Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (150)

plakát

Slzy Sýrie (2017) 

Hodně emotivní a silný dokument. A je mi z toho všeho vazne smutno..

plakát

V zámku a podzámčí (1981) (TV film) 

Na svou dobu vzniku vysoce kvalitní film, kterému nechybí velká dávka dojemnosti a porozumění. Musela to být smutná doba, v které Božena Němcová žila, nicméně tuto drsnou předlohu perfektně zrežíroval pan Ráža a i v dnešní době každému vřele doporučuji..

plakát

Štěstí na dosah (2006) 

Tak nepopíram to, že se Will Smith snažil v tomto dramatu dokázat, že umí i jiné role než v akčních komediích a docela se mu to i leckde povedlo. Nicméně jako celek to bylo melancholický až moc pomalu plynoucí příběh s jasným koncem hned na začátku a ať jsem e snažil jak jsem chtěl, nějak jsem to v určitých fázích filmu Willovi prostě nevěřil..

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Tak je třeba konečně nahlas říct, že pokud za tohle nedostane DiCaprio Oskara, tak už za nic. Celkem depresivní snímek, který se prakticky celý odehrává v neúprosné divočině. Po něm vám bude ještě hodně dlouho chladno, jak po těle, tak na duši. Ale ač byla poslední půlhodina celkem už zdlouhavá a bylo asi všem jasné, jak to celé dopadne, před tím a hlavně začátek, to byl mazec, který měl mega třešeň v podobě souboje s medvědem. Všem vřele doporučuji a vyzdvihuji trikovou partičku, protože tohle jsem ještě neviděl. 90%

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Tak scénář celkem zajímavý, i občasné originální špionážní vychytávky měly svojí kvalitu, ale jako celek mi to nějak zvlášť neoslovilo. Půl hvězdy navíc dávám za rozpustilé finále resp. pohnutky švédské princezny, kde jsem se konečně pořádně zasmál :-) 55%

plakát

Osm hrozných (2015) 

Můj nejoblíbenější režisér opět nezklamal. Ale pravda, trvalo to dlouho, předlouho, než se začala dít ta pravá tarantinovská řežba. Možná ale právě díky té poslední hodince, byl můj celkový pocit z filmu více než uspokojivý.Taktéž bych chtěl vyzdvihnout hudbu Ennia Morriconeho, potažmo české filharmoniky, kterým děkuji za to, že tenhle soundtrack je jeden z nejlepších, které jsem kdy slyšel..

plakát

Marťan (2015) 

Jednu hvězdu přidávám za originální myšlenku, za boj o přežití na jiné planetě, ale bez Ufounů a bez laserových megazbraní. To se v tomto žánru filmů již moc nevidí.

plakát

Interstellar (2014) 

Že by mi to nějak extra uchvátilo, to tedy zas ne. Pravda, nemůže se tomuto sci-fi upřít dávka originality a zajímavých pohledů daleko do vesmíru, nicméně celý mi to nějak nesedělo..Hlavně ten příchod do NASA byl skutečně hodně trapnej..Počítám, že i vyšumělej Hřebejk by to zvládl lépe.

plakát

Ikarův pád (1977) (TV film) 

Jak přesné a pravdivé i po tolika letech. Nesporně jedna z nejsilnějších rolí pana Menšíka, který asi neměl problém zahrát člověka s takovým problémem. Osobně se mi ale moc líbil i herecký výkon Jaromíra Hanzlíka.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Souboje s mimozemskou rasou jsou velkým filmovým tahákem už několik desítek let. Vesměs to dopadá vždy stejně. Ano, i tady dobro zvítězí nad zlem, ale velkým plusem tohoto filmu je neotřelý scénář. Ač mi ty návraty ze začátku přišly docela šílené, jakož i přesná střelba do hlavy v podání Emily Blunt, nakonec to byla docela i zábava. Snad jedině ten konec...ale to je marný.. :-) 90 %