Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (43)

plakát

Co teď a co potom? (1991) (seriál) 

Famózní seriál. Ivana Chýlková hrála naprosto uvěřitelně. I Klára Jandová zářila. Tak má vypadat seriál na který se člověk těší.

plakát

Kolja (1996) 

Brilantní film. Dostalo mě pátrání Zdeňka Svěráka po Koljovi ve stanicích metra a jeho zvolání Koljo na stanici Moskevská. Vynikající výkony všech herců, autentické, opravdové, věrohodné. Oskar je ve správných rukou.

plakát

Hříchy pro pátera Knoxe (1992) (seriál) 

Líbilo se mi, že to byla detektivka naživo s možností zahrát si malou roli ve filmu a vyzkoušet si herectví na vlastní kůži. A pro neherce není žádný med hrát naživo před diváky mrtvolu, tak aby to bylo alespoň trochu přesvědčivé. Adamovská je skvělá herečka, ovšem její zpěv mě nijak nebere.

plakát

Český sen (2004) 

Film ukázal následující: chamtivost Čechů, jak je něco na papíře levné nebo zadarmo, tak tomu věří a ve spojení s oblíbenou činností, jako nakupování v super, hyper, tak je tutovka, že určitá skupina obyvatel prostě naletí, nebo přijde ze zvědavosti, což je ve výsledku totéž. Manipulovatelnost a ovlivnitelnost- servírujete-li lidem cokoli 24 hodin denně, 7 dní v týdnu jako vynikající, tak tomu určitá část věří, že je to vynikající, to samé se špatným. Něco si ověřovat a mít vlastní názor? Neexistuje. Tvůrci měli dokument podat ještě věrohodněji, konkrétně vzniká-li obchodní dům, je nutné přijmout zaměstnance, tudíž měli k větší věrohodnosti pár lidí, nejen nezaměstnaných, absolventů a těch po padesátce nalálat na práci, aby nakonec spolu s oklamanými zákazníky též naletěli.

plakát

Dlouhá míle (1989) (seriál) 

Nejlepší seriál ze všech českých seriálů. S dnešními prvoplánovými kulisovými Ulicemi a Ordinacemi se to nedá srovnat. Seriál dělá kvalitní jednak kvalifikované herecké obsazení za druhé autentické prostředí a za třetí scénář a dramaturg se drží dějové linie tj. atletiky a osudu jednoho atleta. Herci a štáb byli zařazeni mezi skutečné atlety na závody a v období tréninků a rozběhů se natáčelo. Člověk je napjatý od začátku do konce a vtažen do děje. Též absence sexu a milostných scén je plus po tom všem, co jsme kdy viděli. Bohužel v dnešní době se hledí na sledovanost, takže by v případě zájmu diváků byly přidávány další díly, proběhla by rošáda s postavami ve stylu každý s každým, patřičně by se děj zamotal aby z toho vznikl nestravitelný guláš. Dále je jedno, jestli mají obsazení herci odpovídající kvalifikaci a talent, hlavně, že jsou oblíbení a vypadají skvěle, takže v dnešní době by tam zřejmě nehrál Skopal v roli Ondřeje, ale nějaký atraktivní manekýn, též Lenku a Alenu by hrál někdo jiný atd.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Top seriál, žádné dramatizování, senzace a napětí za každou cenu. S klidem mohou sledovat i děti včetně nejmenších a všichni herci jsou překvapivě uvěřitelní, což se o komerčních TV říct nedá.

plakát

Expozitura (2009) (seriál) 

Tento seriál patří mezi nejkvalitnější ze všech seriálů na Nově. Nechybělo napětí, jaké má u dramatu být a poskytuje náhled do kauzy Berdychova gangu. Hanu Vagnerovou bych vyměnila, připadá mi nemastná neslaná, vůbec se nehodí na herečku. To už snesu víc Kostkovou nebo Morávkovou, i když prvně jmenovanou s výhradami. Nebýt Vagnerové, dám 5 hvězdiček.

plakát

Ucho (1970) 

Ve fimu byla skvěle a pravdivě popsána komunistická doba a nechyběly podrazy a levárny všeho druhu.

plakát

Česko hledá SuperStar (2004) (pořad) 

Dávám 4 hvězdičky za některé účinkující. V první řadě mě zaujaly Aneta Langerová, Martina Balogová, ostatní byli buď bez talentu (Dolínek) nebo neuměli zaujmout (Zaňková, Poláček, Páchová) V druhé řadě jsem překvapivě měla za favority Aliho Amiriho, Filipa Jankoviče a Kláru Zaňkovou. Petr Bende s Vlastou Horvátem byli nevýrazní a i když dodnes zpívají, tak ta nevýraznost trvá dodnes. Třetí řadu jsem sledovala kvůli Leoně Černé. Ještě se prosadili Zemanová se Spilkou, ostatní zapadli. Něgrešovou jako moderátorku nikdy nezkousnu.

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

Film jsem viděla, těšila jsem se hlavně na Chýlkovou s Kleplem a ti mě rozhodně nezklamali. Zobrazení dnešní reality, kdy se lidé honí za kariérou tak dlouho, až si ani nevšimnou, že jim k vytouženému štěstí něco chybí ,a sice založení rodiny s vlastními potomky. Jenže to nejde tak snadno a rychle a potomci se v obchodě koupit nedají a tak zkouší všechny dostupné možnosti včetně mladých zajíčků. Hlavně ženám tikají biologické hodiny a to je oč tu běží. Ivana Chýlková výborně ztvárnila Eriku toužící po dítěti a nezůstala nic dlužna své pověsti. Kotek též ukázal, že umí a není jen plyšák na plakáty do pubertálních časopisů. Kronerová též výborná, ale takovou Maciuchovou bych v roli matky viděla raději, nepřišla jsem jí na chuť. Film má až překvapivě růžový konec a ženy po třicítce mohou nabýt přesvědčení, že to jde snadno i po čtyřicítce. Jenže ono tomu tak není, některým může skončit plodnost nebo to nemusí jít tak snadno a touha po dítěti se může změnit v závod s časem, porod může být velice komplikovaný a dítě se nemusí narodit zdravé. To zde skoro mohlo být znázorněno, protože se to mnohem víc blíží realitě.