Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (306)

plakát

Obřad (2011) 

Moc očekávání jsem vkládal do tohoto filmu. Námět je sice velmi zajímavý, ale už tolikrát zpracovaný. A to je to co Obřadu škodí. Film je místy velmi hororový, ale otrlého diváka to nijak ze židle nezvedne. Na začátku "v první hodině" se film jeví jako zajímavá procházka Vatikánem s příjemným nádechem okultizmu a celkové víry v něco. Po jakémsi přelomu se pokouší celý režisérský štáb z tohoto vlaku vyskočit. Přijde mi, že už se nevěnují celku, ale spíše, jak to co nejrychleji ukončit. Herecké výkony jsou dosti průměrné. Hopkins je na tyhle role jak dělaný, pro jeho dokonalou mimiku, ale zde moc nezářil. Zato neznámí Colin O'Donoghue překvapil svou flegmatičností a postojem vystihující roly kněze.

plakát

Bezvadíkyještěprosím (2010) 

Příjemné bloudění životem zachycené do tohoto jednoduchého ryze oddychového snímku. Ve filmu je mnoho myšlenek, které se tak lenošivě táhnou celým filmem. Nečekané gradace a zvraty nemá smysl ani čekat . Primárním záměrem bylo zachytit generační bezradnost, možná stádium přechodu do dospělého věku, kde si uvědomujeme, co vůbec od svého života chceme.

plakát

Svět podle Mallory (2010) 

Malé drama o velkých věcech, tak bych definoval tento film. Kristen Stewart zde ukazuje, že není zas tak špatná herečka. Možná jí tyhle sociálně dramatické role sedí více, než hrát naivní princeznu čekající na svého nagelovaného prince. Je to takové křehké, jemné, určitě to doporučuji shlédnout, ale upřímně bych to po druhé vidět nemusel. Ničím výrazným a opakovatelným to nevyčnívá.Malé drama o velkých věcech tak bych definoval tento film.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Velmi zdařilé přenesení všem tak známe postavy z děl Arthura Conana Doyla . Sherlocokovi nový kabát velmi padne a sluší. Seriál není ochuzen o typický britský humor, na který jsem zvyklý i z příběhů ze staré Anglie. Herecké výkony jsou ohromné. Hlavní protagonisté skvěle ztvárňují špičkování mezi Sherlocka Holmese a Dr.Johnem Watsnem. Kamera a obrazové přechody v Tilt Shift zpracování dodávají film nádech nového technického větru.

plakát

Oko nad Prahou (2010) 

Nešťastně zpracovaný dokument o neúspěšném architektonického projektu Národní knihovny od Jana Kaplického. Špatáková v režisérském křesle je velmi neohrabaná a neumí prosadit do svých dokumentů názor. Veškeré její tvorba je zprzněna, nedobrou vlastností, zabývat se dopředu odhadnutelnými banalitami, ke kterým nepřidává nic nového. Nechci zde trýznit tento dokument. Dokumentární kinematografii je druh vyjadřování, ze kterého si má divák odnést to co chce on, třeba i nic. Jsem velkým příznivcem architektoniky od J. Kaplického, ale né v tomto podání.

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

Deprese a beznaděj od samého počátku až do samého konce. Na první pohled se chce, toto existenční drama tvářit jako "Ples příšer" ovšem divák se nenechá zmást. Scény jsou strhávány a podmanivě doplňovány dokonalou hudbou Jamese Hornera. Herecké výkony a citlivé expozice každého záběru, dodává tomuto celku nádech dokonalosti. Zajímavý počin...

plakát

Trosečník (2000) 

Kdo jiný by mohl zvládnou zahrát takto napsaný film. Film, který je tak tichý a přitom herecky silný. Velký obdiv Hanksovi.

plakát

Finanční krize (2010) 

Nemá smysl se na filmových stránkách vyjadřovat k osobnímu postoji nad současnou ekonomickou situací, ať už ve světovém měřítku nebo pouze na republikovém dvorku. Jedná se o velmi solidní dokument, který je chytře a hlavně duchapřítomně režírován. Určitě zajímavé sledování a přemýšlení.

plakát

Gorily v mlze (1988) 

Kultivovaně zpracovaný životní příběh světoznámé zooložky Diane Fosseyové, která, zaplatila svým životem za svou lásku ke zvířatům a touhu po poznání.

plakát

Pokání (2007) 

Nezapomenutelné. Režisérský mág Joe Wright vybudoval příběh až nadpozemsky intenzivní, inteligentní a mnohovrstevnatý příběh. Na celku je viděl harmonie celého štábu, který Wrighta doplňoval. Vyznění scén se otáčí z pohledu dalších postav, samotný děj přehledně proplétá minulost i budoucnost. Některé momenty, které scénárista skryl, dostanou výslednou tvář až v emotivním finále. Vyzdvihovat herecké výkony postav je zcela zbytečné. Stačí říci, že jediný vzájemný pohled nahradí sáhodlouhé knižní odstavce.