Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 190)

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Je to dobře natočené, to ano, jenže když je příběh blbost bez náznaků logiky, tak to může být natočené sebelíp, ale dobré to nikdy nebude.

plakát

Trailer Park Boys: Out of the Park (2016) (seriál) 

Už notně vyčpělé. Tahle řada je jen ukázka toho, co špatného se jim v Evropě mohlo přihodit. Jediným pořádným kladem je docela pěkná ukázka různých evropských měst. EDIT: Vidím, že tu cesta po Spojených státech nemá vlastní záznam, tak zmíním, tady , že je t ov podstatě to samé v bleděmodrém. V USA tedy mnohem méně trpí a netýrá je krutý hostitel (vypovídá to něco o náhledu tvůrců na USA oproti Evropě?) , ale stále je to ukázka určitých zajímavostí z navštívených měst, vždy s představením nějaké celebrity, která je často velmi násilně a zbytečně zakomponována do děje. Některé třeba zajímavější, když má člověk danou osobnost rád, ale celkově je to zbytečné a nucené.

plakát

Super Drags (2018) (seriál) 

Přišlo mi to spíš jako zesměšňování, než upřímná komedie, která chce tématem pobavit, ale nechce si z něj utahovat. Navíc to prostě bylo nudné, nezáživné a ničím to neokouzlilo. Ani animace nebyla z nejlepších.

plakát

Operace Silver A (2007) (TV film) 

Kdybych věděl, že jde o červenou knihovnu, které je nějaký protektorát ve skutečnosti ukradený a která chce jen vykreslovat svůj pohled na ženy, tak se na to nikdy nedívám. Po atentátu, se to ve skutečnosti zlepší a ta poslední část by zasloužila lepší známku, ale v tu dobu už mě film příliš znechutil, než abych ho mohl vzít na milost. 3/4 stopáže to nemá vůbec žádnou atmosféru protektorátu a odboje a působí to dojmem party dětí hrajících táborovou hru. Vůbec mi taky nebylo po chuti, jak tvůrci berou skutečné postavy a upravují si je dle svého a zacházejí s nimi, jak se jim zachce. Třeba Bartoš asi nebyl zrovna svatoušek a dokonalý charakter, ale tady byl zpracován takovým způsobem, že bych si o něj ani neopřel kolo. Takovou nesnesitelnou, neukojitelnou a zároveň neschopnou krysu, už jsem dlouho neviděl, obzvlášť, jako jednoho z protagonistů, a ani ji vidět znovu brzy nechci. Objektivně 2*, ale za osobní nechuť snižuji na 25 %, za slušných posledních 25 % filmu.

plakát

Trailer Park Boys - Season 10 (2016) (série) 

Zatím asi nejslabší řada ze všech, Linka se Snoop Doggem docela špatná. Nemám celkově rád takovou tu meta rovinu, kdy jsou opravdu součástí skutečného světa a lidé je sledují v TV a obdivují je. Barb a její gang mě taky nebavili, ale to jak se jich do posledního dílu zbavili, bylo ještě blbější. Doufám, že do příští řady dojde k výraznému zlepšení, protože tohle je už hodně unavené.

plakát

Daleká cesta za domovem (2018) (seriál) 

Je to jediné zpracování příběhu které znám. S filmem, předchozím seriálem ani knihou jsem se nikdy nesetkal. Nemůžu tedy srovnávat a některé výtky jiných tady ani z recenzí se mě tedy netýkají. Bez jakéhokoliv srovnání to bylo dobré. Emotivní, docela vážné a se slušným příběhem. Největším problémem byla bez pochyby animace. V některých okamžicích to vypadalo hrozně, třeba pes byl vyloženě ošklivý a v pohybu to taky nepůsobilo nejlíp. Často taky nebylo úplně nejjednodušší rozlišit různé králíky. Zde pomáhá hvězdné obsazení, s mnoha slavnými herci ve většině rolí. Potřeba je vyzdvihnout hlavně Petera Capaldiho, který ale zrovna žádného z králíků nemluví. Celkově stojí za vidění, asi hlavně pro ty, co neznají žádné starší verze, které by jim to zkazilo. Samo o sobě to myslím obstojí dobře.

plakát

Přestaňte nás točit (2020) 

Hodně zajímavý pohled na západní dokumenty točené v rozvojových zemích. Rozhodně k zamyšlení a je dobré, že autoři byli ochotni to celé zpracovat a zřejmě je to samotné možná vedlo k reflexi toho, jak na podobné snahy nahlíží místní obyvatelstvo.

plakát

Až přijde kocour (1963) 

Možná je to jen má nechuť k tomu, jak moc panwerichovský pan Werich byl a že si dle zajímavostí dokonce vydupal dvojroli, aby mohl udělovat ještě víc panwerichovských mouder, ale film se mi prostě nelíbil. Některé pasáže, jako kouzelnictví nebo různé barevné tance se příliš vlečou a barevné rozlišování dost divné a banální.

plakát

Přebíhání (2021) 

Na můj vkus trochu moc utahané, těžkopádné a takovým zvláštním způsobem teatrální.