Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

Akcia Edelstein (1986) 

Zkoukl jsem to náhodou a i když je to místy trochu naivní tak mě to pobavilo. Těch špionážních kousků zas tolik není tak to přišlo k chuti. Pro mě neokoukaní herci až na pár výjimek a zajímavá hudba i kamera v některých případech. Překvapil dabing Bořivoje Navrátila do slovenštiny a přítomnost Slávka Jandáka :-D Příjemné zpestření v podobě Magdy Šputové na kterou se opravdu dá koukat. Co mě potěšilo méně je kvalita obrazu u tohoto kousku, není to přitom tak staré.

plakát

Havárie (1985) 

Je to trochu předvídatelné, ale dalo se na to koukat. Petr Pospíchal je sympaťák a uměl bych si představit, že by zahrál větší "kládu" až mě mrzí, že jsem ho neviděl v nějaké větší roli! Výborná je v tomhle případě filmová hudba, resp. skladba která se ve filmu objevuje. Nevíte zda se to dá někde stáhnout?

plakát

ABBAmánie (1977) 

Po čase jsem zkouknul a nelituji :-) Atmosféra vynikající. Musela to být pro ně nádherná doba. Super je postava šéfredaktora kterej pálí jednu od druhý :D Výbornej je taky jeden z bodyguardů a jeho "NENE" - "poslyšte, jak říkáte to Vaše NENE..." a ženská část kapely jednoduše dokonalá. Škoda, že to vzalo takový konec. Zvláště Anni-Frid je k nakousnutí :-)

plakát

Ulovit miliardáře (2009) 

Za mě musím říci velice solidní zážitek i když po přečtení zdejších komentářů jsem hodně váhal nad tím jestli se na tento snímek vůbec dívat. Nakonec jsem udělal dobře když jsem se podíval :-) Řekl bych že mi to hodně něco připomíná. A trošku mi přijde, že film má hodnocení takové jaké má právě proto, že nebyl pochopen. Je to prostě ze života :D

plakát

Kimčongílie (2009) 

Měl jsem trošku obavu, že to bude stále dokola to samé... stejné záběry a příběhy jako v jiných dokumentech, ale byl jsem nakonec mile překvapen. Tedy pokud to tak lze samozřejmě napsat... Příběhy lidí jsou neuvěřitelné, zvláště pak počty pracovních táborů a jejich "obyvatel". Dosud jsem si myslel, že nejintenzivnější propaganda byla v období Třetí říše za Hitlera a pak za Stalina, ale tohle mě vyvedlo z omylu. Nadšeně opěvovat velkého vůdce a přitom nemít co do huby.... I lidé kteří zdárně utekli mluví o Kimovi jako o nadpřirozené bytosti - bohu. Je z nich cítit strach i smutek přesto, že už jim nic nehrozí a jsou v bezpečí. Je-li opravdu situace v Severní Koreji tak tragická, pak si nedokážu představit jak je možné, že tento režim tak dlouho odolává a proč ještě nedošlo k převratu. Osobně jsem si myslel, že alespoň příslušníci armády se mají lépe, ale podle vyjádření bývalého důstojníka KLA - nedostávali od státu prakticky žádnou obživu a museli se uchylovat k rabování apod. Přitom Severní Korea by měla mít cca čtvrtou nejsilnější armádu světa, tzn jsem přesvědčen o tom, že kdyby došlo k puči uvnitř této mašinerie měl by skončit úspěchem. Otázkou je proč se tak ještě nestalo, buď poměry v zemi nejsou úplně takové jak o nich informují západní média a nebo už propaganda a šílený strach pohltil všechnu touhu obyvatelstva po svobodě...

plakát

Neznámý v domě (1992) 

starý chlastaj, mladý fetujou, všichni na to serou. (hláška která mi neustále zní v uších) Belmondo v roli v roli jak ho neznáme, o tom ho mam raději.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

tak tohle mě velice mile překvapilo, zpracovaní ať už seriálových nebo filmových už proběhlo bezpočet, ale tohle je opravdu povedené. Má to neuvěřitelný spád, je to příjemně akční a obsazení také nemá chybu, škoda že to máj jen tak málo dílů :-)

plakát

Hon (2012) 

Doslova přejeden každodenní americkou, německou, francouzskou a jakou tvorbou jsem s velkým očekáváním sáhl po tomto filmu abych si "napravil" chuť. Bohužel musím říci, že jsem to vydržel asi dvacet minut a pak jsem to musel vypnout. Bohužel tento druh filmu není pro mě, těžko říct zda je to zemí původu, zpracováním, nebo obsazením, ale koukat jsem se na to nedokázal. Osobně to nedoporučuji, i když nepochybuji o tom že to někoho zaujmout může. za mě tedy jednu hvězdu, snímek aspirující na "odpad" si umím představit mnohem horší.

plakát

Podfukáři (2004) (seriál) 

Jednoznačně jeden z nejlepších ne-li nejlepší televizní seriál který jsem za poslední léta viděl. U žádného z dílů nebo snad sérií jsem neměl pocit že bych byl o něco ošizen. Naprosto geniální podfuky, nesympatičtí "hejlové", bezva parta hlavních hrdinů, napětí jež se chvílema dalo krájet a hlavně taky pořádná porce inteligentního humoru. Nedávno jsem jej celý dokoukal a určitě mi nebude dělat problém se k němu kdykoli vrátit a pobavit se.

plakát

Hale and Pace (1988) (seriál) 

Tak tohle je opravdu LEVEL a to nepřeháním :-) škoda že to vždy běželo v televizi v tak nekřesťanskou dobu. Ale na to už si pomalu začínám zvykat. Tahle dvojka a jejich frčky prostě nemají chybu. Nejvíc mě spolehlivě rozsekala vždy scéna z železářství..... "v jaké barvě máte růžovou?"