Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Tajemství slonů (2008) (seriál) 

Nejlepší dokument o slunech, co jsem kdy viděla. Možná proto, že je zde skvěle zachycena láska, city, krása a nálada těchto nádherných tvorů. Je vidět, že BBC nikdy nezklame :)

plakát

Neznámý (2011) 

Unknown nepřináší ani nic nového, ani nic převratného. Přesto musím říct, že se mi docela líbil. Standardní thriller, kde se střílí, kujou se pikle, honí se v autech po nočním Berlíně... Mezi dobré thrillery ho lze zařadit díky dobrým hereckým výkonům, zvláště Diane Kruger a Liama Neesona. Co dodat? V brzké době se na něj znovu nepodívám, ale hodnotím spíše kladně :)

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

I když nejsem příliš velkým milovníkem komedií, tak tahle mě opravdu dostala. Po celý film skvěle našlápnutá akce doplňována "smrtícími" hláškami a vtipnými scénkami. Co dodat... Takhle jsem se dlouho nezasmála. :) ... Můžu jedině doporučit.

plakát

Město (2010) 

Začínám si myslet, že Ben Affleck je lepší režisér než herec. I když v tomhle snímku zvládl obě své role na 1*. Jeremy Renner je navíc v roli padoucha naprosto úchvatný. Blake Lively zase předvedla, že dokáže hrát něco jiného než pubertální holčičku, taky už bylo načase. Tento film je mistrovské dílo a já si začínám myslet, že jich od Da Vinciho (Affleck) přijde ještě mnoho.

plakát

Láska a jiné závislosti (2010) 

Klasická romantická komedie, při které si pobrečí téměř každá žena... Ano i já jsem plakala.Dobrý příběh dělá divy. Zpracování je ale v některých momentech horší. Rádoby vtipné scény s odporným tlustým bratrem hlavního hrdiny tento film potápějí. Bez nich by to byla sice jen romantika, ale možná bych hodnotila ****. No co dodat... Nebylo to špatné, slza ukápla, ale těším se na něco lepšího.

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Skvělá pohodička po celý film. Seth Rogen prostě ví jak bravurně zahrát blbce, o čemž nás přesvědčil již mnohokrát. Jay Chou zase skvěle doplňuje akční scény a pokud ani tohle nestačí, Christoph Waltz vše rozsekne. Jeho Chudnofsky je opravdu dobrý. Navíc lepší verzi Gangsta's Paradise určitě nenajdete. Vtipné, vtipné, vtipné... Co dodat :)

plakát

Trainspotting (1996) 

Hledáte nejlepší roli Ewana McGregora? Troufám si říct, že je to tahle. Taky si troufám říct, že je to nejlepší film z drogového prostředí. Všechno je tak realistické, že si připadáte jak v deliriu. V některých scénách se může dostavit nevolnost (scéna se Spudem), v jiných byla ruka grafika tak dobrá, že byste také rádi projížděli podlahou. Ale pro mě je nejlepší Sick Boy. Jeho posedlost Bondem je tak roztomilá, že ho prostě musíte milovat.

plakát

Hranice života (2005) 

Jedním slovem psycho... Během filmu si říkáte: "Co je sakra realita a co iluze?". Stále se snažíte něco pochopit, a když už si myslíte, že jste na správné stopě, tak se vše změní a vy si připadáte jako Alice in Wonderland. Celý film se pohybuje až ve snovém prostředí, ale o to víc na vás tenhle snímek zapůsobí. Výkon Ryana Goslinga je opravdu působivý, stejně jako několik momentů, např. když Henry sleduje tančící Afroditu. Smutek je téměř hmatatelný a nejedna slza ukápla.

plakát

127 hodin (2010) 

Pokud hledáte něco emocionálního, tak zvolte tenhle film. Ano, sice je to snímek o jednom herci (James Franco), ale jeho výkon je tak impozantní, že z toho nebudete moci spát. Bolest a zoufalství je v některých momentech tak skvěle zahrána, že vás možná začne bolet ruka. V závěru filmu, kdy si hlavní hrdina "krouhá" ruku a následně hledá pomoc, už jsem téměř nedýchala a hrdinu nahlas popoháněla. A když už se dostane na nudnější momenty, rádi je přehlédnete pro ohromující kameru a skvěle zvolenou hudbu. Ano, příběh je dobrý, ale realizace je skvělá.