Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenze (75)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se tvůrci nezachovali k předloze příliš hezky, rozjeli si vlastní hru a ukázalo se, že mě jejich inovátorský přístup neoslovuje. Má verze seriálu je, bohužel, vybavena českým dabingem, takže jsem si musel užívat trpaslíky, kteří mluvili jako typičtí fanoušci Baníku, chyběly jen klubové šály. Nic proti Baníku, ale ve fantasy seriálu to pro mě byl rušivý prvek. A ještě navíc byly na můj vkus obě Zerrikánky zřejmě příliš často v blízkosti dračího plamene. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tak to ze začátku vypadalo slibně. Cirina dějová linka byla fajn, na rozdíl od druhého dílu a Brokilonu. Zápletka s dopplerem zajímavá. Dara byl tak nudná postava, že si k němu člověk skoro ani nemohl vytvořit žádný vztah, tudíž mě ani nemrzí, že je pryč. Ale jak znám Lauren tak se stejně zase objeví. No nic, zpět k hlavnímu tématu. Hranice možností je moje druhá nejoblíbenější povídka hned po Meči osudu, tak jsem doufal, že ji nezničí tak jako Brokilon. No a bohužel to zas nedopadlo nijak valně. Starý Borch neodpovídá knižnímu popisu, ale to tady snad nic, takže jen jedno semínko z mnoha. Horší už byla zápletka. Fakt, že by Geralt opustil Yen hned po prvním bouřlivém setkání v Rinde, je taková volovina, že se mi tomu snad ani nechce věřit. V knize spolu žili rok ve Vengerbergu, než ji Geralt opustil, což mnohem uvěřitelnější. Taky to vysvětluje důvod jejího chladného chování. Zatímco tady se na něj po tom, co se několik let neviděli a ještě co ji opustil po prvním dni, vrhne jako na dávno vyhlíženého milence. Wtf? Ještě trapnější je ten nevěrohodný konec, kdy se vlastně rozejdou jen kvůli stupidní diskuzi ohledně Geraltova posledního přání. LOL. O dvacet vteřin dřív se muchlají a pak stop, konec, vlastně přece mám odejít, ne? Borchovy úmysly a vlastně celé jeho schopnosti přeměn a původ je nevysvětlen. Jak jinak. Čekal jsem od toho zásadně víc. 30% ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že v tom něco vězí, ale zaklínači potkávají příšery pořád Šestý díl Zaklínače mi přijde nejhorší po prvním. Nelíbí se mi, jak pozitivně ukončená povídka Hranice možností, která je pro mne srdcovkou jako úplně první povídka Zaklínače, kterou jsem kdy přečetl, skončila tak depresivně, že Geralt pošle všechny do *****. Taky pokud si matně pamatuji, tak reakce Yennefer na to, co si přál byla úplně odlišná. A hodně mne zklamalo minimum prostoru pro Yarpina Zigrina. Hanba! A dějová linka Ciri uvízla tak trochu na mrtvém bodě, kdy p padouši se rvou mezi sebou, aby ona mohla utéct ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Borch nemá kučeravé vlasy a celkovo mu chýba viac tajuplnosti pozorovateľnej v knihe. Zato s postavou Yarpena Zigrina sa tvorcovia vyhrali, je o dosť divokejší, čo môže príbehom prospieť. Eyck nabral správnu dávku fanatizmu, aj keď je škoda, že bol využitý inak, ako v knihe. Namiesto vytvárania napätia a jeho postupného gradovania sa scenáristi vydali kratšou cestou a ponúkli radšej viac dobrodružstva a akcie (čo nedosahovala úroveň tej predošlej) s čo najslabším dopadom na postavy. Dejová línia s Ciri je takisto slabá, veľmi nestrháva. Doppler mohol byť využitý lepšie, čo sa týka psychologického hľadiska. Cahir, ktorého pohnútky neboli v knihe dlho prezradené, tu zo seba odkrýva viac, čo neprispieva jeho atraktívnej nejednoznačnosti z kníh. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda je spracovaním príbehu Hranice možností, ktorý je prvým v druhej knihe o Geraldovi z Rivie s názvom Meč osudu. Neznámy cudzinec Tři kavky po úspešnom splnení zakázky na baziliška osloví Geralda so žiadosťou o pomoc pri love na legendárneho tvora, v ktorého existenciu neverí ani samotný zaklínač a okrem Marigolda stretne aj záhadnú Yennefer...ktorá bojuje prevažne mečom, kúzli minimálne, legendárny drak by zniesol aj lepšiu animáciu. Ozrejmí sa aj osud Myšilova a putovanie Ciri sa uberá opäť iným smerom. V epizóde potešil najmä slovník trpaslíkov, ich český dabing bol jednoducho veľmi dobrý. 6 epizód a zatiaľ ani jedna na plný počet. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Oproti knižní předloze se celého honu naopak neúčastní Kozojed, čaroděj a obránce ohrožených druhů Dorregaray, ani král Nedamir se svými lidmi. A jsou navíc vynechány všechny scény, kdy se mezi sebou jednotlivé družiny snaží obchodovat, spolupracovat a intrikovat. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze skupina Eycka z Denesle (Jordan Renzo) doprovází Yennefer (Anya Chalotra), i když má jít sama za sebe. Eyck v knihách navíc čaroděje naprosto nenávidí, zatímco v seriálu vidí Yennefer jako krásnou ženu, jejíž čest nemůže ohrozit. Eyck je v seriálu navíc zabit při vyprazdňování střev, zatímco v povídce se dostal až k drakovi a ten mu poranil nohy a páteř. (Geralt z Rivie)
  • Jeremy Crawford, představitel Yarpena Zigrina, měří 153 cm a nemusel tedy být pro svou roli uměle zmenšen. Nicméně netrpí poruchou růstu, jako někteří ostatní představitelé trpaslíků, kteří mají disproporcionálně kratší končetiny oproti tělu. Tomuto jevu se říká nanismus, neboli disproporcionální trpaslictví, a je nejčastěji způsoben achondroplazií, dědičnou poruchou způsobující zpomalenou a nedostatečnou přeměnu chrupavek na kosti (enchondrální osifikace). Na tuto nemoc již existují léky, například Voxzogo. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama