Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Oblíbené herečky (10)

Julie Christie

Uchvátila mne hned třikrát - Larou ve slavném přepisu Pasternakova románu "Doktor Živago", následně v přepisu novely Ray Bradburyho "Fahrenheit 451" a naposled ve špičkové adaptaci slavného románu Thomase Hardyho "Daleko od hlučícího davu". Proto je také u mne na prvním místě.

Sophie Marceau

Podle mého názoru nejtalentovanější současná francouzská herečka. Takže zasloužená pomyslná druhá příčka.

Monica Vitti

Ještě jsem o ní nenapsal ani řádku a už mám hubu od ucha k uchu. Viděl jsem ji v rolích dramatických i tragických, ale ty komediální jí "sedí" nejlíp. A "Kachna na pomerančích" je asi jejím vrcholem. Je to takový italský Pierre Richard v sukních.

Romy Schneider

Až na velmi vzácné výjimky jsou všechny filmy s ní v červeném poli hodnocení. Sám o sobě velmi výmluvný fakt, který nepotřebuje žádný další komentář.

Magda Vášáryová

Asi totéž, co platí v případě Julie Christie. Takže díky za Markétu Lazarovou, Hry lásky šálivé a naprosto dokonalé Postřižiny.

Barbra Streisand

Produkci "made in Hollywood" opravdu nemusím, ale výjimky přece jen existují. A Barbra Streisand opravdu nikdy nezklame.

Greta Garbo

Na stříbrném plátně defilovala pouhých dvacet let, pak se definitivně stáhla do ústraní. Škoda, protože právě ty její herecké kreace jsou zlatým fondem světové kinematografie. A filmy s ní na DVD nevycházejí, nevycházejí a nevycházejí...

Brigitte Bardot

Kdo měl tu možnost vidět film "... a Bůh stvořil ženu" pochopí.

Jaroslava Adamová

Malá česká hvězda, ale světoborná... V rozhlasových a televizních inscenacích naprosto nepřekonatelná.