Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 077)

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

1. série: Předpokládaný "hit sezóny" trpí hned v několika aspektech. Základním kamenem úrazu je forma vyprávění, jež se zbytečně snaží soustředit na několik postav zároveň. (Detektivní linie kolem Gordona spíše obtěžuje, Selina svou zbytečností překáží, zatímco mysteriózní origin Bruce, Penguina či Riddlera poměrně baví.) Snad ještě větším problémem jsou postavy samotné. McKenziemu bodrého komisaře Gordona nebudete věřit ani za dvacet let, na to má příliš vyhlazenou vizáž, nemluvě o jeho nepřesvědčivém "cukrkandlovém" postoji rádoby siláka. Pseudo záporačka série Fish je spíše k smíchu, (ikdyž se Jada snaží seč jí její temperament stačí) než aby budila děs a autoritu. Kolem a kolem Gothamu chybí ucelená tvář. Na jednu stranu se tváří jako noir-gangsterka, ale na stranu druhou se pokouší předhazovat jeden origin za druhým (nejlepší představení Scarecrowa), aby se v záplavě postav a motivů postupně zapomínalo na některé dějové linie (vyšetřování smrti Waynových). Snad se tvůrci pochlapí a využijí potenciál, jež se jim podařilo úspěšně nastínit ve finále. Ono ukázat v průběhu řady, jen pro radost fanoušků, půlku mytologických budoucích záporáků na úkor děje, není vše! P.S. Postava Barbary je tou nejotravnější a nejotřesnější postavou (krávou) za hodně dlouho dobu! 70%

plakát

Annabelle (2014) 

What a waste of potential! Parazitující hororový kastrát, jež krom děsivé panenky nenabídne nic originálního nebo chytře kopírujícího, jako skvostné Conjuring.

plakát

Gracepoint (2014) (seriál) 

Pilot: Vyjma ústřední dvojice naprostý fail casting, jež původnímu nesahá ani po kotníky. Je mi Davida líto. 45%

plakát

Selfie (2014) (seriál) 

Pilot: Lobotomie mozku nikdy nebyla zábavnější! 20% - za Karen. (Kandidát na zrušení.)

plakát

Vražedná práva (2014) (seriál) 

1. série: Shonda Rhimes je televizní titán. Po legendární Grey's Anatomy (pozice hlavní scénáristky), neméně úspěšném Private Practice a v současné době televizní stálici Scandal se vrhla na právnický seriál. Ikdyž pouze z pozice hlavní producentky, její vliv je cítit z bezmála každého okénka, ač za celým projektem stojí talentovaný nadějný tvůrce Peter Nowalk. Příběh nepostrádá dynamiku, atraktivitu (,ať už se jedná o epizodní zápletky, které jsou leckdy mrazivější, než hlavní linie - epizoda se sklepem), ale především staví na precizním castingu, jež je vypiplaný do poslední roličky. Od ďábla v roušce beránčím Viole David, po Charlieho Webera, seriály protřelou Lizu Weil nebo mladé neskutečně talentované osazenstvo v čele s uhrančivým Jackem Falaheem a Karlou Souza. HTGAWM do diváka jede od pilotu na plný plyn a nezpomalí ani se nezalekne před ničím, co by se mohlo na první pohled zdát šílené nebo neuskutečnitelné (zvraty, jako na horské dráze). Naopak, epizodu od epizody přitvrzuje, přidává na tempu a gradaci, až při závěrečném rozuzlení téměř nedýcháte. Produkce Shody Rhimes v současné době nemá konkurence. Nejen že dokáže skloubit lákavé prostředí s vztahovými propletenci, ale zároveň vše okoření hostovačkami pro fajnšmekry (Steven Weber, Ana Ortiz, Elizabeth Perkins, Marcia Gay Harden a další) a neskutečně chytlavým soundtrackem. Roční čekání na další sérii bude vzhledem k závěrečnému cliffhangeru útrpné. 90%

plakát

Odpojit (2012) 

Nejbolestivější filmové nastavování zrcadel poslední doby!

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Jakožto celek funguje Nymfomanka na principu splasklé bubliny, jakožto části funguje na 50%. Sterilní, naivní, ploché a po inovativní první částí naprosto zbytečné.

plakát

Halloween: H20 (1998) 

Geniální pocta Carpenterovu originálu a uzavření děsivé ságy o chlapci, který svou rodinu miloval s takřka vražednými úmysly.

plakát

Halloween (1978) 

Artově pojatá žánrovka s klasickým záporákem a ještě klasičtější protivnicí? Co víc si přát? Podzimní počasí, aby měla atmosféra pořádný grády!

plakát

Halloween II (1981) 

Neméně geniální pokračování legendárního slasheru, jež nám dal korunovanou královnu výkřiku - božskou bojovnici Laurie!