Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (45)

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Perfektní dramatický serial z prostředí motorkářského gangu (klubu!). Odehrává se v americkém maloměstě Charming, ve kterém právě hlavně působí Sons. Příběh je na mnoha místech velmi vyhrocený, každou novou epizodou (momentálně s02e08; 2.11.09) se semelou nové problémy, které klub musí řešit. Spolu s hrdiny vždy trnu, jak novou nepříjemnou okolnost dokáží ustát, nejen rozmáhající se nepřátelské gangy a vládní organizace, ale i rozvraty v klubu samotném. Velká bitka mezi Perlmanem a Hunnamem (s02e07) mi vyrazila dech, nevím, kdy jsem naposledy takhle zadržoval dech.. Na Harleye jsem nikdy moc nebyl, ale tihle chlapíci na choprech mě opravdu dostali. Až se k tomu dostanu, určitě teď taky chci mít svůj gang;-). Každému doporučuji.

plakát

Men Boxing (1891) 

Tím to všechno začínalo.. Každý uživatel čsfd by to měl vidět povině při registraci, pro srovnání s dnešními Hollywoodkými velkofilmy.

plakát

Smrtonosná past 2 (1990) 

Težko si představit větší klasiku akčního filmu 90'. Neohrožený, hláškující Bruce opět v roli McClaina, tak ho známe a máme ho rádi. Těžko doporučit lepší oddechovku. Opět jsem se výborně bavil celé dvě hodiny. Pro tyhle role se prostě Bruce musel narodit!

plakát

Říct si to můžeme... (2009) (studentský film) 

Tak tohle nevidět, jakobych neznal Kubu Juráska.. Kdy se objeví mezi herci;-)?!

plakát

District 9 (2009) 

Pro mě rozhodně jeden z nejlepších filmů roku. Asi nejcenějším pozitivem tohoto filmu je pro mě oproti jiným snímkům podobného ražení logičnost. Jistě, najdeme tam v tomto směru díry (zde často zmiňované nevyužití zaměření podle telefonu, nepříliš zdatní žoldáci - a jejich nízký počet), ale v zásadních dějových zvratech jsem si několikrát řekl: "Aha, tak jak jsem si myslel, že to bude, tak by to natočili ve filmu. Takhle je to ve skutečnosti." Tím chci říct, že jsem měl po celou dobu sledování neuvěřitelný pocit reálnosti a vykreslení lidského charakteru a struktury korporací v daných situacích. Po této premiéře nelituji težkého pátečního vztávání. Vřele doporučuji.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Jeden z nejzajmavějších příběhů romantického dramatu, co znám. Carrey je samozřejmě úžasný, a jsem rád, že jsem ho mohl konečne vidět v takovéhle roli. Není to jistě první film zabývající se tímhle tématem, ale zpracování je velmi působivé, a těším se na další zhlédnutí.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Další Tarantinovská jízda. Skvěle prožité dvě a půl hodiny, kde navíc nebyla ani minuta. Brad Pitt byl v roli amerického poručíka Aldo Raina perfektní, jeho italský přízvuk mi zněl hlavou ještě dlouho po filmu:-). Dokonce i Eli Rothovi se jeho role povedla, byl jsem hodně zvědav, jak si s tím poradí. Hudba sedla pesně tam kam měla. Každému doporučuji. Arrivederci! EDIT: Po druhém shlédnutí v kině bych rád připojil ještě jednu hvězdičku, ale bohužel už jí tam nikde nevidím. Tak ji připojuji alespoň takhle! Viděno v kině, premiera

plakát

Fargo (1996) 

Říká se, že Coeni mají dva druhy fanoušků. Fargovce a Big Lebowce. Doufám, že vám nebude vadit, že jsem naplno zástupcem obou skupin. Bezvadných scén ve Fargu je nespočet. Toto režiserské dou si vůbec pokaždé velmi užiju. Plné krásných barevných obrazů, podpořené výbornými herci. Steve Buscemi nám znovu ukazuje, jak skvěle se hodí pro role, jako jsou tyto.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Nadherny (mozna i podivuhodny) film, posteveny na dobrem scenari a pribehu, plny uzasnych obrazu (vychody slunce, tanec v altanu), s krasnou hudbou, vedeny pevnou rukou spravneho rezisera, s herci, bez kterych by jsme vysledek videt nechteli. Ja sem si film opravdu uzil, pokusim se vyuzit velky potencial k zamysleni a doufam, ze se zase brzy uvidime pri sledovani podobnych filmu. Pro me jediny fous: ale skoky z hlavniho deje do nemocnice, presto ze to byla na nekolika mistech dulezita soucast dejove linie, me spise vytrhovala z krasne atmosfery vypraveni do reality (presne to totiz ve skutecnosti delala). Normalne mi to nevadi, ale tady bych se bez toho radeji obesel

plakát

Gauneři (1992) 

Gaunery neviděla ani polovina uživatelů co Pulp Fiction, přesto si co do kvality nezadají. Jen málokterý režisér dokáže vytvořit takto svižný děj, plný jednak výborných hlášek ("mr. Pink? It sounds like pussy"), tak vyostřených situací, a to všechno z 85% na ploše jednoho skladiště. Když připočítáme skvěle vybranou hudbu a naprosto přesně pasující obsazení, nemáme tu snad po Pulp Fiction další nejlepší film v dějinách:-)?