Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 369)

plakát

Maják (2019) 

Honimír Bob a Prdimír Will v klasickém Will they – Won't they (murder each other), zabaleném do ujeté artové pláštěnky, která vzdává hold předpotopním hororům, Lovecraftovi, Moby Dickovi a bůhvíčemu ještě (tahle éra jde až na HPL mimo mě) a zároveň si z nich dělá nebetyčnou prdel. Asi v polovině filmu mi došlo, že to asi nebude mít žádnou pointu. Jakmile jsem se s tím vnitřně smířil, užil jsem si zbytek tohoto polosurrealistického artového honění starým mistrům docela obstojně. Dokonce se na to budu chtít podívat i znovu. Dafoe > Patinson, i když jen o kousek.

plakát

Zaklínač - Vzácný druh (2019) (epizoda) 

Wyverna. Zlatý drak je wyverna. To si ze mě děláte kozy, ne? I tak ale nejslabší díl série. A přitom jedna z nejlepších povídek.

plakát

Dobrý časy (2017) 

Forma neodpovídá obsahu. Nebo ještě líp vizuál a rychlý střih neodpovídají dění – Dobrý časy jsou kupodivu málo intenzivní, podivuhodně pomalé a herecky ne úplně výrazné (Patinson je tu zajímavej, ale kamera a to přehnaný stříhání úplně nedávají šanci vychutnat si jeho hajzlíka naplno). Příběh Constantina navíc postrádá závěrečnou pointu. Jakýs takýs závěr dostane aspoň Nick, jehož poslední scéna je i ve své neokázalé jednoduchosti fakt silná a i díky skvělému Bennymu Safdiemu jde o emocionální a interpretační pošušňání. Film zabaví, ale asi nebudu mít potřebu se k němu někdy vrátit. Potenciál byl přitom obrovský.

plakát

Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 

75 minut nenápadité, infantilní bolesti proložených asi 10 případy, kdy jsem se fakt rozesmál.

plakát

Irčan (2019) 

Je jedno, jak velké jsi zvíře a kolik máš "kamarádů", když zabíjíš lidi (a "kamarády") a nedokážeš se sblížit se svojí rodinou, nakonec umřeš sám. Výborných posledních 20 minut, spousta zajímavých scén a nekonečný nákladní vlak s vagóny čiré nudy. Jestli si někdo nezaslouží, abych mu tři a půl hodiny věnoval svoji pozornost, je to chudáček Frank Sheeran, nájemný zabiják s očima bílého chodce, recyklovanými denirovskými grimasami, pro mě nevysvětlitelným talentem okouzlit největší zvířata mafie (italské i politické) a morálními zásadami ochočené hyeny. No tak si nerozumíš s dcerou. No tak tě semlely události a ty ses dostal mezi dva mlýnské kameny. Ještě že jsou tam fakt dobrý Pacino a solidní Pesci, jinak bych to fakt prospal. Sorry, Marty, film vypadá moc pěkně, ale v podstatě jsem ho už několikrát viděl – dokonce od tebe a mnohem lépe.

plakát

Loupež po italsku (2003) 

Dannyho parťáci ze sekáče, kteří se vám možná kdysi zdáli cool, ale po těch 16 letech neskutečně zastarali. I přes charismatický áčkový ansámbl (a Marka Wahlberga se Sethem Greenem) nemají postavy moc co nabídnout. Příběh je rutina. Vlastní děj má pár pochybných momentů a najdete tam i zopár typických propriet přelomu milénia, které by dnes internetová kůltůra označila jako cringe. Aspoň že ta heistová akce i přes rutinní provedení většinou funguje (fajn soundtrack tomu při honičkách přidává pár koní). Pořád se u toho dá ale solidně vypnout

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Povedený film, ale bohužel poněkud bez příchuti. Dospělý Dany je pěkně nudný, zato Kloboučnice Rebecca luxusní.

plakát

Ledové království II (2019) 

Největší šok druhého Frozen? Když ve flashbacku taťka král prohlásí, že čte pohádky od nějakého Dána. Stalo se vůbec někdy, že by Disney, společnost, která nedávno vyrukovala s tím, že chce zcopyrightit Sněhurku, Popelku atd., přiznala, že pohádky existovaly už před rokem 1937? Jinak je to solidní pokračování, které vedle skvělé jedničky obstojí hlavně proto, že je jiné. Místo pohádky trochu fantasy. Místo rozděleného týmu spolupráce obou sester. Zůstala spousta humoru a magická animace. Jen ty písničky nejsou žádná sláva ani v originálním znění – a v češtině vyloženě stojí za hovno.

plakát

Matthias a Maxime (2019) 

Napůl komedie, napůl drama. Komedie funguje bezvadně, dramatická část zvlášť ke konci dost dobře, začátek a prostředek ale trochu skřípou. A je to zbytečně dlouhý, dalo by se stříhat. Dost dobrá, i když možná maličko vtíravá kamera... Jak prohlásila kamarádka po projekci na Mezipatrech: To bylo tééééplýýýý.

plakát

Jeptišky (2017) 

WHAT THE ACTUAL FUCK!? Nechápu, jak něco může být tak hrozná, nevkusná a nudná sračka a zároveň (zcela úmyslně) tak geniální. Na škále od odpadu po 4* si fakt nedokážu vybrat.