Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (123)

plakát

Moonfall (2022) 

Bordel nejen digitální, ale i režisérský. Roland Emmerich je asi zralý na důchod. I teď, 14 dnů po projekci, mi je tak líto herců jako Patrick Wilson a Halle Barry, jak trapné dialogy vedli. To bolí, hodně bolí. Vidím to na jasnou Zlatou malinu.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Nezáživné zpracování skvělého příběhu, který tentokrát nezachrání ani dobré obsazení. Hlavní postavy postrádají jiskru a hravě je předčí ty vedlejší. Bohužel Branaghův Poirot na toho v podání Davida Sucheta ztrácí o dvě třídy.  Škoda nevyužité příležitosti, a to i na poli hudby. Že by se Patrick Doyle definitivně vyčerpal?

plakát

Marie, královna skotská (2018) 

Nehodnotím, jakou část historie si vybrali a jak ji pojali. Zpracování mě ale nadchlo, protože od historického filmu očekávám to, co mu tady jiní vytýkají. A to že mě navnadí, abych si o tématu něco zjistil nebo přečetl. Skvělé výkony Saoirse Ronan a Margot Robbie mě vtáhly natolik, až jsem zalitoval, že film není delší. Hudba Maxe Richtera fungovala skvěle. Přestože glorifikace Marie je znatelná, její protivnice Alžběta I. není vykreslená jako černobílé záporná postava. Další plus.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Dvě a čtvrt hodiny skvělé zábavy, která rychle utekla bez jediného pohledu na hodinky. Bez větších očekávaní jsem dostal vyvážený mix akce, humoru, napětí a překvapení, které mi chyběly například u Rogue One nebo posledních dvou epizod (VII, VIII). Třešničkou na dortu je soundtrack Johna Powella s výpomocí od Johna Williamse. Víc takových!

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Nikdy jsem si nemyslel, že se budu těšit na návrat J.J. Abramse do režisérského křesla. Poslední z Jediů je promarněná šance. V kostrbatém příběhu se oblíbené postavy (Luke Skywalker zejména) stanou iritujícím prvkem. Naproti tomu potěší alespoň vývoj Kylo Rena s tváří Adama Drivera, který se pro mě stal nejlepší postavou filmu.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Jsem vinen, neboť mám slabost pro Scarlett Johansson, Clinta Mansella a kybernetiku.

plakát

Star Trek: Discovery - Návrat Klingonů (2017) (epizoda) 

Začít bez klišé, chytrými dialogy, skvělými hereckými výkony a bezchybným vizuálem a efekty, to je silný základ, na kterém se dá stavět skvělý seriál. Pilot se sakra povedl!

plakát

Skrytá čísla (2016) 

Vtipné, napínavé, emotivní, poučné. Takhle si představuji nadpůrměrnou hollywoodskou produkci.