Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 2

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (428)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "You don't get it, do you?! I AM RUNNING THINGS NOW!" Julia Roberts by si měla střihnout nějakého záporáka, myslím, že by si s polovinou těch dnešních vytřela zadek (ovšem, musela by k tomu mít i dobrý scénář a režiséra, ten fatální omyl v podobě Sněhurky raději ignorujte). Anyway, ten film šlape, herci to táhnou a celé je to velmi svižné a úderné - možná o něco náročnější, než před pár lety Polanskeho Carnage ale to vůbec nevadí, protože to zkrátka funguje perfektně! 9/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmovému praní špinavého prádla a je mi celkem jedno, jestli je to v dramatické nebo komediální rovině. Ale u obojího platí, že se mě to, co se na obrazovce děje, musí nějakým způsobem dotýkat. A to se v případě August: Osage County nestalo. Problémy a spletité vztahy mi tady přišly naprosto cizí a nebylo v mé moci se do filmu plně ponořit. Mrzí mě to především kvůli obsazení, ale nakonec to byli právě herci, kteří mi dovolili si to alespoň částečně užít. Zástupu osvědčených jmen vládla jednoznačně Julia Roberts, která vystřihla jeden ze svých životních výkonů a o to víc závidím těm, kteří si to celé dokázali užít naplno. U mě je to bohužel jen za 65%. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Není lepší příležitosti pro praní špinavého prádla, než poslední rozloučení s milovanou (?) osobou. Zabijácky obsazené drama, které si svou upoceností a zabedněností nepustí diváka k sobě. Tvrdohlavá hra bez uspokojivého konce, zlá a zákeřná. Podívaná, v které na sebe dvě hodiny křičí několik hereckých es téměř do zemdlení a láska tu figuruje pouze jako slovo o pěti písmenech. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

mohla to byť dokonalá sóda..keby..keby muži v príbehu neboli vykreslení len ako zúfalci, slabosi, vlastne obete..keby Julia Roberts celý film neodohrala v jednej naštvanej grimase, ktorú som jej ani na chvíľu neveril, keby Juliette Lewis nebola neprirodzene a afektovane priblblá (umelá a životne akokoľvek nepravdepodobná), keby Misty Upham nebola akoby z úplne iného sveta/príbehu /filmu a keby paradoxne najzaujímavejšou a najplastickejšou postavou nebola tá, ktorá mala byť v herecky hviezdnej zostave snáď len do počtu, Julianne Nicholson. Meryl "prekvapujúco" opäť iná a určite na míle vzdialená svojmu vlastnému ja. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mix mezi Kdo se bojí Virginie Woolfové a Rodinnou oslavou. Scénář je velmi kvalitní, casting hvězdný, provedení dobré - co mi ale trošku vadilo byl pocit, jako by tento film byl jakýmsi přeexponovaným jevištěm pro hereckou masturbaci (především Julie Roberts), jakoby se při natáčení sešlo několik dominantních hereckých postav, které se snaží trumfnout jedna druhou. Ale jinak intenzivní zážitek a příjemné překvapení. 8/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Film měl svou světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu. (jezurka42)
  • Meryl Streep musela kvůli roli Violet shodit několik kilogramů, ostříhat si nakrátko své vlasy a téměř po celou dobu natáčení nosit paruku. Důvodem byla nemoc postavy, a to rakovinu jícnu a následná chemoterapie. (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama