Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 196)

plakát

Absolutní nula (2006) (TV film) odpad!

Občas dostanu při pohledu do TV programu masochistické chutě a pustím si takovýhle film. A v tomhle případě se sázka vyplatila :-) Většinou mají tvůrci aspoň tolik úcty k sci-fi žánru, aby si pozvali jednoho vědce, co jim vyškrtá ze scénáře ty největší hovadiny. Tady nejen že nebyl žádný věděc, ale ani nikdo, kdo někdy viděl vysílačku nebo globus, o učebnici fyziky pro ZŠ nemluvě. Takže se můžeme dozvědět, že když se změní magnetické pole země, tak z pólů bude rovník a z rovníků pól (představte si globus, a zkuste se nesmát moc hlasitě), nebo že je na pólech absolutní nula, při které sice člověk okamžitě umírá, ale vrtulníky jsou v pohodě. Jako bonus pak slouží dabing/překlad, kde se občas "umrzne k smrti" (dá se umrznout i k životu?) a lidi se jmenují třeba Růže. Kladné body dávám prakticky jen za to, že film už v názvu uhodl své výsledné hodnocení :-)

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Klasika všech klasik, která mě bohužel nijak zvlášť nechytla. Asi jsem ji viděl příliš pozdě.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Divil jsem se, proč takhle "plakátově sexy" film dávají až po jedenácté večer. Už se nedivím. Totálně vyhozené peníze, efektně vypadající poskakování Charlize Theron v sexy oblečku a tím to hasne. Nulová logika, dialogy nedávají smysl, chování postav nedává smysl, universum, ve které se příběh odehrává, nedává smysl. Jeden velký nekoukatelný nesmysl. Nedokoukal jsem.

plakát

Afrika na Pionieri (2020) (seriál) 

Přejedli se Trabanti? Zkuste Pionieri! Zábavnější, špinavější, autentičtější než poslední cesty žlutého cirkusu, a Marek Slobodník utáhne seriál stejně dobře jako Dan Přibáň. Víc pionierů, prosím!

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Číslo jedna mezi špionážními filmy a když se tak zamyslím, tak asi i thrillery vůbec. Báječná atmosféra, uvěřitelný Damon, fajnová kamera a hlavně pořádní agenti - kam se hrabe Bond!

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Na první pokus jsem to vzdal po 3 dílech. Jen dvě pořádné postavy, 50. léta, neustálé narážky na Kapitána Ameriku, o kterém víme, že se fakt neukáže... Ve srovnání s hi-tech týmem Agents of Shield a jejich častým prolínáním s filmovým univerzem mi to nestačilo ani na průměr. Na druhý pokus jsem bariéru prolomil a zbytek první série naštěstí mířil trochu výš, konečně se objevil děj, akce... Snad druhá série bude pokračovat tímhle směrem. 60%. Druhá série se pokusila konečně osamostatnit a moc dobře to nedopadlo. Kupa nemastných neslaných postav, jednoduchý příběh natahovaný na celou sérii... Na třetí sérii se asi rovnou vykašlu. 50%

plakát

Agenti nula nula (2004) 

Chvílema je tenhle kus tak blbej, až je vtipnej. Zbytek času je prostě jen blbej. Nudnej. Slabej.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Netuším, jak dokázali Agenti vydržet sedm sezón. První série ještě celkem pěkně doplňovala MCU, od druhé dál se ale na Agenty trochu zapomnělo a ti tak paběrkovali v pozadí... Výpomoc od nevyužitých hrdinů (Ghost Rider, Inhumans) ale zafungovala, a tak do 4. série bylo na co koukat. Pak evidentně došly nápady, a vzhledem k vývoji MCU bylo potřeba teď už superschopnostmi a technologiemi nabušené Agenty odklidit stranou. A tak došlo postupně na úplně všechna sci-fi klišé: Cestování do budoucnosti, do vesmíru, do virtuální reality, do minulosti, klonové, roboti, mimozemšťani... Naštěstí přišel zářez z milosti od nových šéfů v Disney a osmé série se tak bát nemusíme, o znovupřipojení do MCU nemluvě. Díky bohu.

plakát

Agent v sukni (2000) 

Hybrid Táty v sukni a Zamilovaného profesora. Ze všech situačních komedií, stojících na záměnách osob, lehce fekálním humoru a vulgárním výrazivu, je tahle asi nejsnesitelnější, kupodivu to není ani nijak zvlášť trapné. Většinou. 55%

plakát

Air America (1990) 

Film z doby, kdy Downey Jr. vypadal jako mladší a ošklivější brácha Mela Gibsona. Není to špatné... Ale rozhodně to není komedie - sem tam sice zazní nějaká ta hláška (reklama na UZI), ale jinak je humoru jak šafránu.