Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

cure 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie pre veľké očakávania. Ak by to dávali cez víkend doobeda v neškodnom čase a náhodou to človek zapne tak si poviem, že celkom príjemná americká haluška na Robina. Ale tie očakávania z toho, že sa jedná o anglickú produkciu a naviac z dielne BBC boli obrovské a o to väčšie je aj sklamanie. Ono nevie čo to chce poriadne byť. Keby to natočili ako paródiu s čiernym anglickým humorom, tak by som sa určite bavil a nevadili by mi ani tie kostými ala Lacoste zo štrnásteho storočia, nevadili by mi ani tie nepriestrelné telá, ani príšerný kasting (predstaviteľ hlavnej postavy Robina v podaní Jonasa Armstronga by sa viac hodil do pokračovania Trainspotingu), ani............Takto keď to pozerám neviem či sa smiať alebo plakať. Ambície samotných tvorcov boli určite väčšie, ale nejak sami nevedeli čo chcú natočiť. Za Sherifa a snahu, ktorá tam určite bola dávam nateraz dve hviezdy za 40%. Uvidím ako to pôjde ďalej a prípadne neskôr prehodnotím. Kde je koniec tomu zábavnému a mystickému Robinovi zo Sherwoodu? ()

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Vezměte Xenu a Herkula, uplácejte z nich hroudu, osmdesát procent materiálu zahoďte a zbytek prskněte někam do lesa v Kentu, kde se zrovna shodou okolností nacházejí dvě zapomenuté stále běžící kamery z Vražd v Midsomeru. Závěrečný výsledek prožeňte střižnou podle hesla "...a tentokrát zkusíme vše, co nám na škole zakazovali!",a je to skoro hotové. Jo, abych nezapomněl, v závěru česky nadabujte stylem půl hodiny za patnáct minut. ()

Reklama

cherita 

všechny recenze uživatele

Seriálová zvrhlost netušených rozměrů. I ta Brooksova parodie byla historicky přesnější a příběhu Robina Hooda věrnější než tenhle pochybný paskvil. Herci jsou příšerní, scénář nejspíš ani neexistuje a co se týče kostýmérky, tak ta snad musela být permanentně sjetá: Robin pobíhá po Sherwoodu v teplákovce, Mariana nosí šaty v army stylu a Gisborne vyznává koženou módu. Jednu hvězdičku dávám za to, že má tahle slátanina obrovský potenciál stát se něčí guilty pleasure. Já ale bohužel nejsem ten případ. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

K počátku seriálu(Season 1+2): Neuvěřitelná blbost s nulovou historickou věrohodností, frackovitými postavami bez kouska racionálního uvažování, napěchovaná do pochybného balení "Sherwoodský zbojník k vašim službám". Guilty Pleasure momenty není třeba hledat, ony samy kříčí: "Všimni si, jak jsem blbý!!!" Stále jsem to snášela v očekávání, že musí přijít něco Něco. Nakonec jsem zlomila hůl a okázale ignorovala veškeré zmínky o nové sérii. Avšak musím říci, že jsem dobře udělala, když jsem se nechala nalákat do pekelně zábavné třetí sezóny, která poskočila o několik kvalitativních úrovní vpřed oproti starším bratříčkům. Zůstaly některé WTF momenty, ale jsou bohatě přebity postavami, které konečně vypadají, že do seriálu patří. Prudký rozjezd způsobil, že tuhle středověkou partu opět vyhledávám. Palec nahoru. Beze srandy... EDIT(28.6.2009): Tak jsem se zase jednou zmýlila... Počínaje 9. dílem si Robin vybral cestu pekla ďábelštějšího než skotačení po Svaté zemi na konci minulé série... Tehdy zesnula pouze Hoodova dívka, tu lze nahradit. Tentokrát byl vyvražděn takřka celý původní herecký ansábl a to smrtí, kterou si nezasloužili, zavaleni neuvěřitelným patosem a snahou o vykrádačky slavných filmových okamžiků. Zuřím kvůli Guyovi, který v rukou schopnějšího scénáristy mohl být tahounem, zuřím kvůli... já ani nevím proč. Ale režisér a scénáristé by si měli hlídat záda, aby je náhodou nezabil šíp vystřelený ze zálohy! ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

No co víc dodat. Angláni mě zklamali, a to je mám tak ráda. Odpad tomu nedám, protože když už nic jiného, jako parodie to funguje, tak jsem se nezasmála už dlouho. Jen nevím, zda to tvůrci s tímhle záměrem natáčeli. Škoda toho Armitage, jediný kdo tam za něco stál. Jdu si spravit chuť a pustit si s ním Strike back.... ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)
  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama