Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (267)

plakát

Riddick (2013) 

Podobně jako v Pitch Black se na to dobře kouká, herci jsou výborní, postavy zajímavé, potvůrky povedené...jen tomu chybí jedna věc, a to je nějaký ten příběh nebo alespoň nějaký jeho náznak. Celý film se vlastně dělí na 3 části: komorní souboj Riddicka s planetou - jednostranný souboj Riddicka se žoldáky - společný souboj Riddicka a žoldáků o život. Možná to vypadá že spoileruju, ale věřte, že v tomhle případě to ani nejde. 65%

plakát

U Konce světa (2013) 

Výborné zakončení jedné originální trilogie. Herecky dokonalá podívaná, kde hlavně Simon Pegg předvádí životní formu, ale pozadu nezůstáva klasicky ani Nick Frost, další herci v čele s Martinem Fremanem ústřední dvojici výborně doplňují a jako třešnička na dortu Pierce Brosnan v miniroliče šité na míru. Pátou hvězdičku si schovávám na druhou projekci, podobně jako u Hot Fuzz.

plakát

Enderova hra (2013) 

Po všech stránkách vynikající adaptace dokonalé knihy. Nevěřil bych, že je to možné, ale tvůrcům se podařilo ve mě vyvolat takřka stejné pocity, které jsem měl při dočtení knihy...a to i přes to, že mě nemělo co překvapit. Bravo! Je mi trochu líto jen lehce nadprůměrného hodnocení a vlažného přijetí filmu, které jen potvrdilo mé obavy z toho, že Ender není sci-fi pro masy a tím pádem bude mít problém si na sebe vydělat. Přesto jsem vděčný za to, že si někdo troufl Endera zfilmovat a navíc takto kvalitně (druhá khiha ze série je ještě lepší, želbohu IMHO nezfilmovatelná, takže nemusím truchlit, že nevznikne pokračování). Pro mě zatím jednoznačně nejlepší film roku.

plakát

Nevědomí (2013) 

Velice pěkné scifko. Po Prometheovi (kterého jsem shodou okolností viděl den před Nevědomím) úplný balzám pro mou sci-fi dušičku. Děj je sice docela tuctový, včetně finání pointy (že něco nehraje je jasné už po půl hodince...on už "povinný výmaz paměti" z úvodu zní dosti podezřele :)), ale přesto jsem se bavil celé dvě hodiny. Herci jsou výborní, přirození, droni povedení, akce přehledná... a hlavně všechno dává smysl, včetně chování hlavních postav, což je poslední dobou docela rarita. Silné 4*.

plakát

Prometheus (2012) odpad!

Dvouhodinové utrpení. Film, který je nezábavný, naprosto nesmyslný, co se hlavní dějové linky týče a tragicky nelogický, co se týče jednotlivých scén. Vychvalovaný vizuál mi nepřišel nijak vyjímečný a třeba takový Boylův Sunshine mě po téhle stránce oslovil mnohem více. Prometheus se tak klidně může zařadit vedle Soderberghova Solarisu jako nejhorší sci-fi, na které jsem kdy (nejen) ve filmu narazil. Díkybohu, že jsem na "to" nešel do kina.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Bohužel musím jít zase proti proudu, neboť třetí Iron man je pro mě jedno veliké zklamání a suveréně nejhorší díl série. Třetímu dílu chybí všechno, co mě bavilo na předchozích dvou a místo toho mi byla naservírována hromada robotů, výbuchů a nesmyslných WTF scén. Postavy, v čele se Starkem, se chovají úplně nesmyslně a mnohdy jsem si klepal na čelo, jak se může tak inteligentní člověk jako Tony Stark chovat jak imbecil. Moc tomu nepomáhá ani scénář, který je tuctový až za roh, což by nebylo na škodu, kdyby v něm dostal dostatek prostoru exibicionista Tony (jako v minulých dílech), ale ten se změnil jak mávnutím kouzelného proutku a krom tanečku v úvodu se chová vážně a i obvyklých (kvalitních) hlášek a vtípků podstatně ubylo. Když se k tomu přidá nemastný neslaný padouch (Mickey Rourke ze dvojky je úplně jiná liga) a nezáživný konec, tak tady máme těžko překonatelného adepta na zklamání roku.

plakát

Re-Play (2009) (pořad) 

Jako dlouholetý hráč a čtenář Score nemůžu jinak než na plné hodnocení. Kvalitní a zároveń vtipné recenze povětšinou od starých známých ze Score, velice kvalitní moderátorská dvojice, která v poklidu strčí do kapsy všechny rádoby celebrity uvádějící všemožné pořady od Novy po Óčko a k tomu v neposlední řadě velice "šťavnatý" vizuál, který se k hernímu pořadu hodí naprosto dokonale (oproti Game Page -RIP- rozdíl o minimálně 4 ligy a 5 divizí). Pro každého, kdo hraje a navíc se o hry zajímá (a nejen brečí, jak už hry nejsou co bývaly) ideální půlhodinka u televize. Jediný pořad, kvůli kterému pravidelně zapínám televizi (když pominu fotbal). Jen tak dál.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Po prvním díle 75%. Hutná depresivní atmosféra dokreslená výbornou hudbou, výtečně herecké výkony, kterým vévodí Ivan Trojan a k tomu celkově precizní technické zpracování, které se u nás jen tak nevidí. Jediným "záporem" tak pro mě byla náplň filmu, který lehce trpí na to, že se jedná o první díl a tak má pomalejší tempo, zaměřené spíše na představení postav a navození atmosféry, což se mu opravdu daří. V závěrečných dvaceti minutách se ale ukazuje velký potenciál do dalších částí. Po dodívání zbylých dvou dílů zůstávám na 80%. Seriál je to povedený, ale celý se veze na jedné linii bez jakýchkoli zapamatovatelnějších momentů. Děj začíná lehce gradovat jen na konci první části, aby se v průběhu druhé vrátil do původních pomalých kolejí po kterých dojede až do konce.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pan Jackson mě překvapil ještě více než u Pána prstenů. Dokázal natočit úžasný film jak po stránce technické, tak i obsahové a to mu předlohou byla poměrně tupá přímočará pohádka v hodně útlé knížce (Tolkienovci, nekamenujte mě, unávám Tolkiena jako praotce fantasy, ale jeho styl psaní mi opravdu moc nesedí). Výborná podívaná, skvělý zážitek a už teď se nemůžu dočkat pokračování. Čistých 5*.

plakát

Skyfall (2012) 

Proletěl jsem pár komentářů a přijde mi, že jsem byl na jiném filmu. První cca polovina je vynikající a korunována nástupem hlavního záporáka na scénu (Bardem je excelentní). Poté se tempo filmu hodně změní a ze skvělého temného inteligentního Bonda se stává akcí napěchovaná honička, která je sice technicky dokonalá (hudba, kamera, střih,...), ale neuvěřitelně plytká a prázdná, co se obsahové stránky týče. Scénář začne mít více logických děr, než je přípustné i na Bondovku a celé to směřuje k naprosto zbytečnému konci ve Skotsku, který přihodí na hromádku několik dalších WTF momentů. Jako celek film není rozhodně špatný, je to skvěle řemeslne odvedená práce, která baví, ale rozhodně měl na víc. 70%