Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Válečný

Poslední recenze (12)

plakát

Nesmíš plakat (1990) (TV film) 

Až vám někdo bude povídat, že komunisti sou zlatý a jak za nich bylo dobře, plivněte mu za všechny ženy, o kterých pojednává tento jedinečný dokument, do jeho rudého ksichtu. Je dost smutné, že dokument má v roce 2018 asi tak 400x méně hodnocení, než např. své době poplatná Dovolená s Andělem - tedy film, který není ničím jiným než lživou iluzí o šťastném životě v socialistickém Československu. V době, ve které se tato agitka odehrávala, prožívaly ženy z dokumentu nejhorší roky svého života, který byl pečlivě skryt za zdmi bývalých cel smrti naproti pankrácké sekyrkárny... V absolutním oněmění tak posloucháte např. výpověď dámy, která se svého vyšetřovatele zeptala, jak je možné, že se takto chová Čech k Čechovi. Odpověď vyšetřovatele zněla: "Chováme se k vám takto pávě proto, že jsme Češi." Komentář je napsán v době, kdy vládu v této zemi sestavuje bývalý komunistický nomenklaturní kádr a StBácký udavač, a to mimo jiné s podporou komunistické strany. Věřte, že mezi takovými lidmi je mnoho těch, kteří by tento dokument zakázali v rámci první cenzurní vlny - přirozeně ve jménu "normalizace" vkusu obyčejného diváka.

plakát

Týden s prezidentem (2017) (pořad) odpad!

Týden s prezidentem je velice obskurní záležitost. Po zkušenostech se Soukupovými pořady jsem přirozeně nečekal, že se bude jednat o klasickou televizní publicistiku - to v žádném případě. Na druhou stranu jsem nečekal ani to, že Zeman jevící příznaky stařecké či alkoholové demence, zde dostane absolutně neomezený prostor pro vykládání svých chorých výplodů a a pseudomoderátor Soukup předvede archetypální ukázku servility. Lži, smyšlenky, vyřizování účtů s odpůrci a mnohé další bludy a nesmysly, za které by se každý soudný člověk musel stydět, zažívají v tomto pořadu své žně. Zeman si zde dovolí opravdu mnoho - je si dobře vědom, že Soukup, který při svých rozhovorech připomíná panice, který se tetelí blahem z představy blížícího se koitu, je absolutně neschopen jakéhokoliv nesouhlasu či oponování. Tento pořad je tak pouze důkazem toho, že Ovčáčkův "projekt" OVTV nenaplnil očekávání hradní klaky. Pro zajímavost stojí za zmínku, že Soukup je dle samotného Zemanova hlavního poradce Nejedlého jeho rodinou a krví - kruh se uzavírá.

plakát

Český žurnál - Zločin pana Chytila (2014) (epizoda) 

Velice záslužný počin - obsah je pro mě dál než za "červenou kartou". Ta prostřednictvím dokumentu jen ukázala, jak absurdně to u nás povšechně funguje/chodí a jakou plejádu nepřehlédnutelných postaviček tady máme. Gejza (vyšetřovatel případu) téměř neotevřel hubu a je jasné, že to asi bylo dobře. Kolibřík má zase pocit, že je to vlastně celé dílem lidské závisti - on totiž vylezl na Everest (navíc prý umí hezky panáčkovat). Z "Metropola" padá jedno hov.o za druhym - no, nakonec to aspoň sám pochopí... Na vlastní oči jsem si mohl ověřit, že o stamilionových zakázkách skutečně rozhodují sebou přiznaní laici, a co víc - jak právě díky "kvalitní" práci médií jsem o tom nebyl zpraven.

Poslední hodnocení (245)

Štafl (2018) (seriál)

14.07.2018

Nesmíš plakat (1990) (TV film)

10.06.2018

Dukla 61 (2018) (TV film)

03.06.2018

Metanol (2018) (TV film)

23.04.2018

Týden s prezidentem (2017) (pořad)

odpad! 18.03.2018

V piatok, trinásteho... (1953)

14.11.2017

Monstrum (2017) (TV film)

01.06.2017

Český žurnál - Zločin pana Chytila (2014) (epizoda) (S02E03)

02.05.2014

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) (S02E01)

16.04.2014

Reklama