Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (248)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Rozhodně jeden z nejlepších Batmanů od začátku 80. let (dřívější jsem neviděl). Propracovaný děj, hrdina s vlastními problémy, padouch, se kterým chvíli i soucítíte a dalo by se toho vyjmenovat mnohem víc. Jen škoda, že jsem v určité fázi pohledu na "Gotham" poznal Manhattan :P Prakticky bezchybný film se strhující hudbou. Co víc si přát?

plakát

Armagedon zvířecí říše (2009) (seriál) 

Jeden z nejlepších dokumentárních seriálů o přírodě, co znám. O vymření dinosaurů slyšel každý, ale neměl jsem nejmenší tušení, že život na Zemi měl na kahánku mnohem vícekrát (naštěstí pro nás život má tuhý kořínek a je jednoduché ho zdecimovat, ale ne vyhladit). To mi ukázal až tento dokument. Výborně zpracovaná audiovizuální stránka, informačně bohaté a přitom srozumitelné a hlavně se vyhýbají nešvaru 99% amerických dokumentů, takže neopakují jednu věc neustále dokola.

plakát

Les Misérables - koncert z Londýna (2010) (divadelní záznam) 

Kdysi jsem byl na české verzi tohoto muzikálu a bylo to to nejlepší představení, jaké jsem v životě viděl (ano, chodíval jsem do divadla a v současnosti i do opery). Dnes mě napadlo, že bych se mohl kouknout na YouTube, jestli tam není a byla tam celá tahle verze a tak, jako mě před léty uchvátila cz verze, tak se mi líbila i tahle (naštěstí šprechtím anglicky dost na to, abych tomu rozuměl). Naprosto dokonalé představení, kterému není co vytknout. Z mého pohledu je ta nejlépe ztvárněná postava Javert, na jehož každý výstup jsem se těšil. Snad vyjde i na dvd.

plakát

Na vlásku šťastně až navěky (2012) 

Naprosto úžasnej kraťas, u kterýho jsem se fakt nasmál :) Hlavní postavy ustoupily do pozadí (takže se staly vedlejšími) a vedlejší postavy kůň Maximus a "žába" Pascal si zahráli hlavní role a povedlo se to na výbornou.

plakát

Mary a Max (2009) 

Takovýhle filmy mě obvykle nudí až se*ou, ale tenhle ne. Tenhle film je opravdu výjimka potvrzující pravidlo. A to natolik, že nejen, že jsem ho akceptoval, ale dokonce mě zaujal a to hodně. Rozhodně film, který stojí za zhlédnutí.

plakát

300: Bitva u Thermopyl (2006) 

Dal jsem si na jeden zátah Expendables a tenhle film. Ani se mi nechtělo pak spát, jak jsem byl nabuzenej :) Ani nevím, který z filmů je lepší, ale co můžu říct, oba jsou skvělý. Ukázka filmu ve stylu David vs. Goliáš Extreme. Je tam hodně vidět, že byl natáčen primárně pro 3D, ale to nevadí. Když si tenhle film pustíte, tak tý hrstce Sparťanů prostě musíte fandit, jinak to nejde a ať si buzíček Xerxes táhne tam, odkud přišel! Wow!

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Slyův nejlepší film za posledních...no, dlouho. A to jak herecky, tak režisérsky. Kdybych měl film označit jen jedním slovem, bylo by to nejspíš "Mazec!" Tohle jsem vážně nečekal ani v nejmenším. A to jak co se týče akce (a jejího množství), tak i kvality herců. Radost mi udělala i krátká přítomnost Arnieho a Slyova hláška při jeho odchodu "Chce být presidentem." :D V tomhle filmu na co se sáhlo, to se povedlo a to jak již zmínění herci a herky, tak provedení akčních sekvencí, správná délka filmu, kdy ani jedna minuta není nevyužitá a zároveň nemáte pocit, že by tam něco chybělo a nakonec, ale ne poslední, Slyova režie - ten chlap, když fakt chce, tak umí. Tady to dokázal. A Míša Kuklová se v roli Sandry konečně taky předvedla a Terry Crews by se měl asi jít léčit :D

plakát

Blbý a blbější (1994) 

"Péťa umřel. Upadla mu hlava. Byl už starej." Už jenom tadyta scénka mě pobaví :D A i celej film. Samozřejmě to není výkvět sofistikovaný zábavy, ale už podle názvu u tohohle se můžete jen bavit díky jednoduchému, ale nikoliv vulgárnímu humoru. Harry a Lloyd jsou prostě postrachem všude, kde se objeví, protože díky své blbosti si ani neuvědomují, že něco provedli, nebo že je něco jaksi špatně.

plakát

Nightwish: End of an Era (2006) (koncert) 

Našel jsem tu 3 minutový grotesky, video z YouTube (Where the hell is Matt) a teď koncert. Co bude příště? Domácí videa? Nevadí. Nejlepší koncert, co jsem kdy viděl :) Ale myslím, že na tyhle stránky to úplně na 100% nepatří.