Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené seriály (10)

Dobrodružství Sherlocka Holmese

Dobrodružství Sherlocka Holmese (1984)

Dobrodružství SH je stopro nejlepší z celé série (btw český překlad odkazuje až na poslední řadu, tohle je 1.!), Jeremy Brett ve vrcholné formě a David Burke jako poněkud přitroublý, ale sympatický Watson. Pustit si Sherločka už patří k mému odpočinkovému rituálu a právě dvd s příběhy z první řady jsou nejohranější.

Návrat Sherlocka Holmese

Návrat Sherlocka Holmese (1986)

Druhá řada série klasických detektivek s Jeremym Brettem alias Sherlockem Holmesem. Obsahuje takové díly jako Prázdný dům, Musgraveský rituál, Opatské sídlo, Škola v Priory nebo Ďáblovo kopyto. Britské detektivky jsou prostě nejlepší.

Black Books

Black Books (2000)

Další z řady krásně ironických britských seriálů, tentokrát z prostředí knihkupectví, hodně velká psina. Nejlepší díl je, jak psali pohádku, ale už nevim, který to byl.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Ať se propadnu, jestli tohle není ten nejujetější a nejoriginálnější seriál posledních let! Moc povedené, u některých dílů jsem se mlátila smíchy od začátku do konce. Všichni herci jsou skvělí, ale Jason Lee je best, ty jeho grimasy mě dostávají:)

Vraždy v Midsomeru

Vraždy v Midsomeru (1997)

Vraždy v Midsomeru si po celých 10. řadách stále udržují vysoké skóre, ovšem první čtyři řady jsou bezkonkurenční. Tolik zvláštních typů a podivných postaviček se jen tak nevidí. K tomu suchý anglický humor, dva sympatičtí detektivové a několik (set) mnohdy brutálních vražd. Kam se hrabou všechny ty kriminálky a já nevim, co ještě. Dokud budou v Midsomeru žít nějací lidé, budou se vraždit a my se budem mít na co koukat.

Mrtví jako já

Mrtví jako já (2003)

Vtipnej seriál o smrti a podobně. Skončil v pravý čas, jinak už by to byla nuda.

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Tento seriál by nebyl nic bez těch mnoha podivínských postaviček obývajících městečko Stars Hollow. Ústřední dvojka matky s dcerou jsou zřejmě nejnormálnější bytosti. Dokonalý břitký humor, hraní se slovíčky, (ne)vydařené vztahy, to vše si dokázalo udržet mou pozornost, ačkoli poslední řada podstatně upadla. Stoprocentně nejlepší díl s živoucími obrazy, Kirkovy vstupy neměly chybu.