Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (575)

plakát

Duše (2020) 

Oslava života a snů ve všech jejich podobách. Připluje mladá ryba k té staré a říká,  že hledá oceán. Stará ryba jí odpoví,  že oceán je vše tady okolo ...a mladá na to: to je jen voda.

plakát

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 

Pohodový žánrový mišmaš, který dá člověku právě tolik zábavy,  na kolik se zrovna cítí.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Mnoho kraválu pro nic, ale už mám tu optiku posunutou, protože děti mi z animáků vyrostly a tak si je neužívám tolik jejich pohledem...

plakát

Manhunt (2017) 

A mně se to jakože líbilo. I po tomhle zůstává mým osobně nejhorším filmem Johna Woo MI2, kterým Woo svůj styl znásilňuje a zneužívá mnohem víc. Tohle je taková až dojemná a překvapivě vitální variace na poetiku celé předešlé tvorby, ne ve formě nějakého testamentu, ale spíš rozverné hříčky - jako když posloucháte, jak vám milovaný děda v dobrém rozmaru vypráví znovu tu samou historku a vy se těšíte stejně tak moc na obraty i fráze, které pokaždé opakuje, jako ale možná ještě víc na ty momenty, kdy jakoby trochu ztratí směr, zadrhne nebo mírně poplete pointu, protože nikdo jiný to tak prostě vyprávět nedokáže... Zážitek hodně podobný sledování posledních filmů Briana De Palmy (Domino) a Ang Lee (Blíženec).

plakát

Quarry - Nuoc Chay Da Mon (2016) (epizoda) 

Pro mě osobně asi "nejfilmovější" seriál, který jsem kdy viděl (a to počítám Fargo, Breaking Bad, Peaky Blinders, všechno, na co si člověk vzpomene z top špičky). Každý jednotlivý díl je způsobem vyprávění a celkovým stylem režie i hraní takový malý velký film, který by obstál sám o sobě. Atmosférou mně to v něčem připomínalo můj milovaný Jakubův žebřík...

plakát

Shuang ma lian huan (1979) 

Siu Tien Yuen a jeho kreace v kuchyni potěšily moc, zbytek je spíš taková povinná jízda ve stylu filmů s Jackie Chanem, ale i přesto, nebo právě proto je to prudce koukatelný.

plakát

Vyproštění (2020) 

Čistá žánrová radost...Teda úplně čistá ne, občas zakalená smítkem nelogičnosti (hned na začátku si mohl ten poručník kluka počkat, až se kluk s Tylorem dostanou k lodi, a pak teprve začít s likvidací posádky, jenže to by se celá odysea ani nemusela odehrát). Ale právě nelogičnosti, dějová průhlednost a akční nadsázka k žánru prostě patří, stejně jako emoční výlevy hrdinů (vzpomeňme třeba na Ramba). Objektivně asi na 4 hvězdičky ale další přidávám, protože mi to přijde podceněná poctivá práce vyšperkovaná navíc originálními nápady typu souboj Tylera s místním dětským pouličním gangem.

plakát

Tichý nepřítel (1997) 

Hrozně moc dlouho jsem se na tohle chystal a vyhýbal se tomu zároveň. Snažil jsem se k filmu stavět bez předsudků, spíš vstřícně, protože jsem si říkal, že z triumvirátu Pakula, Ford, Pitt přeci nemůže vzejít nic až tak špatnýho, ale ono to bohužel špatné opravdu je: hereckými výkony počínaje, kdy jsem nevěřil Pittovi teroristu ani Herrisonovi poldu, přes scénář, který se strašně vleče, až po celkovou atmosféru, která funguje jen na začátku, ve scénách z Belfastu...

plakát

Stráž (2021) 

Velká bída, kdyby se tvůrci víc než na předstírání nějaké realističnosti radši soustředili na samotnou akci, mohlo to dopadnout alespoň jako Kurýr: Zásilka smrti, když už jsme tedy u té Kurylenko. Takhle mi i při té stopáži subjektivně připadalo, že film trvá přes 2 hodiny.