Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (53)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Jeden z nejsilnější filmový zážitků za poslední léta.

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Film je postavený na hereckých výkonech hereckých superstár. Všichni se předhánějí v tom, kdo bude víc zdrchaný a vnitřně rozervaný. Všem se to daří, všichni hrají naprosto fantastický. Je to takový souboj kdo urve Oscara. Velká rozvětvená rodina se sjede domů. Otec alkoholik co se opije a utopí, matka rakovinou sežraná troska, která je závislá na lécích a děti jsou banda psychotiků. Taková rodina se sjede uprostřed amerických plání, v domě, kde i andulky umírají horkem. Když se tak sejdou tak si začnou říkat takové ty, velké pravdy. To způsobí, že se na sebe všichni naštvou a sejdou se nejspíš až na pohřbu své matky. Ve filmu je vše. Od rakoviny po incest. Film je postaven hlavně na dialozích, a tak je vlastně jedno, co se děje na plátně. Mě by stačilo, jenom poslouchat co si říkají. Jde silně vidět, že je to podle divadelní hry, ale mě to vůbec nevadí. Proto nelze než smeknout a doporučit všem.

plakát

Bornholmská ulice (2014) (TV film) 

Vcelku rychle mi bylo jasné o co autorům šlo, ale u mě to nefungovalo.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Je strašně krásny pocit vidět inteligentní komedii bez fekál humoru a idiotských postav. Myslím, že problematika multikuturalismu je nejen ve Francii velké téma. Typičtí francouzští rodiče mají čtyři dcery. Chtěli čtyři bíle, úspěšně, katolické zeťe. Místo toho se jejich dcery vdají za muslima, žida a asijata. Tatínek je od pohledu typický konzervativec a dle jeho hlášek i mírný homofob. Jejich poslední naděje, je nejmladší dcera. No, a co se nestane ? Dcera si chce vzít černocha. Ve filmu jde vidět, že tatínek to nese těžko, a jeho přerod na chápavého otce a tchána je velice pozvolný. Jde zde vidět nejen odpor bílé rodiny k té druhé, ale i naopak, kdy rodiče (opět hlavně tatínek) černého chlapce nechtějí, aby si vzal bílou holku. Je zde mnoho narážek na stereotypy na jednotlivé národy a náboženství ale i na samotnou Francii a jejich koloniální minulost. Jedna z nejlepších scén filmu je když Žid, Muslim a Číňan, kteří se nenávidí staví sněhuláka. Dopadne to tak, že sněhulák má šikmé oči, vousy a na hlavě jarmulku. Já na komedie moc nekoukám, ale myslím si, že tohle je nejlepší komedie roku 2014 co jsem já viděl, což není zas tak velká pochvala, protože na moc jich nekoukám. Film je ale opravdu super a nelze ho jinak než doporučit.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Velký hollywoodský průšvih. Tolik známých jmen, tolik peněz, tolik talentu a výsledek takovýhle exkrement ? Strašný */**

plakát

Drsňák (2001) 

Kim Ki Duk patří mezi světově uznávané režiséry. Toto je první jeho film a musím smeknout. Prostě wow. Postupně si doplním všechny jeho díla.

plakát

Džihád masem (2011) (studentský film) 

Zajímavý námět ale nějak jsem nepochopil jeho smysl. Nevím jestli to mělo být pouze o boji pro výstavbě mešity nebo o islámu jako celku. Já vůbec nevím o co tam šlo. Možná by neškodilo na začátku shrnout co je to sdružení Antimešita atd. Ten protest tlačenkou a slivovicí mě opravdu zaujal. Škoda, že se mu tam více nevěnují. Nevím jestli se něco uskutečnilo nebo ne. Asi více souvislostí pochopí přímo lidé z Hradce. Tudíž výborný nápad a bohužel mě to nic moc nedalo, ale budu jenom rád když autorka natočí něco dalšího :-)

plakát

Fair Play (2014) 

Komunismus je špatný ! To byla první věc která mě po filmu napadla. Na český poměry je to opravdu dobrý film. Ale přijde mi, že je natočený pro nenáročného diváka, který neví jak to tu kdysi vypadalo. Když se ale podívám na volební preference Komunistické strany tak je asi pravda, že by jsem si to měli připomínat ještě více. Ve filmu se neobjeví až tolik morálních dilemat. Hlavní postava neřeší žádné velké dilema je od začátku rozhodnutá, že bude hrát fair play. Navíc režisérka asi předpokládala, že lidé neví co se stalo s LOH v Los Ageles. Umím si představit, že člověk bude muset udělat víc kompromisů. Celkově je film velice předvídatelný, na můj vkus až moc. Ale abych film jenom neshazoval, tak musím říct, že Judit Bárdos zahrála výborně a začínám se těšit na další její film. Aňa Geislerová předvedla svůj standart, tudíž opět zahrála výborně. Igor Bareš si asi zvykl na roli STBáka jelikož ji zahrál stejně dobře jako v Hořícím keři. Herecky i filmařsky dobře zvládnutý film. Jedině u scénáře vidím relativně velké mezery. Pořád je to ale vysoce nadprůměrný český film a určitě doporučuji.

plakát

Gangster Ka (2015) 

Upřímně jsem to čekal daleko horší, ale furt to není dobrý film. Další film pojednávající o marasmu a divokém kapitalismu 90. let. Docela dobří herci, ale naprosto šílený děj, jestli tenhle film má něco co by se dalo nazvat dějem. Po pěti minutách se ztratíte protože tam je asi miliarda postav. Hrůza, děs a utrpení. Druhý díl si asi nepustím :D