Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (70)

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Nedá se svítit. Duo Prušinovský/Kolečko se posunuli od skvělého Okresního přeboru přes Trpaslíka k Mostu! a dostali se tak vysoko, jak to jen asi bylo možné. Zůstává hrubý slovník, drsné buranské prostředí, ale přidává zajímavá témata a sociální podtext. Takový podnět v předchozích jejich dílech chyběl a byla to právě ta poslední pátá hvězda, která chyběla Okresnímu přeboru i Čtvrté hvězdě.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Seriál začal docela průměrně a držel ho nad hladinou Trojan, jehož postava byla skvěle napsaná. Pak ale začal příběh gradovat a osmý díl považuji za jeden z nejlepších televizních zážitků poslední doby. Pak bohužel seriál opět začal ztrácet dech a poslední díl působil hodně uspěchaně.

plakát

Můj strážný senior (2016) 

Trochu Harry Brown, trochu Gran Torino. Sammo je velmi dobrý, ale s tím pupkem mu ty akční scény už nejdou tak moc uvěřit. :) Trochu komedie, trochu akce, trochu krutosti, trochu rodinného dramatu...celý ten mix nesedí úplně pohromadě.

plakát

Schrotten! (2016) 

Skvělý western se vším, co k tomu patří od pohledu do očí před soubojem, vlakovým přepadením, po konec s odjíždějícími hrdiny do zapadajícího slunce. :)

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Není to film, na který se podíváte na uklidnění po práci, protože vyžaduje plné soustředění. Musel jsem se na to podívat podruhé, abych pochytil celý průběh šetření. Chápu, že to může někoho uspávat, ale jiné zaručeně potěší.

plakát

Věc (1982) 

So, how do we know who's human? If I was an imitation, a perfect imitation, how would you know if it was really me?

plakát

Spectre (2015) 

Po perfektním Skyfall jde rozhodně o pokles v kvalitě a o návrat na předešlou Bondovskou notu. Méně propracovaný nelogický děj, neuvěřitelné až pitomé scény (zatáčení s letadlem bez křídel a ocasu klouzajícího na sněhu), ženské postavy ploché a jen do počtu, záporák chce ovládnout svět. Padouch má sice stylové entrée, ale posléze se z něj vyklube trochu blbec. Celé je to ale hezky a stylově natočené a je tu celá řada detailů, které potěší, takže i přes výše uvedené nedostatky film baví.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Snad nejlepší pohádka z posledních let.

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

První série byla moc fajn, ale poslední díl mi celý dojem trochu zkazil. Rozuzlení na lodi mělo být super akční, ale v českém provedení takové pokusy obvykle končí komicky. Druhá série byla sice trochu překombinovaná, ale celkově na mě udělala větší dojem. Opět poslední díl, kdy padouch vysvětluje hlavnímu hrdinovi své motivy, je jedno velké klišé a scénáristická berlička, kdy divák nevyčte pohnutky přímo z děje. Celkově jsem ale velmi spokojený a moc jsem se bavil.

plakát

Skyfall (2012) 

Nejlepší Bond ever. 1) Daniel Craig je nejcharismatičtější Bond od dob Conneryho. 2) Záporák je dost výrazný. 3) Hloupá akce šla dopozadí a nastoupilo skvěle budované napětí. 3) Udělátka a šílené nápady ustoupili logice. I like!