Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (460)

plakát

Concorde - Letiště 1979 (1979) 

Třetí film z Letišť je vyždímaná dřeň, která zůstala po předchozích filmech. A je plný přímo nehorázných logických a technických nesmyslů, které divák aspoň trochu při smyslech těžko rozdýchá. Následuje přiblblý a přeplácaný scénář. Celkově vše funguje spíše jako parodie (některé scény by se klidně daly střihnout do Připoutejte se prosím a nikdo by nic nepoznal).

plakát

Pád říše římské (1964) 

Pro mě dost zklamání. Jediné, co je na filmu opravdu dobré, je výprava. Bohužel jinak je fim poplatný své době bez nějakého náznaku nadčasovosti. Rozvleklý, plný zbytečného patosu. Z faktů si navíc přebírá jenom historický rámec, jinak je většina událostí buď zcela vymyšlená nebo překroucená. Nic, co by člověk čekal od historického filmu!

plakát

Max (2002) 

Zajímavý pohled na Hitlerovy počátky. Nevím sice, nakolik jde ve filmu o fikci a nakolik o vystihnutí reality, ale ano, tak nějak to mohlo vypadat. (teda až na ty trapné anglické nápisy na plakátech, transparentech, tabulích... ach jo)

plakát

Puč (2006) (TV film) 

Zbývá jenom dodat, že Simon Mann byl nakonec vydán do Rovníkové Guineje a zde odsouzen na 34 let...

plakát

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy (2004) 

Film se tak snaží o vybudování atmosféry a stylovosti, až je to okaté a umělé. Od začátku mi tento koncept lezl na nervy a nic dalšího to nezachránilo.

plakát

Poslední plavky (2008) 

Zbytečně podhodnocený film. Tohle je prostě trochu JINÁ komedie. Představte si Čtvrčníkovu (téměř) one-man show a můžete tušit, do čeho jdete. Suchý a podivný humor roztažený do 100 minut ovšem tolik nefunguje jako ve zprávách České sody. Spousta pronesených hlášek, snad v očekávání jejich zkultovění, jistě nezlidoví. Přesto to není vůbec hloupé a při sledování Plavek jsem se vůbec za autory necítil trapně, což se o mnoha jiných výtvorech české kinematografie říct nedá.

plakát

Upír Nosferatu (1922) 

Těžko hodnotit dnešními měřítky, ale rozhodně velice zajímavá podívaná. Jestliže si dovolím nějaké hodnocení, tak komparativní k filmům té doby - Metropolis i Křižník Potěmkin jsou z filmařského hlediska lepší a nadčasovější. Přesto jsem zhlédnutím Nosferatu zklamán nebyl a stejně jako Matty doporučuji do tandemu se skvělým filmem Ve stínu upíra.

plakát

Pošta pro tebe (2005) (pořad) odpad!

Vůbec jsem netušil, ža i takové nefilmové věci se na čsfd dají najít. Ale když už, tak... tu máš!

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Někdy bývám skeptický - může skutečně animovaný film zaujmout a nebýt pro mě jen další pohádkou? Po Princezně Mononoke a Cestě do fantazie mě Miyazaki opět přesvědčil, že tomu tak může být. Zámek v oblacích je plný fantazie, nevídaných motivů, krásné valčíkové hudby a choreografie. Ano, choreografie, lepší popis mnohých scén mě nenapadá. Nejkrásnější scéna je na samém začátku filmu, kdy se Sophie poprvé potká s Howlem. Vše ve mně zanechalo dojem, jaký si od filmů často neodnáším. A to i přesto, že jsem se v nikerak plochém a jednoduchém ději možná trochu ztrácel. Pět hvězdiček nepadne pouze proto, že více než dvouhodinový snímek postupně trošku jakoby ztrácel na konzistenci a působivosti a některé motivy byly ne zcela dotažené či dokonalé. Jako obvykle bych napsal "chci mít na DVD", ale já už ho mám! (edit: Po čase jsem těch pět hvězd přece jenom dal!)

plakát

Ragtime (1981) 

Kdyby se film věnoval pouze hlavnímu dramatickému motivu, bylo by to mohem lepší. Jenomže hlavní zápletka se rozvine až téměř po hodině filmu. Kromě ní sledujeme rovnou několik submotivů, které dohromady nespojuje téměř nic. Samy o sobě mohly být zajímavé, ale zde jsou zcela zbytečné. Film vznikl podle knihy, tam prolínání těchto motivů možná nějak funguje, tady ne.