Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (19)

plakát

Bulšit (2001) 

A další pobouření inteleguáni se ozývají svými prázdnými výkřiky do prostoru, pokud něco o centimetr překročilo "povolenou mez" aneb: "Filmoví hipstři všech zemí, spojte se!" Děje se to u "Kevin and Perry go large" a děje se to i zde. Film, který máý pobavit, film, u kterého máte vypnout ten svůj přemáhaný mozeček, hodnotíte jako špatný jen proto, že neodpovídá "umělecké kvalitě"... doprdele, víte, co je to umělecká kvalita? Kolik z vás tady studuje filmová studia? Kolik z vás se tu pokusila o nějaký ten výtvor? Když jste tak inteligentní a víte, jak má vypadat správný film, pak jistě mnoho z vás... myslím. Oh, well, fuck you all, I will live my live the way I want.

plakát

Amistad (1997) 

U soudu bylo poměrně přesvědčivě vysvětleno, proč se s Mandejci zacházelo takto tvrdě (historická skutečnost tomu jinak neodpovídá) a to tak vše s čím bych měl v tomto filmu problém - jistě, výkřiky typu "give us us free", mandejský výklad bible, skrze nějž přirovnáváme Sengbe Pieha (alias Josepha Cinqueze) k Ježíši atp., to všechno je až moc "americké" na to, aby to byla historická skutečnost, ale kdosi zde už zmiňoval, že to není dokument. Čím mi udělali radost, byl správný odkaz na bantujské (západoafrické) náboženství, resp. jejich víru v předky a - nevím, jak to nejlépe popsat - "that's the moment why I exist" (tedy víra v "orí" - je to sice lehce zjednodušené, ale akceptovat to lze).

plakát

Robin Hood (2006) (seriál) 

Je to keckařina, ale pro soudruha Marigolda: Kdo dokáže vypustit do světa sprosťárnu typu "kroužkové BRNĚNÍ" nemá co hodnotit historickou věrohodnost filmů.

plakát

Mumie se vrací (2001) 

Někdo vzal staroegyptské mýty, rozerval, pošlapal, znesvětil a poplival. To už se stalo v jedničce, co k tomu dodat. Stejné chyby, stejné známky.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Nemohu přehlížet pitomosti a tak za ruský pas strhávám hvězdu (bydliště v USSR 1998-2003, tedy v době, kdy dávno žádný Sovětský Svaz neexistoval a ještě k tomu nahoře stojí jasný nápis Rossijskaja Fěděracija, stejně jako na přední obálce pasu. A shluk písmen v azbuce opravdu nedává dohromady vymyšlené ruské jméno Jasona), k tomu bych mohl také připočíst "švýcarský" nápis v Curychu "směnárna" - že ta švýcarština zní jako čeština, co? Ani jsem netušil, že nějaká švýcarnština existuje. Ovšem po shlédnutí celého filmu se sympatickými herci, skvělým příběhem a napínavou akcí a po zvážení polehčujících US okolností - Praha si prostě zahrála Zürich, pravděpodobně aby se ušetřilo - většina Jenkiů to stejně nepozná, a východoevropská/středoasijská historie je Američanům u zadku asi jako nám historie Ugandy - rozhodl jsem se pro plný počet. Samozřejmě, že mne přesvědčila i překrásná Franka Potente - asi budu jezdit do Německa častěji.

plakát

Robin Hood: Král zbojníků (1991) 

Hnus, hnus a hnus - ale pokud jste šermíř zamrzlý v 90. letech nosící okapy místo zbroje, pak se Vám to jistě bude líbit.

plakát

Lara Croft - Tomb Raider (2001) 

Bohužel, jak někteří lidé přidávají hvězdičky za Angelinou Jolie, já je za ni strhávám, protože do role Lary Croft - mé oblíbené archeoložky - mi prostě nesedí a navíc se ve filmu chová jako magor (neříkám, že Lara je normální, ale zas tak divná není). Proti filmu jako takovému ale v zásadě - až na musiku - nic nemám. Jedná se o velmi dobře zpracovaný film podle hry, které se věrně přidržuje, ať už jde o fysikální kraviny nebo Lařinu schopnost vysmeknout se ze situací, které si my, normální smrtelníci, nedovedeme představit, popřípadě Lařinu vševědoucnost... "I make my own luck." - Lara Croft (Tomb Raider IV: The Last Revelation).

plakát

Kříž cti (2012) 

Výborný film o dvou rozdílných - a přesto zcela stejných - světech dvou britských a tří německých vojáků, kteří poznají, že na nepřátelské straně bojují také lidé.

plakát

Ohněm a mečem (1999) 

Dávám pět a kdybych mohl dát stovku, tak dám stovku.

plakát

Mumie (1999) 

Na mumii jsem se díval před několika lety a moc mě to bavilo. Teď jsem se podíval znovu a opět mě to baví, ovšem zcela jiným způsobem. Po přednáškách o pojetí magie ve starověkém Egyptě a náboženství ve starověkém Egyptě vás mumie bude bavit úplně, ale úplně jinak. Je to prostě keckařina nad keckařiny. Jen pro příklad: Trest "mumifikace za živa", kdy kněží, pečlivě balzamujíce tělo živých u toho poctivě provádějí obřad "otvírání úst". Proč bych měl někomu dávat naději vejít v posmrtný život, když ho chci zatratit? A proč plýtvat na zločince drahým balzámem?