Reklama

Reklama

Generace F

  • Velká Británie The Pod Generation (více)
Trailer 3

Romantická sci-fi komedie Generace F, britské režisérky Sophie Barthes, vypráví příběh newyorského páru Rachel (Emilia Clarke) a Alvyho (Chiwetel Ejiofor). Ve společnosti bláznivě zamilované do technologií, všichni touží po ještě pohodlnějším životě. Jenže jsou věci, které prostě z podstaty být pohodlnější nemohou... Nebo ano? Divoká cesta Rachel a Alvyho za rodičovstvím právě začíná. (Donart Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (13)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Trošku iný typ romantiky tentokrát zasadený do imaginárneho sveta, v ktorom sa deti rodia v kapsuliach, pokiaľ si takúto cestu rodičia vyberú. Ústrednej dvojici to funguje dobre, odľahčená atmosféra tomu dodáva ten správny ťah na bránku. Škoda len, že som akosi nepochopil celkový message tohoto snímku a v zásade sa tam neudialo nič podstatné, z čoho by som ako divák padol na zadok. Akože ako oddychovka fajn, ale veľa od toho nečakajte. 65 % ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, podle zdejšího hodnocení jsem čekal nesmysl, ale naopak film vyvolává celou řadu otázek, ať už filozofických, teologických, nebo prostě jen o přetechnizovaném světě, ve kterém žijeme a budeme žít ve 22. století. Upřímně řečeno mě tato vize budoucnosti hodně vyděsila, více než leckterý dystopický film... Tzv. LUSK místo matčina lůna, to je prostě děsivé. Trošku je poznat menší rozpočet, ale hlavní jsou ty otázky, bohužel se nedozvíme odpovědi na ně, ale řekl bych, že je to proto, že odpovědi prostě nejsou. Tolik kritizovaný konec se mi líbil, takže nemůžu než za pět...95% ()

Reklama

Geon 

všechny recenze uživatele

The Pod Generation je svěží, hravá a decentní romantická sci-fi komedie. Sci-fi staví na (americké) společnosti ve 22. století a řeší aktuální (a budoucí) společenské problémy, hlavně tedy - mateřství (otcovství) a odklonění se od přírody, které využívají moderní technologie jako řešení. O romanci s komedií se starají rodiče, Rachel (Emilia Clarke byla sázka na jistotu, která se vyplatila) a Alvy (Chiwetel Ejiofor byl velkým překvapením), kteří mezi sebou mají skutečné pouto a protože jsou ,,pouze” lidi není nouze o situační humor, menšího oči většího kalibru. Jedná se o milý umělý přírůstek do rodiny sci-fi. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi v 80minutě jsem usnul. Rozhodnutí ale hned padlo. Dokoukávat tuhle nudu nebudu. Je to děsně ukecaný. Navíc o věci, která je mě neskutečně proti srsti. A tak jedna hvězda za možnost zbytek filmu ignorovat bez toho, že by mě žralo, jak ten film skončil. Protože je mě to naprosto u prdele. Druhá hvězda za sympatickou Emilku Clarkovou. Jinak se tomu vyhněte. Velký špatný. 30%. ()

Isuzu 

všechny recenze uživatele

Námet to je ozaj zaujímavý a celkom som bola na tento film zvedavá, pozrela som si ho bez predsudkov aj napriek hodnoteniu, ktoré som tu videla. Nie je to zlé, je to príjemná jednohubka, ale veľa zaujímavých tém je len načrtnutá, o vývoji postáv sa tiež veľmi nedá hovoriť a nie je mi jasné vlastne ani to, čo si teda z toho mám vziať (alebo ak áno, ponúka sa len jedna veľmi jednoduchučká myšlienka, čo mi príde dosť nedostatočné). Nemuselo to byť ultra vážne, ale režisérka si mohla vybrať aspoň jednu tému, ktorej by sa povenovala viac do hĺbke (vzťah k prírode v pretechnizovanom svete?, čo je to byť matkou/otcom?, uľahčovať si všetko, čo je možné alebo ísť "prírodnou" teda ťažšou cestou?). Škoda, malo to na viac :). ()

Galerie (16)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Reklama

Reklama