Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

3 hvězdy. Jedna za zajímavý příběh, druhá za AC/DC a třetí za to, že Percy dokázal správně odpovědět na otázku: "Jak se říká potomkovi boha a člověka" :) Ehm...polobůh ;) Po dlouhé době jsem viděl film předabovaný do češtiny a snad je to nezvyk, ale bylo to dost hrozný. Kam se poděla česká dabérská kvalita?

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Kdybych musel tenhle film charakterizovat jedním slovem, tak by to bylo slovo "mimořádný"! Jedná se totiž o snímek, který v sobě kombinuje velkofilm z pohledu zpracování, klubový film z pohledu divákovy náročnosti a v neposlední řadě je to dílo, které Vás donutí číst komixy :) Není vůbec nutné, abyste komix znali předem...film se jednotlivými postavami zabývá celkem do hloubky. Na druhou stranu je ale celkem fajn, pokud se alespoň trochu orientujete v historii studené války...abyste si mrazivost filmu vychutnali až do dna. Jako fantastické mi přišlo, že se Zack Snyder odvážil vsadit na samé neokoukané tváře...v dnešní době tohle opravdu osvěží. A co se závěru filmu týká, tak jsem o něm dlouho přemýšlel...což je podle mě přesně ten efekt, který by ve vás měl dobrý film vyvolat! Takže pokud jste ještě na Watchmen nebyli, běžte! Na DVD už to možná nebude mít takovou atmosféru.

plakát

Valkýra (2008) 

Velmi dobrý film, který se velmi těsně drží skutečných historických událostí. Filmařům se navíc povedlo získat povolení pro natáčení v autentických prostorách, takže milovníci válečných filmů (a nejen ti) si opravdu přijdou na své. Snad jedinou nevýhodou filmů (jak už to tak u těchto filmů bývá) je fakt, že víte, jak to dopadne. Přesto ale mrazí, když si uvědomíte, jak byla spiklenecká skupina blízko úspěchu a jaké maličkosti rozhodli o tom, že válka v Evropě trvala dalších 10 měsíců. Opravdu vřele doporučuji!

plakát

Nekromantik 2 (1991) odpad!

Film jsem shlédl v rámci festivalu Otrlého diváka a konstatuji, že je určen skutečně jen pro ty nejotrlejší. Námět je děsivý, mrtvola slizká, humor nechutný a vše podkresluje maniakální hudba, kterou pak nelze dostat z hlavy. Hodnocení "Odpad!" je v tomto filmovém odvětví v podstatě vyznamenání.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Kuchaři: Joel Coen, Ethan Coen Přísady: Clooney, Malkovich, Swinton, McDormand, Pitt a další Typ kuchyně: Absurdní Výsledek: Téměr michelinovská hvězda :) Poznámka: Ještě musím vyzvednout vedlejší roli v podání J.K. Simmonse, který během svých rozhovorů s podřízeným film akceleruje a výborně uzavírá. Zvlášť bez toho závěru by Coenovská absurdita nevynikla.

plakát

Austrálie (2008) 

Opravdu pěkný oddychový film, který se nesnaží zastírat svojí "béčkovost". Zvlášť chválím výkony Nicole Kidman, která si natáčení evidentně užívala. Hugh Jackman odvádí svůj standardní výkon. Akorát v akčních scénách jsem chvílemi nechápal, proč mu z dlaní nevyjedou adamantinové drápy :) Skvělým tahem bylo zapojení Brandona Walterse jako míšence, který výborně propojil skrze svého filmové dědečka, "krále Jiřího" anglickou a domorodou Austrálii. Za zmínku pak stojí i výkon Davida Wenhema, který opět nepromarnil příležitost "to show his quality". A nejlepší scéna z celého filmu? Určitě ta s klokany a Nicole Kidman :)

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Druhý díl tolkienovské trilogie by mohl být brán jako určité intermezzo mezi prvním a třetím dílem, nicméně osobně ho považuji za stejně brilantní, jako The Fellowship of the Ring a The Return of the Ring. Opět se zde setkáme s Gandalfem, tentokrát Bílým, poprvé máme tu čest s Glumem a ti z nás, kteří četli knižní předlohu se mohou těšit na perfektně zpracovanou bitvu o Helmův Žleb, kterou dokonce upřednostňuji (co se filmového zpracování týká) před bitvou o Minas Tirith. K tomu všemu přidejte perfektní muziku, působivé efekty, skvělé herecké výkony a hlavně tolkienovský příběh...a nebude vám stačit 5 hvězdiček k objektivními hodnocení. Nejen fanouškům J.R.R. Tolkiena pak doporučuji prodlouženou verzi filmu. Jedná se o opravdu podstatné prodloužení, ve kterém se mimo jiné dozvíte, jak starý je Eragon nebo jak je to s trpasličími ženami :)

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Hlídač je depresivní a rozporuplný film. Na jedné straně stojí excelentní výkon Karla Rodena v hlavní roli a již tradičně skvěle zahraná vedlejší role Vladimíra Dlouhého. Na druhé straně ale bohužel stojí zbytek hereckého obsazení, které prostě Rodenovi a Dlouhému nedokáže sekundovat. Obsazení Lucie Siposové bylo sice zajímavým tahem, nicméně milenecký duet s Václavem Jiráčkem je velmi nepřesvědčivý a trpí tím celý film, hlavní postava i diváci. Vyznavačům náročných žánrových snímkům s propracovanými postavami bude film připadat nedotažený, ostatním divákům pak podprůměrný.