Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 9

Recenze (860)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prudké zklamání a jeden z nejhorších Bessonových filmů. Film má plusy pouze dva a to jest překrásná modelka/lesbička Cara Delevingne a vynikající 5 minutový performance Rihanny, což je trošku mimo když se jedná o nejdražší Evropské Sci-Fi. Efekty na můj vkus až moc barevné a pohádkové, akce je hodně málo a především je nezajímavá, tempo je neskutečně pomalé, ty dvě hodiny se mi v kině táhly neskutečně, někde v půlce filmu jsem se podíval na hodinky a plánoval jsem útěk, že další hodinu prostě nevydržím, no nakonec vydržel ,ale o nic jsem nepřišel. Tohle se prostě nepovedlo. Protrpené kino. 35% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom sa tešil, pretože všetci vieme akú sci-fi pecku Besson v 97 natočil. Valerian síce taká pecka bohužiaľ nie je, ale dokáže zabaviť a obzvlášť zaujať vizuálnou stránkou, ktorá je fakt dráha, premakaná, farebná a nádherná. Problém je len, že ten príbeh toľko nestrhne, nemá taký spád, ako v elemente a ani také super postavy, ale inak fajn sci-fičko. Dane DeHaan, a Cara Delevingne sú herci, ktorých zrovna nemusím, ale tu mi prekvapivo sadli. 70% - 3* ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spokojnosť. Áno, marketing bol hrozný, Dane DeHaan je síce fajn, ale viem si predstaviť aj lepší casting a chcelo by to zostrihať aspoň o 15-20 minút, no skvelo sa na to pozerá. Vizuál je úžasný, efekty vrátane rôznych detailov, dizajnu planét a svetov sú vynikajúce a Cara Delevingne konečne poriadne hrá a berie si na seba celú pozornosť. S príbehom na rozdiel od väčšiny problém nemám, má to stále originálnejšiu zápletku než 3/4 marveloviek. Ja by som sa potešil, keby z toho vznikol franchise, ale pri tom box office prepadáku je to asi márne prianie. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Technicky úchvatné, ale tím to bohužel hasne. Bessonovi se nedaří najít jednotný styl a udržet fikční vesmír pohromadě, Ústřední duo hrdinů postrádá chemii, zápletka je sice košatá na odbočky, ale plytká na nosný rámec a tempo povážlivě kolísá. Kromě úchvatných triků stojí za zmínku jen skvostná Cara Delevigne. Spíš, než k Pátému elementu má bohužel Valerian mnohem blíž k Arthurovi a Minimojům... Což není pochvala.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Komiksového Valeriana kdysi vykradl jakýsi George Lucas a nyní se kruh uzavírá. Očekávání snížena na minimum a najednou to funguje. V každé recenzi se člověk dočte, že Valerian je skvost, co se týče vizuálu, ovšem příběhově je až moc vidět, že prim hraje jeho rozvětvení do několikadílné mnohosérie. Což je samozřejmě pravda, ale musím uznat, že jsem se od skvělého začátku do příběhu naladil poměrně snadno a ačkoliv se mi to celé zdálo ještě o pár desítek minut delší, než ve skutečnosti je, pocit nervózního koukání na hodinky naštěstí nedorazil. Stále se je na co koukat, stále je co obdivovat, všechny mimozemské entity jsou krásně nadesignované a některé scény vyloženě strhující (úprk s kamerou za zády, jimž tak krásně lahodil druhý trailer). Dane DeHaan a Cara Delevingne je perfektně oháklá dvojka, která do filmu sedí dle mých představ, ačkoliv nikterak nevybočují ze zvých zaběhnutých hereckých póz a svými výkony nijak zvlášť nepřekvapí. To ovšem Luc Besson úplně nepotřeboval, ten si chtěl prostě natočit svoje oblíbené dílo, chtěl vdechnout život světům, které v jeho domovině ovlivnily celou jednu generaci a myslím si, že on sám může být spokojený. Až na to, že na zkompletování jeho vize zřejmě nikdy nedojde, bohužel. PS : Úvodní titulky spoilerují dvě vedlejší postavy, přitom by mnohem lépe fungovaly jako překvapující cameo. Minimálně tedy ta mužského pohlaví...7.5/10 ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Luc Besson uviedol, že komiksový seriál z roku 1967 sledoval už ako desaťročný. Film chcel nakrútiť dávno, ale musel počkať, kým technológia dobehne jeho predstavivosť. Keď videl Avatara (2009), od tej chvíle vedel, že prišiel správny čas pre splnenie si sna. (krasomama)
  • Ve scéně, kdy se Arun Filitt (Clive Owen) dohaduje s Valerianem (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) o tom, kdo bude mít konvertor v držení, jde vidět v místnosti s vlajkami i česká, hned vedlě německé. Vlajky jsou abecedně seřazeny ve sloupcích. (UncleMorty)
  • Tvůrcům posloužila pro inspiraci k vytvoření města na planetě Mül reálná lokace, a to město Santorini na řeckém ostrově Théra. (Charpy)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama