Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Zraje to jak dobrý víno. Vážně skvělá satira na dnešní povrchní dobu a závěrečne titulky podbarvené úžasnou éterickou písničkou jsou geniální. "We really did have everything, didn't we?" Jeden z nejlepších filmů roku, bez debat.

plakát

Lesní rituál (2017) 

První půlka je exkluzivní pětihvězdičkový hororový řemeslo. Skvělý statický záběry do hustého lesa a strach z neviděného. Posledních třicet minut tu skvěle budovanou atmosféru bohužel skoro kompletně posílá do prdele jakmile se objeví TO...Mohlo to být druhý Blair Witch, kdyby tu nebyla úporná producentská snaha udělat hororovej crowdpleaser. Velká škoda.

plakát

Titanic (1997) 

Čím jsem starší, tím víc doceňuji tu brilantní a přesnou režii, se kterou Cameron kočíruje tenhle kolosální snímek. Jen se zaměřte na ty uchvatné kamerové jízdy (valící se voda skrz chodbu s vodou prorážející dveře, běh skrze strojovnu) a moneyshoty (Leo na přídi+ oblet celé lodi na jeden záběr) Russela Carpentera, tu neskutečně rozmáchlou výpravu, tu úžasnou Hornerovu hudbu...Tohle je prostě oku lahodící řemeslo, při kterém jsem ochoten zavřít obě oči i hubu před tím, že je to v podstatě cukrkandlovej doják. Scénu, kdy je spatřen ledovec a na můstku začne totalně organizovaná panika (můstek dává příkaz do strojovny ke zpětnému chodu) a do toho celýho chaosu tepe hornerův soundtrack....tu zkrátka nelze jako filmovej fanda nemilovat.

plakát

matka! (2017) 

Bavilo mě to. Strašně moc. Vlastně si ani nepamatuju, kdy jsem měl naposled při sledování filmu tak staženej žaludek z toho, co si je vůbec režisér schopnej dovolit. Luxusní zástupce mindfucků, po kterém budete googlovat pointu a snažit se pochopit, o co kurva šlo. (kdo nemá přelouskanou bibli, bude na tom stejně :)) Zároveň jednoznačně nejlepší Aronovskeho film.

plakát

Sněhulák (2017) 

Za takhle promarněnou nahrávku na gól by měl bejt paragraf...

plakát

Halloween III (1982) 

Dokonalý soundtrack, který slabším jedincům může způsobit psychickou újmu. A pesimističtější závěr asi těžko pohledat... Jeden z nejpodhocenějších hororů osmdesátek a jen proto, že v něm není Michael Myers.

plakát

Zkrat (2011) 

Uff....To byla teda síla. Už dlouho jsem neviděl DIVNĚJŠÍ film. Obsazení super, choreografie bitek výborná, ale ten zbytek? Neumím to charakterizovat jinak než bezkrevná, hloupá podivnost. A abslolutně nevhodná hudba jindy mého oblíbence Holmese zde působí jako hodně špatnej vtip. Soderbergh mu zřejmě zapomněl říct, že netočí Dannyho parťáky 4....