Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie

Recenze (71)

plakát

Krtek (1970) 

Opět jeden z filmů, na které je utrpení se dívat, ale po shlédnutí si říkám: hm, tý jo, fakt dobrý! Pár lidí odešlo v průběhu promítání z kina, což se mi naposledy stalo u Evangelia sv. Matouše. Asi nezvládli množství nechutných a krvavých scén. Ve srovnání s o chlup lepší Svatou horou působí El Topo trochu vyprahle, jako ta poušť, ve které se odehrává. Hudba je geniální, obzvláště ta úvodní melodie.

plakát

Lov na Gluma (2009) 

Po shlédnutí The Hunt for Gollum doporučuji podívat se i na dokument o jeho natáčení. Sympatická banda lidí dala za pár tisíc dolarů amatérský snímek, který na jedné straně udivuje svojí výpravou, kostýmy a choreografií soubojů, na druhé straně zamrzí nedotažený scénář, mizerní herci v hlavních rolích, slabá kamera a určitá prkennost celého díla. Nejsem si jistý, jestli na to hoši nešli špatně - snažili se tolik přiblížit k Jacksonovi, že se na mnoha místech neubráníte srovnání, při kterém Hon na Gluma mnohdy vyzní hodně naivně a směšně. Chybí tomu hlavní deviza kvalitních levných amatérských filmů - nápad a originální scénář. A bere se to hrozně vážně.

plakát

Moja ljubov (2006) 

Krásný romantický příběh v úžasném výtvarném ztvárnění.

plakát

Monstrum (2008) 

Všechno podstatné už bylo řečeno ve dvou- a jednohvězdičkových komentářích, takže jenom dodám, že mnohem zajímavější než samotný film byl dokument o tom, jak ho natáčeli. (Ale pořád jsem si při jeho sledování říkal, jak je možný, že jsou všichni ti animátoři a tvůrci efektů ochotní investovat tolik práce, usilí a nesporně kreativní činnosti do něčeho tak hloupého a bezcenného...)

plakát

Moon (2009) 

Špatný scénář, nelogický děj plný "PROČ?" momentů...ale přesto je to příjemné sci-fi s kvalitním hereckým výkonem, slušným audiovizuálem a supr robotem, za kterého přidávám jednu hvězdičku navíc.

plakát

Nadace - Po probuzení (2021) (epizoda) 

Na Nadaci jsem se těšil. První dvě epizody přes pár výhrad nevypadaly úplně špatně. Ale po epizodě páté už je jasné, že tohle je špatný, špatný, špatný. Asimova kniha byla o chytrých lidech, kteří se pomocí rozumu snaží řešit existenciální problémy. Tenhle seriál je o bandě nekompetentních, přesto z jakéhosi záhadného důvodů "vyvolených" emo idiotů, kteří zmateně pobíhají kolem a předstírají, že je baví číst ty stupidní dialogy, které pro ně scénáristé napsali.

plakát

Na stříbrném glóbu (1988) 

I přes nesnesitelně přehrávající herce, přes dialogy jako od Heideggera a přesto, že jsem místy při sledování tiše trpěl... je to famózní, magický film. Nabízí sugestivní, bezútěšný pohled na naši omezenost a tendenci vytvářet si modly, dá se na něj dívat i jako na zdařilou antropologickou studii lidské prehistorie. Už se mi dlouho nestalo, aby se mi tolik scén a obrazů vrylo do paměti. Pro mě nejvýživnější filmový zážitek posledních dvou tří let.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Dle mého názoru hodně přeceňovaný film - průměrně natočené, zápletka předvídatelná, humorné to občas je ale žádné trhání bránice se nekoná. Lehký nadprůměr.

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Závěrečná bitka dvou bouchačů byla docela dobrá, ale ani ta nestačila film vytáhnout z šedi průměru. Příště by režisér mohl vynechat především pitomoučké romantické scény, při kterých mi pravidelně zelenaly oči...nudou.

plakát

Nezkrotná Angelika (1967) 

No jo, Angelika...Je to kýč, doják, ale stále to na mě nějak intenzivně subliminálně působí. Jsem pouze poněkud znepokojen tím, že největší sympatie si u mě získal markýz d´Escrainville.