Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (576)

plakát

Manifest - Zapněte si pásy (2020) (epizoda) 

Zacina to presne tak, jak koncila prvni serie, coz v tomhle pripade znamena, ze se to tahne jako snura na pradlo...

plakát

Cobra Kai - Žádné slitování (2019) (epizoda) 

Pokud jste to jeste nevideli, tak si pro lepsi predstavu toho, co vas ceka, zkuste ve fantazii spojit The Raid s Beverly Hills 90210 .... Hodne silnej cliffhanger pred 3.radou.

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Jsem teprve na zacatku, ale ten hype okolo nelhal: nenapada me moc moznosti, jak jinak a lip dneska dustojne, ale pritom zabavne navazat na celou serii filmu Karate Kid a soucasne zachovat jeji originalni poetiku, vcetne tech roztomilych klise. Tady jste hned jako doma, at uz jste teenager (otestovano na vlastnich detech, ktere se samy pridaly ke sledovani, reagovaly otazkama a na chvili odlozily mobily), nebo rodic - boomer, u kteryho se nostalgie a vzpominky misi s pochopenim pro soucasne osudy i myslenkovy pochody hlavnich hrdinu - ty jsou sice ukazany polopate, ale s ironii, jez odkazuje uplne presne na neuralgicky body nejen samotnyho Karate Kid, nybrz cele spolecne generacni zkusenosti konce 80. a zacatku 90. let.

plakát

Kondor (2018) (seriál) 

Je to docela truchlivej pocit, kdyz jsou na nejakem serialu nejzabavnejsi citaty na zacatku kazdyho dilu, ale zrovna timhle jakoby autori vystihli sami sebe: "lepsi je diamant s kazem nez oblazek bez kazu." (Confucius)

plakát

Velké ticho (1968) 

Vybornej sestrih jeste lepsiho filmu s tou nejlepsi moznou hudbou: https://youtu.be/zSV5Aa4beBY "Velke ticho" byl prvni napis, kterej jsem ve skole nekdy v 6. tride vyskrabal na lavici, do te doby mi za to zvecneni nic nestalo.

plakát

Havel (2020) 

Havel je vybornej film a kritici typu Kamil Fila (aka Tetsuo) si musi nejak uvnitr rozhodnout, jestli to je opravdu snimek aspirujici na zahranicni ceny, protoze potom by v ramci srozumitelnosti pro mezinarodni publikum musel jeho projev pusobit mnohem vic ikonicky, vcetne intelektualnich proslovu, anebo jestlli ten film redukuje Havla na jeho telesnost a "zlazy", protoze pak to zadna porota ani divaci venku neoceni, jen ti domaci ...

plakát

Sergio Leone – portrét psance (2018) (TV film) 

Celkem informativní a v rámci té malé plochy i emocionální dokument, kde mi asi nejvíc překvapila spekulace o tom, že slavný vozatajský závod v Beh Hurovi nejspíš točil z pozice asistenta režie právě Sergio... pro fanoušky žánru povinnost, pro fanoušky filmu ostatně taky.

plakát

Gangs of London - Episode 1 (2020) (epizoda) 

jsem rad, ze jsem se do toho nechal namotat, protoze na "to watch listu" mam cely zastupy dalsich serialu (The Knick, Better Call Saul etc). Cista zanrova jizda, ktera mozna jen recykluje vsechno, co jste kdy videli od Ritchieho pres Corey Yuena az po treba De Palmu, ale dela to tak hrozne sikovne, ze dokaze vyvolat dojem, jako by Gareth Evans objevoval a tvoril pravidla zanru on sam. Popravde, miluju jeho Raid 1-2 a jedina slabina Gangu Londyna se ukazuje paradoxne pri akcnich scenach - prilis z celkoveho konceptu vycnivaji a trci, jsou totiz znovu dokonaly a treba kamera se pri nich pohybuje tak, ze vubec nevnimate jeji pritomnost a jste primo fyzicky uprostred souboju. Coz uz ale bohuzel tolik neplati o narativni casti pribehu, kde kamera nekdy exhibuje az moc a misto, aby slouzila vypraveni, strhava pozornost na svou "filmovost" a formu...

plakát

Nevyhrožuj (1996) 

Docela nadcasova a osvezujici vec, kdyz uvazime dnesni obcas dost prepjatej pristup k tematizovani stejnych otazek, na ktere ukazuje i tehle film stylem "negri si delaji srandu z negru a cernoskejch filmu". Nechci z toho delat vic, nez to ve skutecnosti je, ale najdete tu vsechno od rasismu, pres gangy, drogy, policejni nasili az po kazatele emancipace a utlaku. Pritom zabalene pro zmenu ne do politickych proklamaci nebo kulturnich valek, ale do absurdni i fekalni poetiky bratri Wayansu, v niz o par let pozdeji natocili Scary Movie nebo Pidihajzlika.