Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

Pro fanouška filmů o mafiánech absolutní povinnost. Po první "dialogové" sérii přichází "vstřícnější" druhá, která nabízí více dějových zvratů a zároveň i nečekaných spojení a rozuzlení. Nečekal jsem, že bych se někdy dočkal tak výpravné fresky na téma, které ve filmu miluju snad nejvíc. Nerad plýtvám slovem geniální, ale v této souvislosti nelze použít nic jiného.

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Kevin Spacey v životní herecké fazoně a brilantně popsané zákulisí americké politiky, z něhož cynismus a svinstvo nikoliv kape, ale přímo se valí mohutným proudem. Spacey je tak úžasný, že tomu arogantnímu a prolhanému manipulátorovi hrozně moc držím palce, aby Petrovovi natrhl prdel, prosadil AmWorks a v roce 2016 obhájil mandát a zůstal v Bílém domě další čtyři roky :-)

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Okresní přebor jsem šest let hrál, takže není pochyb o tom, jak věrně dokázal tenhle seriál zachytit jeho atmosféru :-) zejména díl s Ivanem Trojanem coby trenérem Zenklem je nepopsatelně humorný.

Narcos

Narcos (2015)

Po dvou sériích naprostý seriálový Olymp. Už jsem toho viděl opravdu hodně, ale tohle je zkrátka špičková a bezchybná až dokumentární práce. Wagner Moura je bourák jako hrom a José Padilha zkrátka umí.

Dark

Dark (2017)

"Otázka není jak, ale kdy..." NE-SKU-TEČ-NÉ! Slovo "mysteriózní!" dostalo díky Dark novou dimenzi. Sice vám zaručuji, že ze všech postav, jejich různých představitelů a časového prolínání budete mít časem neskutečný zmatek, ale obrovská pozornost a trpělivost za to stojí. Němci tyhle hutné psychologické sondy do maloměstského prostředí se všemi jeho neduhy, tajemstvími a trpkými křivdami umí jako málokdo. Úplně jsem se tetelil blahem, když přišla řeč na klasickou německou filozofii, Einsteina - a body navíc za Kreator a "Pleasure to Kill"! :-)

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Popkultura 80.let, to je moje naprostá srdcovka. A po dechberoucí třetí sérii definitivně stavím Stranger Things na můj osobní seriálový piedestal.