Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 339)

plakát

Bugsy (1991) 

,,Give me a chance. Everyone deserves a fresh start once in a while." Film, který těží především ze zajímavého příběhu a hlavní postavy, ztvárněné perfektním Warrenem Beattym. A třeba říct, že z toho opravdu dokáže vytěžit hodně. Tato gangsterka na rozdíl od mnohých filmů tohoto žánru takřka vůbec nestojí na násilí, vydírání či úplatcích, ale snaží se zachytit vývoj postavy zakladatele Las Vegas, a daří se mu to výborně. Díky výborné atmosféře 40. let, charismatu celého hereckého obsazení a promyšlenému scénáři jsem se opravdu bavil a do plného hodnocení mi chybí jen nějaká ta silnější scéna, která by se vryla do paměti. I tak ale spokojenost a silné 4 hvězdy.

plakát

Před půlnocí (2013) 

Přiznám se, že jsem Sunset ani Sunrise zatím neviděl, ale nepřišlo mi, že by to nějak zásadně mohlo ovlivnit zážitek z tohoto filmu. Before Midnight jsem si totiž i bez znalosti předchozích dílů velice užil. Dialogy, na kterých vše stojí působí nesmírně upřímně, přirozeně i inteligentně, řecké prostředí dodává pohodovou atmosféru a veškeré postavy působí tak lidsky, že mi nedělalo nejmenší problém s nimi soucítit či se v některých dokonce zhlédnout. A to bez ohledu na to, že mi do cílové skupiny, na kterou je tohle mířený, dobrých pár let ještě chybí. Nové ,,allenovky" by si z tohoto klidně mohly brát příklad.

plakát

Divoké historky (2014) 

Úžasné úvodní titulky, pořádná dávka černého humoru a jedna povídka lepší než druhá. Tolik asi k tomu, co se mi líbilo nejvíce, ale Divoké historky nabízí víc než jen to. Film zvládá umně balancovat na hranici uvěřitelnosti a naprosté absurdity a opravdu od samého začátku chytne a takřka až do konce nepustí. Nebýt posledního příběhu, který se mi do toho všechno vůbec nehodil, bylo by to za 5*.

plakát

Ptáci (1963) 

Co se týče napětí a atmosféry, má Hitchcock na svém kontě bez pochyby i lepší snímky, ale kouzlo Ptáků se rozhodně nedá popřít. Spočívá především v tom, že takřka po celou dobu není moc jasné co se děje a hlavně proč. Na samotných scénách s útoky ptáků už se sice poněkud podepsal čas, ale stále je to poměrně působivé. Navíc si nevybavuju pasáž filmu, která by mě nudila. Slušné 4*.

plakát

Věc (1982) 

I po více než 30 letech je The Thing stále velkolepým filmem. A to bez ohledu na to, že úvodních cca 50 minut mi přišlo spíše nudnějších a vlastně jenom sloužilo k budování napětí, vedoucímu až k epickému závěru. Právě poslední dvacetiminutovka je důvodem, proč mě tento horor ve výsledku tak zaujal - lepší ukončení příběhu si v rámci žánru ani nevybavuju. Solidní 4*.

plakát

Svatební cesta (2014) 

Překvapivě dobrý horor, který těží především z toho, že po celou dobu není pořádně jasné, co se děje a proč. Především tím vytváří solidní napětí a dobrou atmosféru, která se drží až do konce. Samotný závěr je poněkud zvláštní a na můj vkus nedotažený, ale i tak mě tenhle kousek velmi potěšil. Navíc bylo docela příjemné sledovat Rose Leslie mimo Game of Thrones. Čtyři hvězdy jsou rozhodně na místě.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Byť jsem asi čekal trochu víc, musím říct, že mě Kingsman bavil ať už svým stylovým pojetím či solidní porcí britského humoru. Především postava Samuela L. Jacksona mě dokázala rozesmát kdykoliv dostala prostor a ani ostatní nezůstali daleko pozadu. Scénář nebyl bezchybný, ale působil poměrně originálně a jako parodie špionážních filmů určitě zabodoval. Možná šlo v některých situacích zajít trochu víc do extrému, ale celkově jsem spokojen. Jeden z nejzábavnějších filmů poslední doby.

plakát

Had a duha: Smrtící voodoo (1988) 

Zajímavé prostředí podtržené výbornou atmosférou. Normálně voodoo bůhvíjak nemusím, ale tady se mi to tajemno nesmírně líbilo. Craven dokazuje, že Elm Street nebyla náhoda a připisuje si pod své jméno další povedený horor. Škoda jen toho zbytečně natahovaného konce.

plakát

Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý (2014) 

Co je nejlepší proti armádě zombie-nácků? No přece zombie-Sověti! Daleko lepší než první díl. Oproti němu totiž dvojka baví hned od začátku, působí daleko profesionálněji a naplno využívá svého potenciálu. O vtipné okamžiky rozhodně není nouze a ani mezi nimi jsem se nestíhal nudil. Některé scény byly navíc vyloženě perfektní. Od Zombielandu jsem se u zombie-komedie takhle nebavil.

plakát

Noční můra v Elm Street (1984) 

I přes několik výhrad vynikající horor. Nejdřív ale k tomu, co se mi nelíbilo. V první řadě je to otřesná hudba, která vůbec nevytváří hororovou atmosféru, naopak trhá uši. V té druhé pak fakt, že už tento film nemá takové grády jako před 30 lety a nedá se říct, že bych se u něj bál. Co ale naopak nelze neocenit je vynikající nápad a především jedna z nejlepších hororových postav, kterou Krueger bez debat je. Celkově rozhodně spokojenost u snímku, který je za klasiku žánru považován právem.