Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 414)

plakát

Jack Reacher: Nevracej se (2016) 

Já tam žádné výrazné zhoršení oproti jedničce neviděl. Cobie mi problém nedělala, trochu akčnější parťák nebyl na škodu. Herecky neznámý záporák bezvadně proháněl Cruise. Už od začátku se na nic nečekalo, spousta hlášek, narážek na jedničku. Já si film parádně užil!

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Kdo si libuje v Burtonovi, zřejmě nebude ochuzen o zážitek. Opět další propracovaný svět zaměřený pro všechny generace. Podivné děti mají na jednu stranu hororový nádech a na druhou působí roztomile, když vidíte čutat neviditelného hošíka nebo létající holku na provázku při procházce po pláži. Jednohubka, která za to rozhodně stojí.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Prozatím nesdílím entuziastické ohlasy, abych to mohl vyzdvihnout do nebes. Má to potenciál, aby se z toho vyklubalo něco výjimečného, bohužel ani druhý díl mě zatím nevytrhl. Je dost vyvstalých otázek a strašně málo odpovědí. Prakticky jsou tady lidé a zřejmě roboti v zábavném parku pro pobavení, o co komu jde je jen lehce nastíněno. Restarty a oživování postav zbytečně mate. Na druhou stranu jde vidět preciznost, prachy, snažení, aby se z Westworldu stalo něco víc. Nespokojený jsem především s tím námětem, pointou a otravným neprůstřelným Edem Harrisem. Pokud bude s každým dílem přibývat více otázek, 3/4 dílu vaty, tak to moc dobře nedopadne.. Po opuštění Westworldu to nabralo spíše horší spád. Dost se ztrácím a nekonečné oživování postav na dojmu nepřidá. (hodnocení za 1. - 4. sérii - konec)

plakát

MacGyver (2016) (seriál) 

Jestli se ještě někdo rozhoduje, má lepší si pustit několikrát viděný díl starého Maca než tohle. Vypadá to spíš jako pokračování Populární mechaniky pro děti bez Elishy. Všudypřítomné otravné popisky, co se bude dít, jak pro studenty chemie na ZŠ. Je tam Jack Dalton, Macgyver nepoužívá zbraně, ale oldschoolový nádech je samozřejmě pryč, za to akčních levných triků docela dost. Ani nevím zda to je prequel, sequel nebo co vlastně.. 2 hvězdy z lítosti, druhá řada by mě docela překvapila.

plakát

Koloběh života: Ovocný sad (2014) (TV film) 

Ten doprovodný komentář byl tak trochu jako z večerníčku, jinak ale poutavé zachycení života na loukách v celoročním cyklu. A jestli tam ta srnka běhá do dneška, tak respekt jí.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Po všech těch proslovech Damona a Greengrasse, jak se vrátí pouze v případě kvalitního scénáře a dobré zápletky jsem se dost těšil, jenže suverénně nejslabší díl. To už i ten Bourneův odkaz byl o málo lepší. Nepomohl tomu ani ten ansámbl skvělých herců. Největší výtka je právě k ději, který je tak nějak nezáživný, plytký a kladli důraz spíše na akci. Akční bojové scény jsou střižené, že byste je nestíhali ani umrkat. Na druhou stranu to mělo částečně napětí a dobře byla provedená například demonstrace v Aténách.

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Divoký západ bez indiánů, za to s nějakýma písklavýma kanibalama, kteří se pořádně ukážou až v druhé polovině. Poměrně syrové a reálně vypadající scény. Ta v jeskyni s porcováním chlápka přes prdel byla už dost nechutná. Na druhou stranu to bylo místy nezáživné a plno hluchých minut.

plakát

Železná maska (1962) 

Trochu komediálně odlehčená verze Železné masky, než jak ji většina lidi pozná. D'Artagnan poněkud přestárlý, samý žertík, Ludvík XIV. zase trochu mladý.

plakát

Odvážné palce (2009) (pořad) 

Fajn radiový a internetový pořad o filmech. Sleduju to cca od r. 2014 a nezažil jsem asi nejlepší éru s Baldýnským, i přesto několikrát lepší než některé televizní magazíny. Saša kliďas a dobrý moderátor. Fuka s přehledem a svým pohledem na filmy nejlepší palčák. Iva dodává ženský názor a vyzná se v žánrech. Ondra nic nepokazí a ten nejnovější Jan Škoda by mohl ještě zapracovat na výslovnosti bez "prostě, ehhm, hmm" atd. Těším se na další a další díly.

plakát

Poslední panic (2010) 

U toho natáčení muselo být trapně i těm hercům. Jeden z těch filmů, co se zřejmě snaží přiživit na Prcičkách, ale diváků si to asi moc nenajde.