Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (30)

plakát

Avatar (2009) odpad!

Z kina jsem odcházel znechucený jak nikdy v životě. Bez nadsázky.

plakát

Box (2009) 

Tajemno ve filmech mám rád. Mám rád záhady, náznaky, "náhody", které do sebe časem zapadají. Ale tohle ne. Krabička, kterou zmáčkneš a někdo umře (a vy dostanete spoustu prachů) e na začátku filmu zdá jako dobrý nápad. Podivnosti se vrší, ale nic se nakonec nerozmotá a jakýkoliv motiv kohokoliv ztrácí smysl. Testování lidstva Marťany pomocí tlačítka? Proč? 3 brány? K čemu? Ovládání lidí? Proč? Na konci je jasné, že a) zmáčknutí tlačítka s úmrtím někoho nijak nesouvisí, protože lidé umírají tak jako tak nebo b) zmáčknou tlačítko vlastně musíte, protože někdo musí umřít = nemáte na výběr. Suma sumárum - chvílemi napínavé, ale scénář stál za kompletně prd. Škoda, námět nebyl špatný

plakát

G. I. Joe (2009) odpad!

U mě propadák - proč? Stupidózní příběh, opravdu blbé hlášky, přehlídka trapného "hrdinství" naroubovaná na nesmyslné scény, kostrbaté efekty, nuna, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda.

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Ta bouračka byla opravdu, opravdu moc povedená. To jsou ty 2*. Zbytek filmu je pro mě odpad.

plakát

Grindhouse: Planeta Teror (2007) 

100% film. Skvělý příběh, zombíci, sliz a krev, ustřelený hlavy, vymakané charaktery, nejdrsnější drsňáci a sexy kočičky, výborná hudba a kopec inteligentního humoru, skvělá nadsázka. Viděl jsem dvakrát a určitě ne naposled.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Filmové počiny QT mi připomínají díla tzv. moderních umělců. I tento QT film má "neotřelý" děj plněný tarantininovým humorem (u kterého se však nesměji, neb není čemu), "originálními" zvraty a zápletkou. Pokud máte rádi "kultovní" filmy od QT a plátno zacákané barvami, které tam v spontánně vymačkala opice, považujete za umění, bude se vám i tento film líbit. Abych jen nekydal hnůj: hvězda za techniku + dvě za herecké výkony.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Teď jsem na tom byl s dcerkou v kině, takže: + grafika, animace, detaily - je vidět, že pánové z DremWorks umí + drak i kluk byli sympaťáci - příběh probíhá dle nejtupější možné šablony bez špetky originality - primitivní charaktery (opravdu tohle děti mají napodobovat?) - většina filmu jsou bumpráskové akční scény, dramatičnost je vyšroubovaná na maximum (proboha proč?) Celkově vzato - nic moc. Když to srovnám třeba s Honzíkem a Mařenkou...

plakát

Kick-Ass (2010) 

Eh, no teda... moderní filmek pro mladé s módní dávkou akce "skutečných" "komixových", kteří jsou však nereální, jako Americký sen. Samozřejmě všichni jsou krásní a cool a trocha toho lechtivého úspěch zaručí. Celek je blábol, který se snaží o opravdovost, lidskost a nadsázku, ale je ho jen pozlátko - hovínko se šlehačkou kolem. Ani nevím, za co tu hvězdičku dávám.

plakát

Lovci pokladů: Kniha tajemství (2007) 

Nedobrodružná slátanina, která mě přiměla tak akorát k zívání a 15 minut před koncem k vypnutí. 1 hvězda za ten kopec blbostí, které se jen tak nevidí.