů i právě vykonaných skutků… Kontroverzní filmeček si jak vidno získal řadu příznivců a to je jen dobře. Trošku na rozpacích jsem však byl ze samotného konce, který se mi už tak nelíbil. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „Angst“ se snaží o propojení psychologie s brutalitou, která je relativně otevřeně ve filmu zobrazena. Tohle dohromady tvoří celkem depresivní pohled na celkové dění, pohled, který vede k tomu, že se můžete propadnout do tíživé atmosféry. Sám film ale v mnoha ohledech nevyniká a představuje to, co od podobného snímku očekáváte. Přesto je natočen dobře a svůj efekt má. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet filmu byl kolem 400 000 EUR a byl kompletně financován režisérem samotným. Jelikož byl film zakázán ve většině zemí Evropy kvůli extrémnímu násilí, režisér skončil v dluzích, které splácel točením reklam. Od té doby nenatočil žádný jiný celovečerní film. (Eldrick)
  • Vo viacerých scénach vidieť, ako sa obete hýbu. (GTS_PUNK)
  • V roce 1983 byl film zakázán v celé Evropě kvůli extrémnímu násilí. (Homerking)

Reklama

Reklama