Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

Generace F (2023) 

Zajímavý námět, který ničí pomalé zpracování, bez zvratů. Nuda, šeď.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

JJ udělal maximum pro to, aby napravil fuckup 8 epizody, a vypořádal se s tím skvěle. Má to mouchy? Ano. Je to hrozně cheesy? Ano. Ale za celkový pocit 5/5 a trochu slziček bylo taky.

plakát

12 opic (2015) (seriál) 

Po skončení seriálu zvedám na 4*. Všechny otázky zodpovězeny a některé věci z finále lze vyčíst už z první série. Perfektní promyšlenost.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Wow, top, masakr. Nemám slov. U některých scén jsem měl na krajíčku slzy štěstí. Ano jsem geek. Nesuďte mě.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Poté, co se mi film rozležel v hlavě (a znovu shlédl Epizodu IV), jsem musel snížit hodnocení z 5* na 4*, protože ve mně převládlo zklamání z toho, co se ságou Disney provedlo. Nejhorší SW (jak někteří vykřikují) to určitě není, ale zarytý fanoušek, který světem SW žije už X let a hrál i např. Jedi Outcast, Jedi Academy nebo četl jakýkoliv obsah, který překračoval epizodu VI, bude zklamán. Pro nové diváky, kteří si před epizodou VII dali maratón všech pizod I-VI, to bude skvělé pokračování Abramsovi "sedmičky". Nemůžu se ale zbavit pocitu, že nám, kteří jsme si vysnili pokračovaní na základě dosavadních epizod I-VI (a dodatečného "legends" obsahu), Disney plivl do ksichtu se slovy "Vaše fanfikce jsou nám u prdele, děláme nové filmy pro nové miléniální publikum." Vizuálně a hudebně skvělé. Scénář občas kulhá a postrádá logiku. Na film ale doporučuji jít, i když to jen podpoří rozhodnutí Disney dát kapitální SBOHEM staré sérii a 40 let starému odkazu.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Film není dokonalý a opravdu obsahuje "wtf" momenty způsobené přetáčkami, změnou režisérů, nasílným cutem pod 2h apod. Nicméně coby fanda a znalec tištěných komiksů jsem se bavil a občas měl i husí kůži. Jasně ... kdo čekal další Avengers nebo opravdu skvělý JL film, bude zklamán nebo možná i naštván. Já na to šel s očekáváním mínus 5 (po všech recenzích a reakcích) a nakonec je to pro mě solidní 7/10 ve svém žánru comicsových digifilmů (+ 1* za easter eggy ve flashbacku). Vzhledem k tomu, čím si film musel projít než se dostal na plátno, je to asi úspěch. CGI je zlé, ale o tom pro mě filmy nikdy nebyly. Bohužel se toho natočilo za 300 mega a většina se hodila do koše. Výsledek ale vcelku drží. Kdo ví, jaká by byla "čistě" Snyderovská verze (asi někde u 3/10). Nicméně Snyder je OUT! a my se můžeme těšit na světlejší zítřky! Nej hláška: Můžete držet tu Malou mořskou vílu ode mně dál?!