Reklama

Reklama

Dům milosrdných sester

  • Česko Sesterstvo smrti (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobu vysokoškolských radovánek nepokazí ani nerudná a zapšklá správcová na kolejích. Navíc parta studentek je také pěkně pomstychtivá. Jenže když při nevinném žertíku tuto správcovou jedna z dívek omylem zastřelí, přestává legrace. Vystrašená děvčata tělo staré ženy ukryjí a doufají, že se po ní nikdo nebude shánět. Vždyť to byla samotářská osamělá žena. Jenže co když nebyla tak zcela osamělá? Jaké skrývá tajemství pokoj v podkroví domu? Co se plíží po chodbách? A zatím co na parádní party se domem otřásá hudba, dívky jedna po druhé mizí. (IFA movie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentní slasher!! Jeden z nejlepších, jaké jsem kdy viděl ... Sice dodržuje "tradice" slasheru (parta holek, nějaká ta "kozička", špatný nepovedený vtip, tajemný vrah ...), ale také přináší značnou dávku syrovosti an uvěřitelnosti. Takže se jedná také napůl o thriller či drama... Holky, ač jsou to krávy, udělají fakt extrémně nepovedený žert. Pak je na ně vyvíjen takový tlak, nejen z pozice zabijáka, ale celé situace, která je skutečně horrorová. Napětí se drží od 15té minuty až do konce. Gore-efekty nejsou nic moc, film trochu vygraduje až nakonci, krev sice teče a stříká, ale není to prostě ono ... Tvůrci se evidentně báli cenzorů. I tak je to ale výborná záležitost, která staví zejména na husté a nepříjemné atmosféře. V tomto slasheru na srandičky místo rozhodně není ... Doporučuju!! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně solidnější nářez než legrační remake z roku 2009. Střídmý, ale poctivý slasher nesází na rozmanitě a krvavě provedené mordy, i když několika hutnějších okamžiků se dočkáme i v tomhle ohledu, ale spíš na vzrůstající nejistotu ohledně zabijákovy identity, která se nejprve zdá naprosto jasná. Rosman překvapivě prakticky ani nesvléká své herečky, přitom materiálu k tomuhle koření by měl víc než dost. Na druhou stranu ony nány z amerického vysokoškolského spolku díky tomu působí přece jen trochu přirozeněji než pro žánr typické husičky s věčně obnaženými prsíčky. Vytvořit hutnější atmosféru zla, jako se to třeba povedlo v Black Christmas či přidat na krvavých orgiích jako v legendárním Pátku, zářily by tu čtyři hvězdy. Škoda, že z toho nikdy nevznikla série, mohly přijít lepší kusy. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Dům milosrdných sester“ je příjemným zástupcem osmdesátkového slasheru. Nepřináší mu výrazně nic nového, ale divákovi na druhou stranu dává přesně to, co očekává. Jako kdyby se v 80. letech ještě natáčely slashery, které bavily, jako kdyby tomu doba přála. Dnes by podobný slasher prostě nefungoval. Zajímavé kouzlo amerických osmdesátek. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průser! Film nemá žádnou atmosféru, chybí napětí,nahota,nulová invence,špatná závěrečná pointa a nejhorší ze všeho jsou snad vraždy mimo záběr bez obsahu jakéhokoli gore. Já vždy říkal že slasher bez pořádných koz a litrů krve nemůže fungovat a tímhle jsem si mé pravidlo jen potvrdil. Remake rozhodně stravitelnější. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poviem to hneď na rovinu ako som sa zoznámil z tými mladými pipkami,keby ich nezabil vrah asi by som to musel urobiť ja.Príbeh nie je výnimočný,takýchto podobne ladených filmov je veľa.Originalita vôbec žiadna.Vraždy asi dve boli slušné ale ostatné boli mimo záber a z gore efektami sa tiež šetrilo. Veľmi nezmyselné spracovanie.Jeden z veľmi slabých slasherov,lebo ani tá koncová pointa ma neuspokojila. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (21)

  • Film je známý pod jmény House of Evil a Seven Sisters. (Chatterer)
  • Vo filme vystupuje popová kapela 4 Out of 5 Doctors, ktorá bola v čase natáčania v okolí Washington, DC veľmi populárna. (beso74)
  • Dôležitosť filmu v rámci žánru dokazuje aj fakt, že bol vybraný na Prvú filmovú prehliadku Quentina Tarantina v Austine v roku 1996. (ash99)

Reklama

Reklama