Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Lovců pokladů není horší než první. To je důležité říct hned na začátek a jemně dodat, že neznám příjemnější odpočinkový film. Tam, kde Indiana Jones chce být nutně vtipný nebo legendární, mávne Nicholas Cage rukou a jede se dál. Problém je jinde a to ve faktu, že druhý díl Lovců pokladů v podstatě nemá pravého záporáka, což mi chybělo. Je to škoda, protože i když se nevyznám v historii USA tak jak bych si přál, stále film a celá honička potřebuje větší hybnou sílu pro děj než je "obžalování" z dědečkovy velezrady. Jinak je to zábava jak se patří, na které je poznat každý dolar a některé scény jsou tak velké (např. závěr), že už vás jiné filmy nebudou tolik "překvapovat" a "oslňovat". Snad do třetice to bude propojení kladů obou dílů a půjdu s hodnocením výše. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám hodně rád Nicolase Cage a mezi moje nejoblíbenější filmy neodiskutovatelně patří právě oba Lovci pokladů. Už jsem to viděl tolikrát a jen lituji, že jsem na to tenkrát nešel do kina. Film nabízí zajímavé obsazení, děj, akci a Ben s Rileym jsou hodně zajímavá ústřední dvojice. Myslím si, že je tento film nedoceněný. Doufám, že už konečně přijdou s tím třetím filmem, kde pořád přepisují scénář nebo co vlastně...100% ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po velmi příjemné a oddechové jedničce je tu rádoby akčnější a epičtější pokračování, které však ze své oddechové nálady nic neztratilo. Akorát je vše takové sterilnější, nezáživné. Lokace jsou méně přitažlivé a celé to odsýpá o poznání pomaleji, ani těch hádanek už tolik není. Snad se ve trojce vrátí úroveň na level prvního dílu. Nicolas Cage dokazuje, že stále má peněženkám producentů co nabídnout a jakž takž se ještě drží v té pomyslné první hollywoodské lize, já mu to jen přeji, stále ještě věřím, že se dokáže vrátit na vrchol, ze kterého počátkem nového milénia sestoupil. Dvojka Lovců pokladů sice není tou popcornovou podívanou, na jaké jsem zvyklý, ale na dvě hodinky mě to zabavilo a dalo by se říci, že jsem s výsledkem vcelku spokojen. Sice ne tak jako u prvního dílu, na průměr to ale bohatě stačilo. Příště však lépe, nebo už tak shovívavý nebudu. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsou Lovci pokladů ptákovinka od amerického orla až ke kolibříkovi... Ačkoli Cage připomíná výrazovými mimikry maniodepresivního mamuta... Ačkoli Diane Krueger coby muzeální Barbie plní jen funkci cupitajícího věšáku... Ačkoli jsem se v rádobynapínavých scénách hihňala nad přehráváním herců, pokročilou demencí scenáristů a melodramatickou hudbou...Ačkoli se zajímám o americkou historii...přesto jsem si k Lovcům vytvořila ideální guilty-pleasure vztah. A na další příšerné pokračování se, Lincoln mě netrestej, těším. IQ to má na úrovni béčka Šifry, zápletku pro Indyho-céčko a znalost historie na úrovni bengálského batolete se zálibou v pyromanii. Uvidíme se na straně 47. AK:) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu ty vcelku nizky hodnoceni, podle me se jedna o nenarocnou, vysoce zabavnou a sviznou jizdu, kde se furt neco deje, ani na chvily to nenudi a ty dve hodiny utecou jako nic. Pribehove to je sice podobny jako prvni dil, opet jezdeni po americkejch pamatkach, reseni nakyho toho hlavolamu (skoda, ze tu neni skoro zadna past) atd. Problem je, ze cely je to podany stylem vsechno je hracka, jednak zaporak, ackoliv slusne zahranej Harrisem, vlastne zas tak zapornej neni, pak unest prezidenta, vloupat se do Bilyho domu? Zadnej problem a prezident jeste pochvali. No a zaverecnej objev sem zprvu skoro nezaznamenal, pac to je natoceny bez naky gradace stylem hm, tak sme tady, tamhleto je ono, takze mi chvilku trvalo, nez jsem si uvedomil, ze to je vlasne uz ono, o co v celym filmu slo. No a zaverecny sceny ve vode jsou silne neprehledny. Jinak je fajn, ze se to nebere zas tak vazne, postavy obcas prohodi nakou tu hlasku a Cage uz ma precejen drobet lepsi uces, nez jakej predvadel ve svejch nejnovejsich filmech. Ja se paradne bavil a i kdyz to neni bez chyb, ty 4* klidne nandam. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Vrah šestnáctého prezidenta USA Abrahama Lincolna John Wilkes Booth byl dopaden dva týdny po atentátu. (IDžOR)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama