Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (70)

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Některé negativní komentáře zde jsou zarážející. Film je parádní. Asijské visuální pojetí ohromuje. Kdo strávil v exotické Asií nějaký čas, rád si tu pestrou kulturu, barevnou, slunečnou přírodu a propracovanou architekturu připomene. Film logicky a detailně vykresluje mnohé historické prvky ohledně technologií, strategií, bojů, důvodů. Pohled na čínskou disciplínu a nadhled je zobrazen věrně, až z toho mrazí. Náročné choreografie, které dokázali ve filmu předvést berou dech – u nás v Evropě nepředstavitelné. Osobně na filmu vidím jen jedno „negativum“. Je dělaný pro kina s vysokým rozlišením plátna - 4K, což je v Asií běžná technologie. My zaostáváme – naše chyba. Když si tento film někdo pustí doma na menším než 2 metorvém monitoru, a nemá ani BlueRay, nedivím se, že přišel o pořádnou porci zážitku. Osobně mě film nadchl více než Warcraft a jiné fantasy z posledních 5-10 let..

plakát

Westworld (2016) (seriál) odpad!

Na konci první série jsem se bál, co se z toho vyklube. Vždy když si spisovatelé aneb scenáristé začnou pohrávat s umělou inteligencí, tak vždy, doslova ve 99.99% případů jim dojde dech, protože nevědí co s ní vlastně dělat. Jedinou výjimkou je snad Terminátor 1, 2. Když dojdou nápady, tak se do toho začnou tahat lidské emoce (zpravidla typicky ženský zmatek), sex no a zde ještě spousta zbytećných sčrev a krve. Tím celou myšlenku zabíjí. Přesně to se stalo s Westworldem (nejpozději) začátkem druhé série. Proměnilo se to v neuchopitelný psychomelancholický balast.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Filmařskou kvalitou se to blíží Battlestar Galactice. Vyprávěním se to blíží Babylonu 5. Jde po dlouhé době o vcelku povedené sci-fi v realistickém podání (tj. to co mám rád). Zatím mám za sebou první 3 série a 3tí byla nejlepší. Seriál baví a obsahuje zajímavé nové pohledy a nové prvky i když na témata, které nejsou až tak nová. Slabinu je asi herecké obsazení, ale jeden psychopat (sympatický) na lodi Rocinante to zachraňuje :-).

plakát

Jessica Jones (2015) (seriál) odpad!

Roztahaná nuda. I turecké telenovely mají hlubší děj než tohle.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Tento film si rozhodně zaslouží lepší hodnocení než to, co tady předvádí davová psychóza rádoby „znalců“ filmu. V kině jsme byli v 6 lidech (2 kluci, 4 holky) a všem se líbil. Mě osobně zaujalo vizuální pojetí planet a naprosto propracované vesmírné lodě. Města a kostýmy taky nebyly k zahození. Scénář neřešil náboženství ani jinou mystiku. Vše bylo založeno na vědeckých principech, díky čemuž byl vesmír i použité „sci-fi“ technologie, na rozdíl od jiných sci-fi filmů, naprosto uvěřitelný. Sci-fi postavené na reálném základu technologickém, psychologickém i ekonomickém – za to mají tvůrci filmu můj obrovský obdiv. To, v čem je film slabší, jsou emoce. Ale opravdu nás pobavilo sledovat úřednickou mašinerii na jiném konci vesmíru. Zdá se, že úřednicí jsou všude stejně hrozní. :-)

plakát

Jurský svět (2015) 

Zpočátku dobrý, ale závěr se nepovedl. Jen surové zabíjení zvířat. V závěru jsem málem usnul.

plakát

Marťan (2015) 

Po stránce fyziky a astrofyziky s přihlédnutím blízké budoucnosti je film natočen hezky téměř realisticky (až na pár lehce tolerovatelných výjimek). Až jsem si po filmu musel ověřit, zda skutečně stejný režisér točil i Promethea a ano, (samozřejmě) točil. Marťan je naštěstí ryzím opakem Promethea – nepodařeného béčka, kde ignorace fyziky a logiky vyrážela dech.

plakát

Spectre (2015) 

25 let zpátky by to byl možná dobrý film. Dnes je to jen nudným způsobem zrecyklovaná nuda. Film nepřinesl nic nového. Žádnou novou scénu, kterou by ještě nebylo vidět a žádnou novou myšlenku.

plakát

Tráva, plavky, modeling (2015) odpad!

Herci nejsou herci, nehrají, scénář není scénářem, proto to nefunguje. Je to nekoukatelné.

plakát

Zoo (2015) (seriál) odpad!

Dvě části jsem se na tomhle počinu snažil najít něco pozitivního, ale v hlavě mi zůstala pouze otázka: jak tohle mohlo dojít až k druhé sezóně... marný pokus jak zvířátka (námět pro 5 leté holčičky) propojit s něčím akčnějším naprosto ztroskotal.