Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (388)

plakát

Matrix Revolutions (2003) 

Přestože mezi fanoušky této série nikdy patřit nebudu, poněvadž to není úplně můj šálek kávy, tak jí vzdávám hold za geniální myšlenku, a třetímu dílu se klaním za dechberoucí akci. Začátek je sice pozvolný, stejně jako ve druhém dílu, ale jakmile začne jít do tuhého, tak je slovo dokonalost slabé. Bitva o Sion i závěrečný boj jsou zkrátka luxusní. Když k tomu přidám úžasné herecké obsazení (především Reeves, Weaving), tak nemohu hodnotit jinak.

plakát

Studentská těla (1981) 

Raději bych hodnotil jen dvěmi hvězdami, ale jelikož je tohle snad jediný kousek 80. let ztvárňující parodii na horory, tak musím hvězdu přihodit. Není to špatné, několikrát jsem se opravdu zasmál. Vrahovo dýchání, roztleskávačky na pohřbu, telefonní hovory s vrahem, který mluví přes gumovou slepici, tančení s nafukovací pannou - to jsou prostě výjevy k popukání. Ale bohužel se tady také najdou úseky, které, jak již tady bylo řečeno, překračují hranici trapnosti. Především ty vraždy by mohly být lépe realizované, i když je to parodie. A nemyslím tím gore, ale přece jenom to nahánění s pytlem a čekání oběti na smrt je opravdu trochu mimo. Na druhou stranu je pravda, že jsme byli varování v malé vsuvce, že se většího násilí a nahoty nedočkáme, takže OK :-D No, asi tolik k mému pohledu na Student Bodies. Ztřeštěná osmdesátková horory parodující jednohubka, která určitě neurazí.

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

Pro mě naprosto dokonalá hororová podívaná. Jamese Wana beru coby hororového tvůrce jako génia ve všech ohledech. Co se týká pokračování mého nejoblíbenějšího hororu, tak bych vyzdvihnul především dlouhé scény intenzivního strašení, při kterých mi mráz běhal po zádech, a při kterých jsem si přál, aby už byl konec toho děsu a na scénu přišla trocha světla a alespoň dočasný pocit bezpečí. Ale ono nic a strašení pokračovalo dále. Také se mi na Wanových hororech líbí, že ne všechny děsivé scény se musí odehrávat během noci a tohle není výjimkou. Herecké obsazení je perfektní (Veru Farmigu miluji), atmosféra skvělá. Co mi přišlo oproti jedničce slabší, tak to byla hudba, která ve mně moc děsu oproti prvnímu dílu nevyvolala. Ale to je tak jediná výtka, takže já dávám opět plný počet. A klidně bych si nechal líbit další pokračování.

plakát

Twin Peaks: The Missing Pieces (2014) 

Je těžké hodnotit několik vystřižených scén poskládaných jako celek. Po pravdě - jako celek to ani fungovat nemůže. Já si před zhlédnutím zopakoval seriál i celovečerní film, takže jsem neměl problém dát si věci do souvislostí a pochopit jisté záležitosti. Ovšem pokud se na to koukne někdo po delší odmlce, tak mu to asi moc neřekne, a chápu to. Twin Peaks miluji a miluji i tenhle doplněk. Ideální by bylo, kdyby to bylo zakomponováno ve filmu z roku 1992. Na druhou stranu by ten film měl ale přes 3 a půl hodiny... Takže by se o tom dala vést debata. Každopádně to beru tak jak to je - bloudění v Lynchově fantazii je pro mě luxusním zážitkem.

plakát

Sloní muž (1980) 

Jelikož jsem od Davida Lynche viděl nejprve takové ty filmy, jejichž vysvětlení jsem si musel hledat posléze na internetu, tak to byl pro mě nezvyk. Ale naprosto krásný a dokonalý nezvyk. Vynikající Hopkins, dokonalá atmosféra a několik vskutku silných scén, které mi až vyhnaly slzy do očí, to mluví naprosto za vše. Nepopsatelný zážitek.

plakát

Dům milosrdných sester (1983) 

Tak tenhle kousek mě bohužel moc nenadchnul. Námět je celkem fajn, ale zpracování už o něco horší. Není to napínavé, je to předvídatelné, ale hlavně mi to nepřišlo žádným způsobem zábavné, jako většina slasherů z 80. let... Discotéka, klaun a pár zajímavých momentů by se sice našlo, ale těch hluchých míst je mnohem víc. Alespoň ty mordy by to mohly vyzdvihnout, ale ani ty tady moc nestojí za řeč... 5/10 PS: Jelikož si tady pár lidí více vychvaluje remake, tak mu zkusím dát taky šanci.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Vynikající masky + potoky krve + Ashovy nesmrtelné hlášky = brutální (doslova) nezapomenutelná podívaná od mistra Sama Raimiho. Mně osobně daleko více sednul tenhle seriál, než remake z roku 2013. A už se těším na druhou sérii!

plakát

Les sebevrahů (2016) 

Tuhle lahůdku jsem si vychutnával do poslední vteřiny tak moc, že mi v závěru přišlo, jako bych seděl v kině maximálně půl hodiny. Námět je naprosto super, o tom žádná. Co se zpracování týče, já si nemohu absolutně stěžovat. Vychutnal jsem si každý detail filmu a nepřijde mi, že by se z toho filmu daly vytěžit nějaké zázraky (jak tady někteří naznačují). To jsem navíc ani neočekával. Mně les připadal strašidelný dostatečně a duchové včetně lekaček jakbysmet. Navíc vše doprovázela znepokojující a depresivní atmosféra. A Natalie Dormer je prostě skvělá. Úplně dokonalé to samozřejmě nebylo, ale já byl teda mile překvapen.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce (2015) (seriál) 

Z prvních čtyř dílů jsem byl naprosto nadšený, ale poté přišla pátá a šestá epizoda, které to strhly trochu dolů. Ale jelikož jsem tomu nedával žádné šance, tak nakonec mohu s čistým svědomím prohlásit, že jsem nadšený a celkově mě seriál překvapil. Postavy jsem si oblíbil hned v prvním díle (stejně jako u mladšího bratra). Líbí se mi, že je tohle natočeno zase z trochu jiného pohledu - ze samotného "počátku konce", jak již český název napovídá a nejde tady od začátku seriálu o "pouhé" přežívání živých mezi mrtvými. Napřed panika, chaos, nejistota mezi přeživšími a až potom boj o přežití. Hodnotím o hvězdu míň než The Walking Dead, protože tohle ve mně nedokázalo vyvolat emoce, napětí, či občas nějaký ten pocit zamrazení v zádech. ALE - je to jenom první série. Takže já jenom doufám, že to další série vytáhne/vytáhnou nahoru a budu moct dát plnohodnotné 4 hvězdy. Takhle je to u mě přesně na hranici mezi třemi a čtyřmi hvězdami, a protože to zatím není to "pravé ořechové", tak se přikláním k nižší hranici.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

True Blood u mě zůstane navždy zapsaný jako "super odreagovací seriál o upírech". Mou přízeň si sice hned z počátku nezískal, ale s postupem času jsem zjistil, že je to skvělá oddychovka (pokud to divák nebere příliš vážně). Postavy jsem si doslova zamiloval a poté si už to nešlo nevychutnávat. Nechyběly nadpřirozené bytosti všeho druhu, zajímavé zápletky, ani slušná atmosféra místy okořeněná špetkou napětí, strachu či krve. Co se týká kvalit jednotlivých řad - přišlo mi to všechno zhruba na stejné úrovni. Akorát 5. řada ke konci začala trochu pokulhávat, 6. byla z mého hlediska nejslabší a nejméně zajímavá, zato 7. to vyšvihla opět hodně nahoru. A pro mě je naprostá srdcovka řada čtvrtá s "čarodějnicí Marnie", tu jsem si užil opravdu naplno. :-) Celkově tomu dávám 70%.