Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (45)

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Příběh, který už jsme viděli nejméně stokrát, tato verze se ale řadí k těm lepším, celou dobu jsem se bavil. Vyloženě oddechový film, žádné velké ambice, ale rozhodně neurazí! Viděno v kině

plakát

Láska na druhý pohled (2009) 

Těžko pochválit, těžko odsoudit. Nejslabším článkem byl příběh jako takový, s nelogickými zvraty, u kterých se tvůrci prostě spolehli, že divák to spolkne s otevřenou pusou. Zbytek prvků se to snažil dohnat, ale ani dobré výkony herců, dramatická hudba nebo kamera nemohli úplně napravit ten celkový plytký dojem. Nic nového, všechno jsme to už viděli, možná jen ne právě s touto konkrétní dvojicí. Pro 'sběratele' těchto filmů jistě přínosné. viděno v kině

plakát

Zákon gangu (2008) (seriál) 

Perfektní dramatický serial z prostředí motorkářského gangu (klubu!). Odehrává se v americkém maloměstě Charming, ve kterém právě hlavně působí Sons. Příběh je na mnoha místech velmi vyhrocený, každou novou epizodou (momentálně s02e08; 2.11.09) se semelou nové problémy, které klub musí řešit. Spolu s hrdiny vždy trnu, jak novou nepříjemnou okolnost dokáží ustát, nejen rozmáhající se nepřátelské gangy a vládní organizace, ale i rozvraty v klubu samotném. Velká bitka mezi Perlmanem a Hunnamem (s02e07) mi vyrazila dech, nevím, kdy jsem naposledy takhle zadržoval dech.. Na Harleye jsem nikdy moc nebyl, ale tihle chlapíci na choprech mě opravdu dostali. Až se k tomu dostanu, určitě teď taky chci mít svůj gang;-). Každému doporučuji.

plakát

Men Boxing (1891) 

Tím to všechno začínalo.. Každý uživatel čsfd by to měl vidět povině při registraci, pro srovnání s dnešními Hollywoodkými velkofilmy.

plakát

Smrtonosná past 2 (1990) 

Težko si představit větší klasiku akčního filmu 90'. Neohrožený, hláškující Bruce opět v roli McClaina, tak ho známe a máme ho rádi. Těžko doporučit lepší oddechovku. Opět jsem se výborně bavil celé dvě hodiny. Pro tyhle role se prostě Bruce musel narodit!

plakát

Miloš Forman: Co tě nezabije… (2009) 

Tak na tenhle snimek jsem byl opravdu zvědavý, Forman přece jenom pro naši zem ve světovém povědomí něco udělal, a toto nakouknutí do zákulisí natáčení jeho filmů, nejrůznější Formanovy svérázné komentáře i komentáře Hollywoodských "slavných" o něm (M. Douglas,W. Harrelson aj.) bylo velmi příjemné informační okénko o jednom z nejúspěšnějších čechů v zahraničí. Jen mne opravdu velmi sklamalo, že na premiéru v 8 hodin v Praze bylo v sále i se mnou přesně 7 lidí! Tolik asi k českému kulturnímu povědomí. Viděno v kině, premiera

plakát

Formula 51 (2001) 

Svižná, jednoduchá anglická komedie. Žádný velký zázrak, ale ani chvíli jsem se nenudil, L. Jackson to určitě hodně drží nad vodou, ale i ostatní jsou dobří, a scénář obsahuje několik velmi dobrých nápadů a sérii vtipů, zakončenou poslední scénou v titulcích.. Pokud je zrovna nálada na oddechový film, tenhle sedne jak prdel na hrnec!

plakát

Říct si to můžeme... (2009) (studentský film) 

Tak tohle nevidět, jakobych neznal Kubu Juráska.. Kdy se objeví mezi herci;-)?!

plakát

Náhradníci (2009) 

Poměrně slušné akční sci-fi, které milovníka neurazí, romantická duše ale asi příliš nadšená nebude. V porovnání s nedávno viděným Gamerem (v několika aspektech zřejmá podobnost) nesrovnatelně lepsí, bez do očí bijících nesmyslů. Děj, uznávám, většinou odhadnutelný, řeší závažné téma ztráty lidské totožnosti většinou dost předvídatelně a bez vnějších návazností s realitou takovéto vykonstruované situace. To je ale problém 80% současné tvorby v tomto žánru, a tak bych spíše zůstal u příjemně stráveného pondělího večera. Další z rolí, pro které se Bruce prostě narodil, a ostatní.. no už si nevzpominam (-zrovna jedu autobusem domů z kina). Viděno na předpremiéře csfd.

plakát

District 9 (2009) 

Pro mě rozhodně jeden z nejlepších filmů roku. Asi nejcenějším pozitivem tohoto filmu je pro mě oproti jiným snímkům podobného ražení logičnost. Jistě, najdeme tam v tomto směru díry (zde často zmiňované nevyužití zaměření podle telefonu, nepříliš zdatní žoldáci - a jejich nízký počet), ale v zásadních dějových zvratech jsem si několikrát řekl: "Aha, tak jak jsem si myslel, že to bude, tak by to natočili ve filmu. Takhle je to ve skutečnosti." Tím chci říct, že jsem měl po celou dobu sledování neuvěřitelný pocit reálnosti a vykreslení lidského charakteru a struktury korporací v daných situacích. Po této premiéře nelituji težkého pátečního vztávání. Vřele doporučuji.